Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (29/2020) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού σήμερα,Κυριακή, από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν :
Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-12-2020) τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της
Δευτέρας (07-12-2020). Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020) η κεντρική
Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία η
ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες. Πρόσκαιρ…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Θύμησες του Χρήστου Β.Μασαλή- Ιεροψάλτες Αγίου Νικολάου.

Σήμερα γιορτή του Αγίου Νικολάου πολιούχο του χωρίου μας μου ήρθαν θύμησες για τους ιεροψάλτες του Αγίου Νικολάου.  Από όσο θυμάμαι  είχε οχτώ η δέκα. Ο Θωμάς Κυριαζήςπου υπηρέτησε την εκκλησία από το 1920-1950 βοηθούσε τα παιδάκια με το ''Πιστεύω'' και το ''Πάτερ υμών''.Τα δύο αδέλφια οΒασίληςκαι ο Νίκος Ράπτηςκαι από την άλλη ο Νίκος Παππάςπου ήταν παπαδοπαίδι, υπήρξε ο Χρήστος Σταμουλακάτοςκαι αυτός αξιόλογος ψάλτης

ΟΓιώργος Ηγούμενοςαδελφός του παπά Μήτσου υπηρέτησε την εκκλησία από το 1963-2007.
Οι δύο Μπιρταίοι ο Χρήστος και ο Στάθης ( Ο Στάθης συνεχίζει κατά καιρούς ).

Ο Αριστείδης Μπιτσώρης
διαβαστε περισσοτερα

ΓΕΝΝΟΣ.Η ομορφιά της στάνης… Γράφει η δρ Μαρία Ν. Αγγέλη

Στη μνήμη του Νίκου Αγγέλη
Γράφει η δρ Μαρία Ν. Αγγέλη«Ο πατέρας μου καμάρωνε μ’ αυτή μου την αγάπη προς τα γιδοπρόβατα και μου ’λεγε ότι θα μου αγόραζε χίλια γίδια και χίλια πρόβατα, όταν θα γενόμουν μεγάλος και θα τέλειωνα τα γράμματα. Άλλες φορές πάλι έλεγε:
-Τι κρίμα! να μην έχω άλλο ένα παιδί, για το σπίτι, κι αυτό να το κάνω τσέλιγκα! Θα γιόμιζαν τα βουνά κι οι κάμποι από τα γιδοπρόβατά μου!...Εκείνη την ημέρα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως είπα, με πήρε ο πατέρας μου και πήγαμε στο χειμάδι. Ήταν απάνω κάτω η ώρα, που μαζεύονταν τα γίδια, από τη μια μεριά από τον πουρναρόλογγο, και τα πρόβατα από την άλλη, από το λιβάδι. Ηύραμε εκείνη τη στιγμή έναν από τους τρεις πιστικούς μας, που έρχονταν με δυο αρνιά στα χέρια και με τις προβατίνες, τις μανάδες τους από  πίσω βελάζοντας μπααααα! μπααααα!...».                             (Χρήστος Χρηστοβασίλης, «Ο γκιώσος μου»).Γέννος ήταν και είναι η ωραιότερη φάση για τον κτηνοτρόφο και το κοπάδι του. Ο γέννος είναι ομορφιά της στάνης. …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................