Home / Archive for 12/20/15
Εκλογές ΝΔ: Αποτελέσματα στης Φυτείες
ΨΗΦΗΣΑΝ: 146
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 66
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 57
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 14
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 9
Related Posts :
Εκλογές ΝΔ: Αποτελέσματα στον Αστακό
ΨΗΦΗΣΑΝ: 226
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 91
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 65
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 63
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 7
xiromeronews
Related Posts :
Ήτα για την Α.Ε.Μ από την πρωτοπόρο ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
Tην
ήτα γνώρισε η Α.Ε.ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ για
την 2η
αγωνιστική του 2ου γύρου Γ΄ΕΠΣΝΑ
του 2ου ομίλου στον
εντός έδρας αγώνα από
την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου ΟΜΟΝΟΙΑ
ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
ΜΕ σκόρ 0-3
.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Πυραμίς
Σαρδηνίων-Αίας Αμφιλοχίας:2-0
Άρης
Λεπενούς-Αναγέννηση
Ρίγανης:3-0
Α.Ο.Ελαιοφύτου-Δυριείς
Σκουρτούς:6-1
Related Posts :
Ήθη και έθιμα του τόπου μας :Χριστόψωμο ,Βασιλόψωμο.
Χριστόψωμο
ονομάζουμε το ψωμί των Χριστουγέννων
και Βασιλόψωμο το ψωμί της Πρωτοχρονιάς!
Έχουν στολίδια ,σουσάμι,αμύγδαλα ή καρύδια και σφράγιση στη μέση και 4 γύρω από το κέντρο.
Πως το κάνουμε: Όπως το ψωμί.
Έχουν στολίδια ,σουσάμι,αμύγδαλα ή καρύδια και σφράγιση στη μέση και 4 γύρω από το κέντρο.
Πως το κάνουμε: Όπως το ψωμί.
Υλικά:
Προζύμι
1500 γρ.ζεστό νερό
2 κοφτά κουτ.γλ.μαγιά νωπή
3 1/2 κουτ.σ.αλάτι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη.
σουσάμι,ξυλόγλυπτη σφραγίδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ολόκληρα αμύγδαλα με το «τσόφλι».
Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
Διαλύουμε το προζύμι σε ζεστό νερό,ρίχνουμε τη μαγιά στο προζύμι κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ζεστό νερό,το προζύμι,το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε ώσπου ν’ απορροφηθεί το αλεύρι και να γίνει εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με καθαρό τραπεζομάντιλο, ναύλον και μια κουβερτούλα.Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε μια λεκάνη με αλεύρι βάζουμε τα δύο τρίτα της ζύμης. Αλευρώνουμε πιέζοντας να φύγει ο αέρας σχηματίζοντας μια μπάλα,την ανοίγουμε λίγο να πλατύνει και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Το Χωρίζουμε την υπόλοιπη ζύμη στα δυο,πλάθουμε χοντρά κορδόνια και μακριά λίγο μακρύτερα από τη ζύμη που βάλαμε ταψί. Βρέχουμε με πινέλο και το βάζουμε πάνω στη ζύμη που βάλαμε στο ταψί.
Κόβουμε τις άκρες σαν διχάλα αλευρώνουμε,γυρνάμε σαν σαλιγκαράκι και κολλάμε. Εκεί θα μπει το καρύδι. Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη,τοποθετούμε σταυρωτά πάνω από το άλλο κορδόνι,γυρνάμε τις κομμένες άκρες.
Σκεπάζουμε όπως πριν τη ζύμη κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Τοποθετούμε 4 αμύγδαλα ή καρύδια ,κάνουμε τη σφράγιση στο κέντρο κι ανάμεσα στα κενά που δημιουργεί ο σταυρός.
Πριν φουρνίσουμε βρέχουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
1500 γρ.ζεστό νερό
2 κοφτά κουτ.γλ.μαγιά νωπή
3 1/2 κουτ.σ.αλάτι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη.
σουσάμι,ξυλόγλυπτη σφραγίδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ολόκληρα αμύγδαλα με το «τσόφλι».
Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
Διαλύουμε το προζύμι σε ζεστό νερό,ρίχνουμε τη μαγιά στο προζύμι κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ζεστό νερό,το προζύμι,το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε ώσπου ν’ απορροφηθεί το αλεύρι και να γίνει εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με καθαρό τραπεζομάντιλο, ναύλον και μια κουβερτούλα.Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε μια λεκάνη με αλεύρι βάζουμε τα δύο τρίτα της ζύμης. Αλευρώνουμε πιέζοντας να φύγει ο αέρας σχηματίζοντας μια μπάλα,την ανοίγουμε λίγο να πλατύνει και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Το Χωρίζουμε την υπόλοιπη ζύμη στα δυο,πλάθουμε χοντρά κορδόνια και μακριά λίγο μακρύτερα από τη ζύμη που βάλαμε ταψί. Βρέχουμε με πινέλο και το βάζουμε πάνω στη ζύμη που βάλαμε στο ταψί.
Κόβουμε τις άκρες σαν διχάλα αλευρώνουμε,γυρνάμε σαν σαλιγκαράκι και κολλάμε. Εκεί θα μπει το καρύδι. Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη,τοποθετούμε σταυρωτά πάνω από το άλλο κορδόνι,γυρνάμε τις κομμένες άκρες.
Σκεπάζουμε όπως πριν τη ζύμη κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Τοποθετούμε 4 αμύγδαλα ή καρύδια ,κάνουμε τη σφράγιση στο κέντρο κι ανάμεσα στα κενά που δημιουργεί ο σταυρός.
Πριν φουρνίσουμε βρέχουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βασιλόψωμο.
Στο
βασιλόψωμο γράφουμε «καλή χρονιά» με
ζυμάρι και βάζουμε σφράγιση κι αμύγδαλα
όπως το χριστόψωμο.
Ψήνουμε για 2 ώρες ,ώσπου να πάρει χρώμα σε δυνατό φούρνο κι ύστερα στους 180- 200.
Το «νίβουμε » με πινέλο τυλίγουμε με τραπεζομάντιλο, ναύλον και κουβερτούλα.
Από κάτω δεν πρέπει να χει ναύλον γιατί ιδρώνει και μουσκεύει το ψωμί.
Ψήνουμε για 2 ώρες ,ώσπου να πάρει χρώμα σε δυνατό φούρνο κι ύστερα στους 180- 200.
Το «νίβουμε » με πινέλο τυλίγουμε με τραπεζομάντιλο, ναύλον και κουβερτούλα.
Από κάτω δεν πρέπει να χει ναύλον γιατί ιδρώνει και μουσκεύει το ψωμί.
Ξηρομερίτισσα
blog
foto:Μπαμπίνη ΙΝ(Ξηρομερίτισσες στην Αθήνα)
foto:Μπαμπίνη ΙΝ(Ξηρομερίτισσες στην Αθήνα)