Πρώτο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε Πύργο και Αγρίνιο

Ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2020 το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο: «1st Regional e-Mobility Conference 2020». Οι ενημερωτικές  ημερίδες θα διεξαχθούν σε Πύργο και Αγρίνιο ενώ στην Πάτρα αναβάλλεται η αντίστοιχη ημερίδα, λόγω της διασποράς του COVID19 και των προληπτικών μέτρων προστασίας. Για τη διενέργεια της ημερίδας στην Αχαΐα, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία της διεξαγωγής της ημερίδας.
Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Επιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις δράσεις που έχουν ως σκοπό να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό τις σύγχρονες και πράσινες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα, και δεδομένου ότι οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών είναι ταχύτατες, ο κ. Δημητρογιάννης, επισημαίνοντας τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Περιφέρεια ώστε να ευνοήσει τις συνθήκες ένταξης της περιοχής στην εποχή της ηλεκ…
διαβαστε περισσοτερα

Eνημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την προστασία κατά τη διασταύρωση με χείμαρρο (βίντεο).

https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός 15.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο Δήμος Ξηρομέρου, κατόπιν επίσημου εγγράφου που έλαβε από την ΓΓΠΠ, συμμετέχει στην ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την προώθηση της προστασίας κατά τη διασταύρωση με χείμαρρο.
διαβαστε περισσοτερα
Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών στις Φυτείες.

Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών στις Φυτείες.

https://www.dimosxiromerou.gr Ημερομηνία, 15/10/2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στην Τοπική Κοινότητα Φυτειών θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 08:00 π.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης. Για το λόγο αυτό το νερό απαγορεύεται να καταναλωθεί τόσο ως πόσιμο όσο και για μαγείρεμα, μέχρις ότου έχουμε τις νέες μετρήσεις ποιότητας του νερού. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση πότε το νερό είναι προς χρήση για πόση και μαγείρεμα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Πέμπτη (15-10-2020) στη βορειοδυτική και αύριο το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Από τη νύχτα της Πέμπτης (15-10-2020), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (16-10-2020) από τα βόρεια.Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (17-10-2020) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη…
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην καφετέρια του ΕΝ ΠΛΩ (Γιάννης Κρικρής), την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 6:00 το απόγευμα.Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας!
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα 15η Οκτωβρίου«Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας»

Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως «Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας», με σκοπό να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή, στην αγροτική οικονομία και στην αγροτική κοινωνία, και να αναδεικνύει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Κάθε χρόνο, με αφορμή την ημέρα αυτή, εδώ και 11 χρόνια, πολλά γράφονται και ακούγονται, ποικίλες επετειακές εγκωμιαστικές αναφορές γίνονται στον πολυσχιδή, απαιτητικό και αναμφισβήτητα αναντικατάστατο ρόλο της γυναίκας της υπαίθρου, η ζωή της οποίας είναι συνυφασμένη με τον πρωτογενή τομέα, από την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφική μονάδα, μέχρι τη συγκομιδή, τη μεταποίηση, την οργάνωση γυναικείων συνεταιρισμών και τη συμμετοχή της σε συλλογικά σχήματα. Ωστόσο, η γενναιόδωρη φραστική αναγνώριση αυτού του ρόλου και της μοναδικής συνεισφοράς της στη βιωσιμότητα, στην ανάπτυξη και στη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και στη διατήρηση του αγροτικού τομέα, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μια σειρά από αναγκαίες προϋποθέσεις,…
διαβαστε περισσοτερα

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στον Aeras fm στην Νανά Θεοδωροπούλου.

ΑΠΟ.https://www.dimosxiromerou.gr
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης στον Aeras fm και στην Νανά Θεοδωροπούλου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή για την τακτοποίηση των οικονομικών του δήμου και το σχεδιασμό νέων έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Π.Ο.Α.Υ. για την οποία είπε ότι αντιτίθεται στην αναπτυξιακή προοπτική και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής του Ξηρομέρου, δεν λαμβάνει υπόψιν τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου στο επιχειρησιακό 2015-2020.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................