Ετήσια προσαρμογή των τιμών διοδίων σε Ε65, Ιόνια και Νέα Οδό


Η «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.» (Κεντρική Οδός) και η «Νέα Οδός» ανακοινώνουν ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου(ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών.

Τα νέα τέλη εμφανίζονται αναλυτικά ανά Αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Καλεί σε  Έκτακτο-Κατεπείγον Διοικητικό Συμβούλιο την Ογδόη (8η) του Μήνα Ιανουαρίου του έτους 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού  Συμβουλίου ( Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) για λήψη Απόφασης στο κάτωθι θέμα



ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152 Ν.3463/06 ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ



Ο λόγος του κατεπείγοντος οφείλεται στο γεγονός ότι:

Ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Με επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάζονται τα Άγια Θεοφάνεια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στην Αιτωλοακαρνανία, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χριστίνα Σταρακά θα βρεθεί στο Αγρίνιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στον Αστακό και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης στην Ι.Π. Μεσολογγίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Τσόγκας στην Αμφιλοχία , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Απόστολος Ευθυμίου στο Αιτωλικό, Νάνσυ Κωνσταντοπούλου στη Ναύπακτο, Τάκης Κοκκινοβασίλης στο Στράτο.

Μπαμπίνη : Tοπίο στην ομίχλη


  Μπαμπίνη (τοπίο στη ομίχλη) καλυμμένη με παχύ στρώμα ομίχλης  .

Μπαμπίνη σαν σήμερα (παραμονή των Φώτων)


ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Ο εορτασμός των Φώτων ξεκινά από την παραμονή με τον εκκλησιασμό των Χριστιανών. Στους Ορθόδοξους ιερούς ναούς ψάλλεται η ακολουθία της ημέρας και στη συνέχεια λαμβάνεται ο Μεγάλος Αγιασμός. Αμέσως μετά, τα παιδιά ξεχύνονται στους δρόμους και ψάλλουν τα κάλαντα των Θεοφανίων. Ο ιερέας κάνει την πρωτάγιαση . Το αγιασμένο νερό του Ιορδάνη ραίνει το κάθε σπιτικό, καθώς ο παπάς με τον βασιλικό πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι και ραντίζει τους πιστούς και τους χώρους.

foto:Μπαμπίνη…. παραμονή των Θεοφανείων  δεκαετίας του 70 ο αείμνηστος (Παπά Μήτσος)  γυρίζει όλα τα σπίτια του χωριού  με το Σταυρό και το βασιλικό «αγιάζει» ή «φωτίζει» (ραντίζει) τους χώρους των σπιτιών και τις αγροικίες.

Ευχαριστούμε τον Σπύρο Α.Σταμουλακάτο για την υπέροχη γεμάτη αναμνήσεις φωτογραφία.



Πίτα με χειροποίητο φύλλο! Από την Αρσενόη Κατσιφού-Μπάκα





Πίτα με χειροποίητο φύλλο!(λαχανόπιτα) από τη συγχωριανή μας Αρσενόη Κατσιφού-Μπάκα . Οι πίτες έχουν την τιμητική τους χειμώνα καλοκαίρι με κάθε λογής γέμιση. Οι συνταγές για πίτες με χειροποίητο φύλο περνάνε από γενιά σε γενιά. Είναι παράδοση!

.....................................................................................................................