Συνταγές



Της  ΕΦΗΣ   ΚΑΡΑΛΗ-ΜΠΕΝΕΚΟΥ


Γλυκό μήλο φιρίκη
ΥΛΙΚΑ
16-18 φιρίκια ( ίδιου μεγέθους)
850-900 γρ. ζάχαρη
450 ml νερό
Νερό με λίγο χυμό λεμονιού( για να μην μαυρίσουν)
Λίγη βανίλια .αστεροειδής, γλυκάνισος ,ξύσμα λεμονιού.
1 κουτ. σούπας γλυκόζη ( η χυμός λεμονιού)
Ασπρισμένα αμύγδαλα ( για τη διακόσμηση )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1   Καθαρίζετε τα φιρίκια και αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο για τα κολοκυθάκια  το κεντρικό τους μέρος με τα κουκούτσια . Έπειτα τα αδειάζετε σε μια λεκάνη με νερό που έχετε βάλει λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
2     Σε μεγάλη κατσαρόλα , βάζετε τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη , τα μυρωδικά, τη γλυκόζη το νερό και τα σκεπάζετε με ένα πιάτο ώστε να παραμένουν βουτηγμένα στο σιρόπι  καθώς βράζουν. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν  τα μήλα , για περίπου 30 λεπτά .Αν δεν έχει δέσει το σιρόπι  μέχρι  εκείνη την ώρα , αποσύρετε τα μήλα με τρυπητή  κουτάλα , τα βάζετε στα βάζα ( προσθέτετε και τα ασπρισμένα αμύγδαλα)  και όταν το σιρόπι  δέσει , το προσθέτετε στα σκεύη .Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε το χυμό ενός λεμονιού λίγο πριν αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία


Παραδοσιακό γλέντι από τον Όμιλο «Συντροφιά με την Παράδοση»






Το Σάββατο 14 Μαρτίου ο Λαογραφικός-πολιτιστικός όμιλος Αγρινίου «Συντροφιά με την Παράδοση» , διοργανώνει αυθεντικό, παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΔΗ και τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΧΝΟΥΛΑ στο τραγούδι.
Πρόκειται για την κεντρική εκδήλωση της χειμερινής περιόδου με μόνιμο ζητούμενο την ποιοτική παραδοσιακή μουσική, τον καθαρό λόγο του δημοτικού τραγουδιού, την επικοινωνία και τη συγκίνηση που φέρνει η συνάντηση φίλων και όσων αγαπούν τη λαϊκή μας παράδοση.


» Σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτήματος AMARO. Ώρα έναρξης 9 μ.μ.» αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση.


agriniopress
.....................................................................................................................