Μπαμπίνη: Θύμησες ...Τα Πρωτάκια


Φωτογραφία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 1971, τότε που το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης είχε πάνω από εκατό παιδιά ,τότε που οι πλατείες του χωριού μας ήταν γεμάτες παιδιά , τότε που συμπληρώμανε δύο εντεκάδες για μπάλα στη Γκράλι.(Μέ δάσκαλο τον Νίκο Κατερινόπουλο και δασκάλα την σύζυγό του Αγαθή)

Στη παραπάνω φωτογραφία όρθια από αριστερά.Χαρά Τζακώστα, Γεωργία Μπενέκου, Σπύρος κ.Μπενέκος, Νίκος Γατσης.

Ευχαριστούμε τη Γεωργία Μπενέκου για το φωτογραφικό υλικό

Φωτάκης Φ. Βασίλειος:Σκέψεις σχετικά με την συζήτηση Κυκλοφοριακής μελέτης






Οι διαφαινόμενες και καταγεγραμμένες αντιδράσεις χθες κατά την παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης δίνουν την δυνατότητα στην Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει στη βάση των όποιων αντιδράσεων, όσα διημείφθησαν, αξιοποιώντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις.
Ας έχουμε υπόψη ότι οποιαδήποτε κυκλοφοριακή μελέτη είναι μια δυναμική μελέτη που δεν είναι στατική και επομένως εφαρμόζεται, δοκιμάζεται, μετράται και διορθώνεται. Συμφωνώντας και δεχόμενοι λοιπόν ότι χρειάζονται παρεμβάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για μια πόλη φιλικοί προς τους κατοίκους της  οφείλουμε να καταθέσουμε βελτιωτικές προτάσεις και να μην αφορίζουμε εξ ορισμού την όποια καλοπροαίρετη προς αυτή την κατεύθυνση προσπάθεια.

Εννέα έργα πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ για την ύδρευση εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»





Μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών ύδρευσης, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγείας και οι συμπολίτες μας.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα εντάχθηκαν εννέα έργα (9) για την ύδρευση συνολικού προϋπολογισμού 16.780.047,24 ευρώ, προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Πρόκειται για έργα αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων, ανίχνευσης διαρροών, προμήθειας εξοπλισμού για την αύξηση της αποδοτικής χρήσης νερού, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό και διαχείριση της λειτουργίας δικτύων ύδρευσης.
«Στόχος μας είναι οι εργασίες αυτές να συμβάλλουν στην επάρκεια του πόσιμου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, στην αποκατάσταση των υφιστάμενων υποδομών, με ειδική μέριμνα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με γνώμονα την τοπική κοινωνία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους» κατέληξε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η ένταξη των έργων έγινε βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, κριτηρίων και προϋποθέσεων του προγράμματος.
Συγκεκριμένα, μετά την προκήρυξη και τις προτάσεις που υπεβλήθησαν από τους δικαιούχους σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης που προκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή ελέγχου των φακέλων. Ακολούθησε η υποβολή ενστάσεων που εξετάστηκαν από την ειδική επιτροπή, η οποία και εισηγήθηκε για την αποδοχή τους και καταρτίστηκε ο οριστικός πίνακας των αξιολογηθέντων αιτήσεων χρηματοδότησης που αφορούν στα έργα της ύδρευσης.
Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξετάζει τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου, να διασφαλίσει επιπλέον πόρους για την ικανοποίηση των αναγκών και άλλων περιοχών.


Αναλυτικά τα έργα που εντάσσονται:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το κυνήγι στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού και στις προστατευόμενες περιοχές



ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΟΠ, 11/9/16
 
Με την ΚΥΑ 11989/2008 (ΦΕΚ 123/Δ’/21-3-2008) ιδρύθηκε το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού και καθορίστηκαν οι χρήσεις, όροι και περιορισμοί στις επιμέρους Ζώνες Προστασίας του. Σύμφωνα με την παράγραφο 8, του άρθρου 4, απαγορεύτηκε η θήρα στις Ζώνες Α και Α1 του Εθνικού Πάρκου για 3 έτη (μέχρι Φεβρουάριο 2011). Επιπλέον στο ίδιο άρθρο ορίσθηκε ότι μετά την παρέλευση της τριετίας, η θηρευτική δραστηριότητα σε όλη την έκταση του Εθνικού Πάρκου και της Ζώνης Περιβαλλοντικού Ελέγχου, θα ρυθμίζεται με απόφαση ετήσιας ισχύος, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια δασική υπηρεσία, μετά από πρόταση του Φορέα Διαχείρισης.

.....................................................................................................................