Της ΕΦΗΣ ΚΑΡΑΛΗ-ΜΠΕΝΕΚΟΥ
Γλυκό μήλο φιρίκη
ΥΛΙΚΑ
16-18 φιρίκια ( ίδιου μεγέθους)
850-900 γρ. ζάχαρη
450 ml
νερό
Νερό με λίγο χυμό λεμονιού( για να μην μαυρίσουν)
Λίγη βανίλια .αστεροειδής, γλυκάνισος ,ξύσμα λεμονιού.
1 κουτ. σούπας γλυκόζη ( η χυμός λεμονιού)
Ασπρισμένα αμύγδαλα ( για τη διακόσμηση )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Καθαρίζετε τα φιρίκια και αφαιρείτε με το ειδικό
εργαλείο για τα κολοκυθάκια το κεντρικό
τους μέρος με τα κουκούτσια . Έπειτα τα αδειάζετε σε μια λεκάνη με νερό που
έχετε βάλει λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
2 Σε μεγάλη κατσαρόλα , βάζετε τα μήλα μαζί με τη
ζάχαρη , τα μυρωδικά, τη γλυκόζη το νερό και τα σκεπάζετε με ένα πιάτο ώστε να
παραμένουν βουτηγμένα στο σιρόπι καθώς
βράζουν. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα
μήλα , για περίπου 30 λεπτά .Αν δεν έχει δέσει το σιρόπι μέχρι
εκείνη την ώρα , αποσύρετε τα μήλα με τρυπητή κουτάλα , τα βάζετε στα βάζα ( προσθέτετε και
τα ασπρισμένα αμύγδαλα) και όταν το
σιρόπι δέσει , το προσθέτετε στα σκεύη
.Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε το χυμό ενός λεμονιού λίγο πριν αποσύρετε το
σιρόπι από τη φωτιά.
Καλή επιτυχία