Διανομή μασκών και ενημερωτικού υλικού από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στη Λαϊκή Αγορά Αγρινίου.

Μάσκες προστασίας και ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες στη λαϊκή αγορά Αγρινίου διένειμε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά,  συνοδευμένη από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Περιφερειάρχη,  Μιχαήλ Γούδα, την προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Αγρινίου, Αθηνά Σταμούλη και τον προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, Νικόλαο Πανταζόπουλο. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Π.Δ.Ε για την ενημέρωση και την τήρηση των μέτρων πρόληψης με στόχο την αποφυγή μετάδοσης του covid 19. «Στις δύσκολεςσυνθήκες της περιόδου που διανύουμε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους πολίτες. Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας είναι υπόθεση όλων μας. Θα πρέπει επομένως όλοι οι πολίτες να συμμορφωθούμε με τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας, συνειδητοποιώντας την ατομική ευθύνη που ο καθένας μας πρέπει να επιδείξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό» δήλωσε η κ. Σαλμά. 
διαβαστε περισσοτερα
Αποφάσεις Επιτροπής Αγώνα κατόπιν τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

Αποφάσεις Επιτροπής Αγώνα κατόπιν τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός 8.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ίδρυση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, στην συνεδρίαση της μέσω Τηλεδιάσκεψης που έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2020 αποφάσισε:
Να προχωρήσει σε αναβολή των δύο συγκεντρώσεων σε Μύτικα και Αστακό, για το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου αντίστοιχα, εξ αιτίας των περιορισμών που ισχύουν για τις συγκεντρώσεις (μέγιστο μέχρι 30 άτομα), λόγω του Covid και συναισθανόμενη και την ευθύνη που φέρει, βλέποντας να υπάρχει μια σαφής έξαρση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες ημέρες. Σε συνεννόηση με το Λιμενικό (συγκέντρωση Αστακού) και την Αστυνομία (συγκέντρωση Μύτικα), οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.Το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα κυκλοφορήσουν στα χωριά μας, αφίσα η οποία θα τοιχοκολληθεί σε δημόσιους χώρου…
διαβαστε περισσοτερα

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 από την χειροτονία εις Επίσκοπον του σεπτού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Ο πατέρας του π. Ευστράτιος και η Πρεσβυτέρα μητέρα του Θεοδοσία μεγάλωσαν τα παιδιά τους «ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσία Κυρίου» (Εφ.6,4). Ο π. Ευστράτιος Παπαχρήστος καταγόταν από το Αγρίνιο, αλλά γεννήθηκε στο χωριό Σκουτερά Τριχωνίδος Αγρινίου το 1910, όπου ο πατέρας του π. Χρήστος ήταν τότε εφημέριος. Ο π. Ευστράτιος λειτουργούσε και τις μικρές λεγόμενες γιορτές και δεν επέτρεπε να παραλειφθή τίποτε από την σειρά του τυπικού κατά τις ακολουθίες. Έκανε τις ακολουθίες του καθημερινώς και μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του στο δωμάτιο του. Προείδε την κοίμηση του και είπε ότι εγώ θα φύγω σε λίγο. Το τελευταίο τροπάριο που έψαλε προ της οσιακής κοιμήσεως του ήταν το «Τις Θεός μέγας…». Εκοιμήθη την 28η Ιανουαρίου 2000. Σημειωτέον ότι το σώμα του δεν πάγωσε, αν και πέρασαν περισσότερες από 24 ώρες από την στιγμή που αναχώρησε για την άνω …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................