ΒΟΝΙΤΣΑ :Η λίμνη Κομήτη(Φωτο Γιάννης Γιαννακόπουλος)



Η μεγαλύτερη από μια σειρά λίμνες που απλώνονται η μία μετά την άλλη κοντά στη Βόνιτσα, στον «ίσκιο» των μεγάλων υγροτόπων του Αμβρακικού.

 Η λίμνη Κομήτη αναφέρεται και ως Μεγάλο Λιμνοβρόχι. Τα Λιμνοβρόχια είναι πέντε μικρές, κυκλικού σχεδόν σχήματος, λίμνες γλυκού νερού στα νότια του Αμβρακικού.

 Η ονομασία «Λιμνοβρόχι» μάλλον αναφέρεται στην τροφοδοσία τους από τις βροχές ενώ μια άλλη εκδοχή λέει ότι πρόκειται για παραφθορά της λέξης «λινοβρόχι», η οποία προέρχεται από την χρήση των νερών για την επεξεργασία του λιναριού. 

Η ονομασία «Κομήτη» έχει να κάνει με το κυκλικό σχήμα της λίμνης που μοιάζει να δημιουργήθηκε από την πτώση μετεωρίτη. Η αλήθεια είναι ότι τα Λιμνοβρόχια μαζί με τη λίμνη Κομήτη είναι καρστικής προέλευσης και τροφοδοτούνται από επιφανειακές απορροές.

 Η λίμνη Κομήτη βρίσκεται 1,5 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Βόνιτσας, μόλις 2 χλμ. νοτιότερα από τις ακτές της θάλασσας σε υψόμετρο 7 μέτρων. 

Βράβευση των γιατρών από τη Στάνο Αμφιλοχίας θα πραγματοποιήση ο Σύλλογος των εν Αθήναις & Απανταχού Στανιατών

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Καλοκαιριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις & Απανταχού Στανιατών το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 θα βραβεύσει τους γιατρούς με καταγωγή από τη Στάνο Αμφιλοχίας . 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ .37-38°C ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ... ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ!





Ο Ιούνιος ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα πρέπει να είναι ζεστός ή αν θα μας προσφέρει ανάσες δροσιάς. Αυτή την εβδομάδα που διανύουμε φαίνεται ότι θα βιώσουμε όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές που θα χαρακτήριζαν έναν "κυκλοθυμικό" μήνα όπως ο Ιούνιος.

ΗΠΙΑ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΜΠΑΜΠΙΝΗ : Αναμνηστικές φωτογραφίες σε άσπρο -μαύρο


Αναμνηστικές φωτογραφίες από την οικογένεια ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ μας έστειλε ο Βασίλης Αθανασίου (γιος της Μαριάνθης Κατσαράκη & εγγονός του ιατρού Βασίλη Κατσαράκη) 


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Η βιωσιμότητα των Ο.Ε.Β. αφορά το μέλλον της γεωργικής μας παραγωγής





    Η χρήση νερού είναι στενά συνυφασμένη με τη γεωργική παραγωγή και γενικότερα με την ανάπτυξη της υπαίθρου. Χωρίς άρδευση δε μπορεί να υπάρξει παραγωγή προϊόντων και κυρίως δεν μπορούμε να μιλάμε για συνολική αγροτική ανάπτυξη.

.....................................................................................................................