Εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Κολοβού Χρήστου '' Έγκριση σύναψης σύμβασης μεταξύ ΔΕΔΔΗΔΕ και Δήμου Ξηρομέρου''

Εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Κολοβού Χρήστου προς το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ξηρομέρου του έργου :«Έγκριση σύναψης σύμβασης μεταξύ ΔΕΔΔΗΔΕ και Δήμου Ξηρομέρου για  το  υποέργο "Υπογειοποίηση Δικτύου του Παραλιακού Μετώπου και Ιστορικού Κέντρου Αστακού" του  έργου "Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού, ανάδειξη ιστορικού κέντρου και αισθητική παρέμβαση, ενοενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την  κεντρική πλατεία (Α’ Φάση)" και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της.»Για πολλοστή φορά, απαξιώνεται με ευθύνη της δημοτικής αρχής, ο θεσμός της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, των παρατάξεων της αντιπολιτεύσεως και των δημοτικών συμβούλων, γεγονός που κατ επανάληψη  έχουμε επισημάνει ως παράταξη, σε συνεδριάσεις του Δ.Σ του δήμου μας.Την 22 Οκτ 2020 και ώρα 4:44 το απόγευμα, λάβαμε με e-mail  πρόσκληση από τη δημοτική αρχή για κατεπείγουσα (δια περιφοράς) σύγκληση του Δ.Σ την 21:00 της ίδια ημέρας με ένα μοναδικό θέμα στην η…
διαβαστε περισσοτερα

28η Οκτωβρίου. Μνήμες. Ιδιόχειρα κείμενα του αειμνήστου Νικολάου Κατσαράκη, εκ Μπαμπίνης Ξηρομέρου, φοιτητού Νομικής

Ιδιόχειρα κείμενα του αειμνήστου Νικολάου Κατσαράκη,εκ Μπαμπίνης Ξηρομέρου, φοιτητού Νομικής.






Ευχαριστούμε τον Βασίλη Αθανασίου γιο της Μαριάνθης Κατσαράκη για το σπουδαίο ιστορικό υλικό του αειμνήστου Νικολάου Κατσαράκη (αδερφού της μητέρας του)
διαβαστε περισσοτερα
Οι προσωρινοί πίνακες πρόσληψης 5πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους περιόδου 2020-2021.

Οι προσωρινοί πίνακες πρόσληψης 5πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους περιόδου 2020-2021.

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός, 23.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ν.Π.Ι.Δ. «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»
Πληρ: ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 2646041482
Fax: 2646041482
e-mail: koinofelisxiromerou2019@gmail.com ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΩΜ0ΒΟΞ15-ΩΥΩ), απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, για κατάρτιση των προσωρινών πινάκων πρόσληψης 5 ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως 8 μηνών, για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους περιόδου 2020-2021. Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση. Για την ΚΕΔΗΞΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Συνημμένα: Αποτελέσματα ΠΑγΟ 23102020.pdf391 kB
διαβαστε περισσοτερα

21.743.206 ευρώ για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στους φορείς υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Την απόφαση ένταξης της Πράξης «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 21.743.206 ευρώ εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Πρόκειται επί της ουσίας για την παροχή δυνατότητας στην 6η ΥΠΕ, στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και στο ΕΚΑΒ, να προσλάβουν ειδικευμένο και λοιπό ανθρώπινο δυναμικό για διάστημα έως και 24 μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας SARS-CoV-2. 
«Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, οι οποίοι μάχονται την πανδημία από την …
διαβαστε περισσοτερα

Ενημερωτική εκδήλωση στο Αγρίνιο για τη Νόσο Crohn - Ελκώδη κολίτιδα

To Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί στις το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 εκδήλωση με θέμα: «Νόσος Crohn και Ελκώδη κολίτιδα (οι αόρατες αναπηρίες)», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ατόμων με νόσο crohn και ελκώδη κολίτιδα, καθώς και η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος.
«Πάνω από 5.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως και μεταξύ αυτών περίπου 20.000 έλληνες και ελληνίδες ζουν με τη νόσο Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα , παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθή ,Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Είναι  ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού ώστε ν΄ ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.…
διαβαστε περισσοτερα

Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό συμβούλιο, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 14.30. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η συζήτηση που εισάγεται μετά από πρόταση του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πρόοδο», σχετικά με την πολιτική καταδίκη και θεσμική απομόνωση της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση του σώματος συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό Covid-19 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
Σε άλλο αρχείο επισυνάπτεται η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης









διαβαστε περισσοτερα

Ν.Ε ΑΙΤΝΙΑΣ ΚΚΕ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δραστηριότητες για τους μαθητές διοργανώνει το Τομεακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:Σάββατο 24 Οκτώβρη, στις 6μμ, στο στέκι νεολαίας του ΕΚΑ, σύσκεψη της μαθητικής ΟΒ Αγρινίου, με θέμα τις μαθητικές κινητοποιήσεις και προβολή του αντίστοιχου podcast της ΚΝΕ.Τετάρτη 28 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, ιστορικός περίπατος της Μαθητικής ΟΒ Αγρινίου που θα ξεκινήσει από την πλατεία Δημάδη.Σάββατο 31 Οκτώβρη, στις 5μμ, στα γηπεδάκια του Αγίου Χριστοφόρου, αντιφασιστικό Τουρνουά μπάσκετ-ποδοσφαίρου.
διαβαστε περισσοτερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για υποψήφιους αναδόχους και θετούς γονείς στην Ι.Π Μεσολογγίου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 με τη συμμετοχή επαγγελματιών εκπαιδευτών (Δικηγόροι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για υποψήφιους θετούς γονείς που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Ι.Π Μεσολογγίου Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος αποσκοπεί στην ενίσχυση της ετοιμότητας των υποψηφίων για την ανάληψη των μελλοντικών τους καθηκόντων και την ένταξή τους στη διαδικασία συνταιριάσματος με τα παιδιά προς υιοθεσία, ενώ  αποτελεί προϋπόθεση βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου για την εγγραφή των υποψηφίων στο Εθνικό Μητρώο Υιοθεσιών. Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά βρέθηκε δίπλα στους υποψήφιους θετούς γονείς, εκφράζοντας τους την αμέριστη στήριξή της για την πραγμάτωση του στόχου τους.
«H προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και η επίσπευση των χρονοβόρων διαδικασιών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, ώστε το συντομότερο δυνατό κάποια παιδιά να βρεθούν στο περιβάλλον που τους αξίζει, ένα οικογενειακό περιβάλλον π…
διαβαστε περισσοτερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Βίντεο «Αναδεικνύω την Περιοχή μου»

Στα πλαίσια του έργου διασυνοριακής συνεργασίας «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach (P.A.T.H.)», που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 (M.I.S. 5003444), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Αναδεικνύω την Περιοχή μου», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημόσιων και ιδιωτικών.  Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους βίντεο, μόνοι ή με την παρέα τους και έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν σημεία με ιδιαίτερο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό ενδιαφέρον στην περιοχή που ζουν.Οι όροι και οι προϋποθέσεις του Μαθητικού διαγωνισμού διατίθενται στην ιστοσελίδα της Περιφέρεια…
διαβαστε περισσοτερα

Άγιος Δημήτριος Νεάπολης Αγρινίου(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Ο σύγχρονος ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Αγρινίου είναι κτισμένος στο σημείο που υπάρχει παλαιότερος ναός,ο οποίος πυρπολήθηκε από τους κατακτητές Γερμανούς στις 17 Ιουλίου 1944.
Ο νέος Ναός θεμελιώθηκε το 1974 από τον Μητροπολίτη Αιτ/νίας ΘΕΟΚΛΗΤΟ και τον Εφημέριο π.Ιωάννη Φ.Μάλαινο και τη συνδρομή των κατοίκων της κοινότητος Νεαπόλεως. Μετά την αποπεράτωση ενεκαινίσθη από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑ την 1 Ιουνίου 2008. Αγιογραφήθηκε από τον σπουδαίο Αγιογράφο αείμνηστο Κων/νο Αντωνάκη από τον Πειραιά Αττικής κατά τα έτη 1996 έως 2009. Υπάρχει επίσης υπόγειο παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως.
διαβαστε περισσοτερα

Τοπία της θάλασσας ...γνωστά κι αγαπημένα!!!!! φωτο

Τοπία της θάλασσας ...γνωστά κι αγαπημένα!!!!! ΞΗΡΟΜΕΡΟ ποιος να συγκριθεί μαζί σου.






διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................