Home / Archive for 03/25/19
Με την λαμπρότητα, γιορτάστηκε στον Αστακό η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821((φωτο: Make art)
Με λαμπρότητα, γιορτάστηκε στον Αστακό η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια, παρουσία των κατοίκων, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο στο μνημείο των ηρώων στην πλατεία της Πόλης.
Στην συνέχεια, ακολούθησε η μεγάλη παρέλαση της στο κεντρικό δρόμο της πόλης .
Related Posts :
Στο Θέρμο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας- Παρακολούθησε την σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου και επισκέφθηκε το υπό ανέγερση Λύκειο Θέρμου
Την επετειακή εκδήλωση με τίτλο : «Ένα όνειρο… μια Ιστορία» των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας παρακολούθησε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και υπογράμμισε ότι η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, ημέρα περηφάνιας αλλά και ημέρα που ενώνει όλο τον Ελληνισμό μέσα απ’ τους συμβολισμούς και τις παρακαταθήκες του Αγώνα για την Ελευθερία.
Related Posts :
Μπαμπίνη: Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου 1821
Με
κάθε επισημότητα
πραγματοποιήθηκε, στη Μπαμπίνη ο εορτασμός
της εθνικής επετείου της 25ης
Μαρτίου
1821. Παρουσία
των κατοίκων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη
δέηση στο
μνημείο των ηρώων , κατάθεση στεφάνων από
τον πρόεδρο της Τ/Κ. Θεόδωρο
Ζαρκαδούλα ,
& τους
μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μπαμπίνης.
Δείτε φωτο
Related Posts :
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821& του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μοναστηράκι Ξηρομέρου
Με λαμπρότητα, επισημότητα και σεβασμό εορτάστηκε στο Μοναστηράκι Ακτίου Βόνιτσας η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 & του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μοναστηράκι Ξηρομέρου με επιμνημόσυνη δέηση από τον π.Θεόδωρο στο μνημείο των πεσόντων & κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές & εκ μέρους τις τοπικής κοινότητας ο πρόεδρος Τραυλοστάθης Δημήτριος.
Ακολούθησε παρέλαση του Γυμνασίου & Δημοτικού σχολείου Μοναστηρακίου.
ΦΩΤΟ :Διονύσης Πετρόπουλος
Related Posts :
Ο πρώτος εορτασμός της 25ης Μαρτίου
Η 25η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική εορτή της χώρας μας στις 15 Μαρτίου 1838, με διάταγμα του βασιλιά Όθωνα, που εκτελούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του πρωθυπουργού εκείνη την περίοδο.
Η πρόταση του Γραμματέα της Επικρατείας (Υπουργού) επί των Εκκλησιαστικών και της Δημόσιας Παιδείας, Γεωργίου Γλαράκη (ηγετικού στελέχους του κόμματος των Ναπαίων ή Ρωσικού Κόμματος), έγινε αμέσως δεκτή από τον Όθωνα, που την είδε και ως μία ευκαιρία να αυξήσει τη δημοτικότητά του.
Στο βασιλικό διάταγμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Related Posts :
Μήνυμα για την 25η Μαρτίου. Του Βασίλη Φωτάκη
Ο αγώνας της Ελληνικής ανεξαρτησίας είναι ζωντανό μνημείο για την Ελευθερία και την Δημοκρατία, είναι η παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και το ιστορικό τους xρέος.
Η Ελληνική κοινωνία δοκιμάστηκε σκληρά τα χρόνια της κρίσης, που ακόμα δεν έχει επουλώσει τα σημάδια της! Δοκιμάστηκε η εθνική ομοψυχία και η συνεκτικότητα σε σημαντικό βαθμό. Υπήρξαν παλινωδίες και η πολιτική αβελτηρία διακύβευσε με αυταπάτες το Εθνικό όραμα.
Αναλογιζόμενοι την ευθύνη έναντι των μελλοντικών γενεών έχουμε ιερό χρέος να λειτουργήσουμε όλοι ως ένα αρραγές μέτωπο, προσανατολισμένοι προς το ευρωπαϊκό όραμα.
Έχουμε μπροστά μας έναν Εθνικό αναστοχασμό για μια Εθνική επανεκκίνηση.
Φωτάκης Φ.Βασίλειος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου
Related Posts :
Γιαννάκης Σουλτάνης ο Ξηρομερίτης (Μοναστηρακιώτης) οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Ο Γιαννάκης Σουλτάνης υπήρξε οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Ο Γιαννάκης Σουλτάνης γεννήθηκε στο Μοναστηράκι της Βόνιτσας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ολογράφως υπέγραφε: «Γιαννάκης Σουλτάνης Μοναστηρακιώτης». Πότε γεννήθηκε δεν γνωρίζουμε, όπως ούτε το όνομα του πατέρα του.
Έμεινε ορφανός από πολύ μικρός. Η μητέρα του λεγόταν Σουλτάνα και είχε τρία αγόρια, τον Αναστάση ή Αναγνώστη, που έπεσε μαχόμενος το 1822 στη μάχη του Αιτωλικού, το Γιωργάκη, που έφτασε μέχρι το βαθμό του υποστρατήγου, και τον τελευταίο τον Γιαννάκη.