Ο Σπύρος έχει ''ΚΕΦΙΑ''


Δείτε: Βίντεο το Σπύρο Σ. Μπενέκο σε μεγάλα κέφια να τραγουδά Ρεμπέτικα








Συνεχίζονται οι εργασίες στην αποθήκη του συνεταιρισμού για τη μετατροπή της σε ''Λαογραφικό Μουσείο''







Με ενέργειες του πολιτιστικού συλλόγου Μπαμπίνης ''ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ'' συνεχίζονται οι εργασίες  για τη μετατροπή της αποθήκης του συνεταιρισμού σε λαογραφικό μουσείο  ήδη μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί  οι παλαιές πόρτες και παράθυρα με αλουμίνιο(χρηματοδότηση Δήμου Αστακού) νυν Ξηρομέρου, καθώς και από χορηγία του Γεωργίου Ιωαν.Μασσαλή η πρόσοψη  του κτηρίου . ο Σύλλογος συνεχίζει της εργασίες  με την τοποθέτηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ,και άλλων  οικοδομικών εργασιών.

Δείτε foto :

















Παρακαλούνται οι συγχωριανοί  και φίλοι της Μπαμπίνης να ενισχύσουν την πρωτοβουλία του Συλλόγου ώστε να μετατραπεί η αποθήκη σε κόσμημα για τη Μπαμπίνη και τους ανθρώπους της.


Πληρ.στο Δ/Σ του Συλλόγου

Κώστα Μασαλή:  694 5170254
Βασίλη Κυριαζή: 698 0155067
Γιώτα Σταμουλακάτου:  697 7803417
Παύλος  Μπαμπαρμπαρούσης:  698 3735826
Νίκος  Θεοδώρου:  697 7371136

Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές των Λυκειακών τάξεων Φυτειών






   Επιστολή των μαθητών των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών  
 «Τι σημαίνει για εμάς λουκέτο στο σχολείο!»

Προς:
Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Ξηρομέρου
Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου
Εκπαιδευτική Κοινότητα
Μ.Μ.Ε.

  Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, 
Οι μαθητές μέσα από αυτό το κείμενο εκφράζουν με λύπη τη δυσαρέσκεια τους για το κλείσιμο των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών.
      Γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, όμως οι μαθητές δεν είναι αριθμοί. Η γνώση (εκπαίδευση-παιδεία) είναι το όπλο μας απέναντί τους και αυτό γιατί η εκπαίδευση αποτελεί την καλύτερη επένδυση μια χώρας, αφού οι πολίτες της έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο καθώς επίσης και περισσότερες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και αυτή τη δυνατότητα προσπαθούν να μας τη στερήσουν.... 

    Ξεκινώντας, η υλικοτεχνική υποδομή των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, καθώς πριν τρία χρόνια έγινε ολική ανακαίνιση του κτηρίου.

Πιο αναλυτικά διαθέτει:
•Αίθουσες σε άψογη υλικοτεχνική κατάσταση.
•Υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής με υπολογιστές που ανανεώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.
•Εργαστήριο Βιολογίας-χημείας, διαθέτοντας προτζέκτωρα καθώς επίσης και 15 μικροσκόπια επιπλέον.
•Βιβλιοθήκη δεύτερη καλύτερη του Νομού μας σε συνεργασία με την βιβλιοθήκη των Ιωαννίνων.

Τέλος όσον αφορά τον αθλητισμό διαθέτει: 
•Γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου καθώς επίσης και αίθουσα πινγκ-πονγκ.

Δεν είναι λοιπόν άδικο να μπει λουκέτο σε ένα τόσο οργανωμένο σχολείο;

      Αν λοιπόν το παραπάνω ενδεχόμενο γίνει πραγματικότητα, θα γίνει ταυτόχρονα για εμάς εφιάλτης, αφού θα υπάρχουν συνέπειες τόσο σε εμάς όσο και στην κοινότητα του χωριού μας και των γύρω περιοχών. 
     Πρώτα απ’ όλα, το χωριό των Φυτειών απέχει από το λύκειο της Κατούνας 22 χιλιόμετρα, από το λύκειο Αστακού 33 χιλιόμετρα και από το λύκειο Αγρινίου 34 χιλιόμετρα. 
     Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις χιλιομετρικές αποστάσεις, την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου καθώς επίσης και το γεγονός ότι τα σχολεία του Αγρινίου διαθέτουν αίθουσες με πλήθος μαθητών άνω τον 30 είναι αδύνατο να μας δεχτούν
      Το ίδιο συμβαίνει και με το Λύκειο Αστακού του οποίου οι εγκαταστάσεις είναι αδιανόητο να δεχτούν μαθητές περισσότερους από αυτούς που ήδη έχει! 
    Η λύση λοιπόν είναι η Κατούνα; ΟΧΙ! και αυτό γιατί το οδικό δίκτυο όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι ακατάλληλο για την μεταφορά μαθητών!

        Επιπλέον δεν ανήκει στον Δήμο μας, γι' αυτό άλλωστε ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει έξοδα για την μεταφορά μαθητών σε μία περιοχή η οποία δεν υπάγεται στον Δήμος μας.

      Αν λοιπόν δεν ληφθούν τα παραπάνω υπόψη και αναγκαστούμε να πάμε στο σχολείο της Κατούνας αυτό θα έχει επιπτώσεις και στον συναισθηματικό μας κόσμο, εφόσον θα αναγκαζόμαστε να ξυπνάμε από τις 6:30 με σκοπό να ήμαστε έτοιμοι στις 7 και έτσι 8 να ήμαστε στο σχολείο της Κατούνας, του Αγρινίου ή του Αστακού αντίστοιχα.
        Ως λύση λοιπόν, προτείνουμε οι μαθητές των γύρω χωριών (Μπαμπίνη, Μαχαιρά, Χρυσοβίτσα, Ρίβιο, Σκουρτού) τα οποία ανήκουν στον Δήμο μας (και σε κοντινή απόσταση από το χωριό μας) να έρχονται στο σχολείο Φυτειών εφόσον αυτό έχει όλα τα μέσα και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις να τους υποδεχτεί.

 Είναι λοιπόν η  απόφαση «σας» για κατάργηση του σχολείου μας σωστή;
Μην ξεχνάτε ότι ήμαστε παιδιά με όνειρα και ελπίδες γι' αυτό μην μας τα στερείτε!
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και τον χρόνο που διαθέσατε.

Οι μαθητές των Λυκειακών τάξεων Φυτειών:
 Για την Β' Λυκείου οι μαθητές:
Ανδρέας Παπαγεωργίου
Θωμάς Μαλιγιάννης
Νίκος Κορώσης
Βασίλης Σίμος
Χριστόφορος Κόκιος
Ηλίας Τσιλίκας
Σιντορέλα Ντιλένγκου
Βάσω Καραπάνου
Μαριαλένα Μακρυπίδη
Βάσω Παπαδημητρίου
Λαμπρινή Βαρδή
Παρθενία Τζαχρήστα
Βαγγέλης Σαλτογιάννης
Δανάη Μαλιγιάννη
Νίκος Ρεντίφης
Χρήστος Βότσης
Ματέο Αγαλίου

ΒΙΝΤΕΟ:Μπαμπίνη καλοκαίρι 2012



Χορεύει λεβέντικα τσάμικο ο Αποστόλης Κομπλίτσης


ΒΙΝΤΕΟ: Παλαίμαχοι -Νέοι Μπαμπίνης



          ΔΕΙΤΕ ΤΟ Βίντεο: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Αύγουστο έγινε στο γήπεδο της Μπαμπίνης, ο αγώνας μεταξύ παλαιμάχων και νέων. Η συμμετοχή για μια ακόμα χρονιά ήταν ενθαρρυντική κι ο αγώνας συναρπαστικός. Οι δύο γενιές της ομάδας προσέφεραν γκολ και θέαμα και τον αγώνα τον ευχαριστήθηκαν όλοι….

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες η εφημερίδα "ΕΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ"








Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο φύλλο της εφημερίδας "ΕΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ" που εκδίδεται με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης  "ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ"




θα διαβάσετε θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο καιρό το χωριό μας

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών για το κλείσιμο του Μουσείου Θυρρείου






           Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών συλλόγων  Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και οισύλλογοι μέλη της με επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού, τονΠεριφερειάρχη, τους Βουλευτές του Νομού, την ΛΣΤ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, τον Δήμαρχο Δήμου Ακτίου – Βόνιτσαςδιαμαρτύρεται με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Μουσείου Θυρρείου, η οποία προσβάλλει την αρχαιολογική ιστορία της περιοχής και της στερεί ένα κύτταρο πολιτισμού που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.
         Η επιστολή της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών προς τον Υπουργό Πολιτισμού αναφέρει τα εξής:.......


 Προς
-κ. Υπουργό Πολιτισμού
-κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
-κ.κ. Βουλευτές Νομού Αιτωλ/νίας
-κ. Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας
-κ. Δήμαρχο Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας
-κ. Δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου
-ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου
-Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία
-Μ.Μ.Ε.

Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

      Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Μουσείου Θυρρείου, στο οποίο στεγάζονται ανασκαφικά ευρήματα από το νεκροταφείο του αρχαίου Θυρρείου, απ' το αρχαίο Ανακτόριο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή και αποτελεί άλλωστε το μόνο Μουσείο της περιοχής.
       Η απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου και της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου δεν μας εξέπληξε. Είναι μια συνειδητή επιλογή υποβάθμισης και απαξίωσης των μουσείων της περιφέρειας στο όνομα του δημοσιονομικού προβλήματος και της πολιτικής του μνημονίου.
      Για το Μουσείο Θυρρείου χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι το ορεινό Θύρρειο είναι μακριά από τα αστικά κέντρα και δεν διευκολύνεται ηπρόσβαση των Ελλήνων και  ξένων επισκεπτών. Όμως η πολιτεία δεν φρόντισε να δημιουργήσει οδικό δίκτυο προσβάσιμο προς το μουσείο.
      Με την υπ. αρ. ΥΠΠΟ/ΔΙΟΙΚ/Α1/70458 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με αρ. φύλλου 1903/22-12-2003 έχουν κατανεμηθεί 3 οργανικές θέσεις στο μουσείο Θυρρείου ΔΕ φύλαξης-πληροφοριών.
Αυτές όμως δεν καλύφθηκαν ποτέ.

      Τα προηγούμενα χρόνια οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν ότι το μουσείο θα επισκευασθεί και ότι θα γίνει επέκταση του εκθεσιακού χώρου για να στεγασθούν τα ευρήματα της περιοχής.
Ούτε  και αυτό έχει υλοποιηθεί.

     Ό,τι νέο εύρημα ερχόταν στην επιφάνεια από διανοίξεις δρόμων,εκσκαφές οικοδομών, και όχι από ανασκαφές, μεταφερόταν σε μουσεία μεγάλων πόλεων ή ακόμα και σε άγνωστες κατευθύνσεις, όπως έγινε πρόσφατα με τα ευρήματα των ανασκαφών στην περιοχή του Ακτίου.
         Τα ευρήματα που υπάρχουν στην περιοχή μπορεί να βρίσκουν στο μουσείοΘυρρείου  ασφαλές καταφύγιο, στον τόπο που επί αιώνες κοσμούσαν.

        Η Ομοσπονδία, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι-Μέλη της και οι φορείς της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για την αναστολή λειτουργίας του Μουσείου Θυρρείου, η οποία προσβάλλει την αρχαιολογική ιστορία της περιοχής και της στερεί ένα κύτταρο πολιτισμού που τόσο έχει ανάγκη.

       Η Ομοσπονδία ενώνοντας τη φωνή της με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής ζητά:
-Να επανδρωθεί με προσωπικό το Μουσείο, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
-Να επεκταθεί ο εκθεσιακός χώρος και να επιστραφούν τα ευρήματα της περιοχής, τα οποία αποτελούν μέρος του πολιτισμού μας.
-Να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές - επεμβάσεις, να εξοπλισθεί με σύγχρονα μηχανήματα ώστε να είναι λειτουργικό και ασφαλές.
-Να γίνει η  κατάλληλη προβολή του Μουσείου, γεγονός που θα συμβάλλει  στην ανάδειξη της περιοχής και των αρχαιοτήτων της.

Για την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου
και τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους Μέλη της
Ο Πρόεδρος               Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Στεργίου    Αθανάσιος Γεροδημήτρης

Αναλυτικά στοιχεία για την ποιότητα πόσιμου νερού στο Δήμο Ξηρομέρου






«Καμπανάκι» για το νερό σε Αστακό, Αγράμπελο, Ρίβιο και Κουβαράς  

      Στην δειγματοληψία πόσιμου νερού που πραγματοποίησε διαπιστευμένο εργαστήριο από το Δήμο Ξηρομέρου, στις 11-10-2012, τα δείγματα νερού από τα χωριά:  Μύτικας, Κανδήλα, Βάρνακας, Παναγούλα, Αρχοντοχώρι, Καραισκάκης, Βασιλόπουλο, Σκουρτού,  Πρόδρομος, Στρογγυλοβούνι, Παλαιομάνινα, Χρυσοβίτσα, Μαχαιρά, Μπαμπίνη, Φυτείες, Παπαδάτος και Άγιος Στέφανος είναι εντός των ορίων που ορίζει η κείμενη νομοθεσία στις μικροβιολογικές και στις χημικές παραμέτρους και τα δείγματα από τον Αστακό,Αγράμπελο, Ρίβιο και Κουβαράς  είναι εκτός των ορίων στις μικροβιολογικές και στις χημικές παραμέτρους.
      Σας επισυνάπτουμε τα αποτελέσματα από την μικροβιολογική ανάλυση του ύδατος στο δήμο Ξηρομέρου:.....
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ....









Λυκειακές Τάξεις Φυτειών: Και τώρα λουκέτο;







από τον Χρήστο Σαλτογιάννη


Οι Λυκειακές Τάξεις Φυτειών, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) με αριθμό φύλλου 1575, ημερομηνία 27 Ιουνίου 2011 και συγκεκριμένα με τον αριθμό 71327/Δ4 περί κατάργησης σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταργούνται οριστικά βάζοντας έτσι ταφόπλακα στην εξέλιξη μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Από κει πέρα, στη συνέχεια με δυο υπουργικές αποφάσεις, η κατάργηση των λυκειακών τάξεων πήρε παράταση για τις επόμενες σχολικές χρονιές, δηλαδή για το 2011-2012 και 2012-2013.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο που να αφορά το μέλλον των λυκειακών τάξεων Φυτειών και εάν δεν υπάρξει άμεσα και σύντομα κάποια αλλαγή, τότε μοιραία από το νέο σχολικό έτος 2013-2014 θα υπάρξει οριστικό λουκέτο.
Ως γνωστόν, οι λυκειακές τάξεις Φυτειών διαθέτουν άριστες εγκαταστάσεις και ειδικότερα διαθέτουν εργαστήρια φυσικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, μία από τις καλύτερες βιβλιοθήκες και άνετους αθλητικούς και εκπαιδευτικούς (αίθουσες) χώρους.
Η οριστική κατάργηση των λυκειακών τάξεων Φυτειών σημαίνει αυτόματα οριστική ταφόπλακα στην εξέλιξη μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας.
Οι περισσότερες οικογένειες θα οδηγηθούν στην απομόνωση από πλευράς οικονομικών δυνατοτήτων, γεγονός που θα πλήξει τα ίδια τα παιδιά. Οι γονείς αδυνατούν να επωμιστούν τα οικονομικά βάρη μιας «εσωτερικής μετανάστευσης» με προορισμό την πόλη του Αγρινίου και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην μαθητική και ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών.
Δυστυχώς, ο Δήμος Ξηρομέρου αρκέστηκε μόνο σε ανακοινώσεις και λόγια αντί να αναλάβει δράση και με πράξεις να ενισχύσει το σχολείο με επιπλέον μαθητές από τα γύρω χωριά στο πλαίσιο του ενιαίου πλέον Καλλικρατικού Δήμου και μάλιστα στο πλαίσιο της ενοποίησης των Δημοτικών Ενοτήτων.
Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που με την επιμονή και την ικανότητα των Δημοτικών Συμβουλίων, Δήμοι κατάφεραν και απέτρεψαν τις καταργήσεις σχολικών μονάδων και παράλληλα τις ενίσχυσαν αναλαμβάνοντας την μεταφορά των μαθητών.
Στην δύσκολη οικονομική και ανθρωπιστική συγκυρία που βρισκόμαστε, η τοπική παιδεία δεν πρέπει να απαξιώνεται, οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να οδηγούνται στον μαρασμό και την εξαθλίωση.
Η παιδεία αποτελεί την ύψιστη υπηρεσία για κάθε κοινωνία. Η πρόσβαση στην παιδεία και στην γνώση αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό όλων των αναπτυγμένων περιοχών και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αφαιρεί από τους νέους ανθρώπους.
Ακόμη περισσότερο, η τοπική παιδεία οφείλει να αποτελεί τον πολύτιμο φάρο ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες. Να αποτελεί τον πολύτιμο φάρο πολιτισμού και μάθησης για όλα τα παιδιά και όχι να αντιμετωπίζονται ως ένα επιπλέον κόστος για τον προϋπολογισμό ενός κράτους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να «σπάει» ο πυρήνας κάθε τοπικής κοινωνίας και η νεολαία είναι αναμφισβήτητα ο βασικός πυλώνας αυτού του πυρήνα.
Άλλωστε σε όλους αυτούς που επικαλούνται τον αριθμό των μαθητών η απάντηση είναι μία:
Από πότε οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως αριθμοί;
Τα παιδιά που σκοπεύουν να μάθουν γράμματα και να προχωρήσουν, θα προχωρήσουν είτε βρίσκονται στις Φυτείες Ξηρομέρου, είτε βρίσκονται στον Φουρφουρά Ρεθύμνου είτε βρίσκονται σε κάποιο σχολείο των μεγάλων αστικών κέντρων.
Οι νέοι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τον τόπο που διαβιούν ελπίζουν. Ελπίζουν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, να σπουδάσουν, να βρουν ένα επάγγελμα που θα το αγαπάνε και θα τους ταιριάζει, ίσως ακόμα και να αλλάξουν τον κόσμο και αυτή την ελπίδα δεν μπορεί να τους την στερεί καμία οικονομική πολιτική.

Εδώ και τώρα λοιπόν, η Δημοτική Αρχή, οι τοπικοί Βουλευτές, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Διδασκόντων και Γονέων και ο καθένας ξεχωριστά,  να αναλάβουν δράση για το καλό του τόπου μας, δεν πρέπει να επιτραπεί η οριστική κατάργηση των λυκειακών τάξεων Φυτειών σε καμία περίπτωση, θα είναι μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

''ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ''







Ο Σύλλογός μας, χωριανοί,

δώδεκα χρόνια κλείνει,

καινούργιοι δρόμοι ανοίγονται  
                     
πλέον για τη  Μπαμπίνη.


Το νέο το συμβούλιο

βήματα μπρος μας πάει,

έργα για Λαογραφικό

Μουσείο ξεκινάει.


Μέσα εκεί θα στεγαστεί

η μνήμη των προγόνων

ιδρώτας, δάκρυα, χαρές,

πείρα πολλών αιώνων.


Ας είμαστε στα δύσκολα,

μπορεί να υπάρχει κρίση∙

στα ζόρια ετούτος ο λαός

έχει μεγαλουργήσει.


Μέσα σε δίσεχτους καιρούς

-μας λένε τα βιβλία-

οι ελληνικές κοινότητες

γράψανε ιστορία.


Το ίδιο ας κάνουμε κι εμείς

σκύβοντας με ευλάβεια

στην ιστορία του χωριού,

μας δίνει αυτή κουράγια.


Καθείς κατά το έχει του,

τον όβολό του ας βάλει.

Άλλος την εργασία του

ή σ’ είδος να συμβάλλει.


Συλλογικά - αλληλέγγυα

αν το χωριό βαδίζει

τότε η Μπαμπίνη θ’ ανεβεί

 στο βάθρο που αξίζει.               

Άρης Μπιτσώρης, Οκτώβριος 2012

''Αρχείο Σχολικής Εκπαίδευσης Μπαμπίνης ''





                               

Η γενιά του 1912-13 στα θρανία της Μπαμπίνης όπως φαίνεται  στο Αρχείο του Σχολείου.Στα Σχολικά έτη 1897-98-και 1899. Πολλοί  από αυτούς πολέμησαν στους αγώνες του 1912-13 ως και τα Μικρασιατικά 1922 για πολλά χρόνια μέχρι και εφτά χρόνια.





















 Διαπίστωση: Αρχείου Δημοτικού Σχολείου Μπαμπίνης στις 2-10-12

Επιμέλεια κειμένου : Ευφροσύνη Χρυσικού
.....................................................................................................................