Home / Archive for 10/16/17
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΛΑΜΠΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Δ.Κ. ΑΣΤΑΚΟΥ "
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 11234
ΕΡΓΟ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΛΑΜΠΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Δ.Κ. ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Ιβ:3+800-7+045 & ΤΜΗΜΑ ΙΙ:7+045-8+514 (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 3,2KM ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΒΟΣ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – Ι.Κ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ)»
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο Δήμος Ξηρομέρου προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΛΑΜΠΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Δ.Κ. ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Ιβ:3+800-7+045 & ΤΜΗΜΑ ΙΙ:7+045-8+514 (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 3,2KM ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΒΟΣ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – Ι.Κ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ)», σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, προϋπολογισμού 1.500.000,00 € με Φ.Π.Α.
Related Posts :
Π.Δ.Ε.Δωρεάν οφθαλμολογικός από σήμερα σε μαθητές Δημοτικού
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβαν την πρωτοβουλία, στα πλαίσια του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους ως συμβαλλόμενα μέρη και με την συνεργασία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της 6ης Υ.Π.Ε. να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικό οφθαλμιατρικό έλεγχο σε μαθητές Δημοτικών σχολείων της επαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας.
Πιο αναλυτικά, από σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ως και τις 17 Νοεμβρίου η οφθαλμιατρική κινητή μονάδα που διαθέτει ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που είναι κατάλληλα διαμορφωμένη πρόκειται να επισκεφθεί τα κάτωθι σχολεία διαδοχικά:
1ο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας,
2ο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας,
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου,
Δημοτικό σχολείο Χαλκιόπουλου,
Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου,
Δημοτικό σχολείο Καλυβίων,
Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας,
1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,
2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,
3ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,
1ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και
2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου.
Τα παιδιά θα εξεταστούν από εθελοντές ιατρούς οφθαλμιάτρους, προερχόμενους από δημόσιους φορείς ή ιδιώτες. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θα εξετάζονται παιδιά που δεν φέρουν την συγκατάθεση γονέα.
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζεται στις πολιτικές πρόληψης που εφαρμόζουν οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών της επαρχιακών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, που στερούνται Παιδιατρικών Νοσοκομείων ή Γενικών Νοσοκομείων με οργανωμένα Παιδιατρικά Τμήματα και που η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα καθιστά για κάποιες οικογένειες ανέφικτους τους τακτικούς ιατρικούς ελέγχους των παιδιών τους δεδομένης και της δυσχερούς οικονομικοκοινωνικής κρίσης.
Related Posts :
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών
Ο Δήμος Ξηρομέρου στα πλαίσια του Ν. 4483/2017 άρθρο 52 (ΦΕΚ 107/31.07.2017 τεύχος Α'), ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου .Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 30η Νοεμβρίου 2017 (άρθρο 52 παρ. 3 Ν. 4483/2017).
Συγκεκριμένα:
Α. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Α. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Β. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Γ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20)ευρώ.
Δ. η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επι του ποσού της δόσης απ την επόμενη τη ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί. Η ρύθμιση καταργείτε εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στους αρμόδιου υπαλλήλους Σκαπέτη Ιωάννα και Ντίνο Θωμά τηλ.2646-360539 και 2646-360544.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡOY
Related Posts :
Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού
Γράφει: ο Παληγεώργος Γεώργιος
Αξημέρωτα είχε αποζυμώσει, ότι με τη φέξη καρτέραγαν οι καθημερνές δουλειές... Το πρωζύμι τόχε αναπιάσει αποβραδίς. Ζύμωνε κάθε 5 ως 6 μέρες, φορές κι εφτά, ανάλογα αν είχαμε μουσαφιραίους ή μαστόρους ή ήμασταν μοναχοί μας... Την ώρα που λείπαμε στο σχολείο, φούρνιζε τα πλαστάρια, έτσι έλεγαν τα καρβέλια οι παλιές, να τάβρουμε μυρωδιαστά και ζεστά σα σκολάσουμε... Μαζί έφκιανε και κουλούρα με τυρί, σα δεν ήτανε νηστεία, ροκίσια(μπομπότα) σαν είχαμε ροκίσιο(καλαμποκίσιο) αλεύρι, φορές και γεμιστά ή κολοκυθοπάτες και μελιτζάνες, σπανιότερα κρέας ή κοτόπουλο με πατάτες, αφού στο φουρναριό χώρος ύπαρχε και το συδάβλι και το ξυλόφκιαρο έσωναν σ' όλες τις γωνιές του. Είχε γένει σπάρσιμο και θέρος κι αλώνισμα του σταριού, είχα πλυθεί και καθαριστεί το στάρι απ' σκύβαλα και τ' αγριοκόκκια, που κρατιώνταν να τρώνε οι κότες, είχε πάει στο μυλωνά με το γαϊδούρι, να γένει αλεύρι κι απέ το κοσκίνιζε να αφαιρέσει τα πίτουρα... Με τα πίτουρα, συνάδια τάλεγαν, έφκιανε το σκυλόψωμο για το μαντρόσκυλο... Αναπιάνω εικόνες απ' τη μνήμη, ότι παγκόσμια μέρα του ψωμιού, λέει, σήμερα… Σε πολλές μεριές του κόσμου όμως πεινάνε και πεθαίνουν λιμασμένοι… Σήμερα δεν είναι λίγοι οι πεινασμένοι και στην Ελλάδα… Δε θάτανε καλύτερα αυτή η μέρα να γιορτάζεται, άμα το ψωμί φτάνει για ολουνούς;
Related Posts :
Το Ματσούκι Βάλτου από ψηλά (video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)
Στο Τσαγράκ Κερασούντας, κατοικούσαν, πριν από την καταστροφή της Μικράς Ασίας, το 1922, και την απάνθρωπη πράξη που την ονομάτισαν «ανταλλαγή πληθυσμών», οι Έλληνες του Πόντου, που έχτισαν, το 1923, το Ματσούκι Βάλτου Αιτωλ/νίας. Όσοι απέμειναν, μετά την υπογραφή της συνθήκης για ανταλλαγή των πληθυσμών (1922), κατέφυγαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στην Καβάλα, την περιοχή της Δράμας, την Καλλιθέα Αττικής, την περιοχή Πτολεμαΐδας, την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Το φθινόπωρο του 1922, πενήντα, περίπου, οικογένειες αποβιβάστηκαν στην Αμφιλοχία Αιτωλ/νίας. Εξαντλημένοι, αφού δέχθηκαν τις πρώτες φροντίδες από υπηρεσίες του κράτους και φιλόξενους κατοίκους, προσπάθησαν να πιστέψουν ό,τι τα βάσανά τους τελείωσαν. Έμειναν στην Αμφιλοχία μερικούς μήνες σε σκηνές και όταν, κάπως, συνήλθαν, οδηγήθηκαν σε μία έκταση 7,500 στρεμμάτων, σε ακατοίκητη, τότε, περιοχή, ανάμεσα στα χωριά Στράτου (Σωροβίλι) και Καστράκι, δυτικά της γέφυρας του Αχελώου. Έχτισαν σιγά σιγά τα σπίτια τους, την εκκλησία τους, τον Αϊ-Γιώργη και οργάνωσαν τη ζωή τους στη νέα τους πατρίδα, πρόσφυγες. Δεκαπέντε χρόνια, αργότερα, είχε δημιουργηθεί ένας υποδειγματικός ποντιακός οικισμός με 50 σπίτια και 290 κατοίκους. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ονομασία του οικισμού. Ίσως, οι κάτοικοι έδωσαν αυτή την ονομασία από κάποιο τοπωνύμιο της περιοχής, που εγκαταστάθηκαν. Στα χρόνια της Κατοχής, οι κατακτητές έκαψαν και τα 52 σπίτια του χωριού, σε αντίποινα για την απόπειρα ανατίναξης της γέφυρας του Αχελώου και το θάνατο Ιταλών στρατιωτών, από δυνάμεις ανταρτών της περιοχής. Δύο χρόνια, αργότερα, οι κάτοικοι ξανάχτισαν τα σπίτια τους και ξανάφτιαξαν τη ζωή τους.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οι κάτοικοι είχαν φθάσει τους 322 και δέκα χρόνια μετά, το 1961, είχαν αυξηθεί σε 431. Το 1971, οι μόνιμοι κάτοικοι μειώθηκαν σε 392. Στα τέλη της δεκαετίας αυτής, μεγάλο μέρος του οικισμού και της περιοχής του αλλοτριώθηκε από τη ΔΕΗ, για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού έργου του Στράτου. Αρκετοί κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν το χωριό και να εγκαθίσταται στο Αγρίνιο, κυρίως, και την Αθήνα. Οι εναπομείναντες κάτοικοι, 80-90, περίπου ασχολούνται με τη γεωργία, κυρίως με την καλλιέργεια της ελιάς και λίγοι με την κτηνοτροφία… Απόσπασμα από ομιλία του καθηγητή Λαογραφίας Κονταξή Κων/νου στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.