Αλέξανδρος Κυριαζής. Αποχαιρετισμός στον Χαράλαμπο (Μπάμπη) Τσελεπή

Αγαπημένε μου φίλε Χαράλαμπε. Από το μακρινό χωριουδάκι της Μπαμπίνης του Ξηρομέρου όπου διαβιώ, σου απευθύνω στα 90 μου χρόνια το στερνό αντίο αυτής της ζωής ενώ το αντίθετο ήταν το ορθό . Κρατώ όμως μαζί μου το αντίβαρο αυτής της συνεύρεσης της ζωής για όσο χρόνο θα υπάρχω ακόμη την δεκαπεντάχρονη φιλία μας μέσα στους συνδετήριους αρμούς της, που τόσο έντονα είχαμε σφυρηλατήσει από τις αρχές του έτους 2000 ,στην κοινή πορεία του πολιτισμού. 
Τα λόγια σου στους αγώνες εκείνους άφηναν σ’ εμάς δάκρυα συγκίνησης υπερηφάνειας και χρέους καθώς σε κάθε σου ομιλία μετερχόσουν τις ιστορικές εποχές και τόνιζες αυστηρά τις δυσκολίες των ανθρώπων . Και ήρθε το 2007 με τη μεγάλη πυρκαγιά της Μπαμπίνης όπου πρωταγωνιστική και ριψοκίνδυνη ήταν η στάση σου και η προσπάθειά σου για τη διάσωση των περιουσιών. Μάρτυρας η μνημειώδης ομιλία σου στο Δημοτικό μας σχολείο. Και ήρθε το 2011 μαζί με την αγάπη σου και η προτροπή σου, πρόεδρος εσύ της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης η εμμονή σου να παρ…
διαβαστε περισσοτερα
   Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο- Η Περιφερειακή Αρχή αυτοδιαψεύδεται

Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο- Η Περιφερειακή Αρχή αυτοδιαψεύδεται

Μετά την πολιτική της ήττα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Περιφερειακή αρχή, ψεύδεται και αυτοδιαψεύδεται, προσχωρώντας στη θέση της πλειοψηφίας.

Πραγματικά δεν περιμέναμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθεια της να διαχειριστεί την πολιτική της ήττα, θα μετέρχονταν τόσα πολλά ψέματα και θα προσπαθούσε να εργαλειοποιήσει τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε γιατί προσχωρείτε στις θέσεις μας έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραθέσουμε τα γραπτά, γιατί αυτά μένουν.

-Τι έγραψε η Περιφερειακή Αρχή σήμερα:

«….Μετά την έγκριση του τρόπου δημοπράτησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις περιπτώσεις αυτές λοιπόν, οι υπηρεσίες της ΠΔΕ (που σε ένα χρόνο μετεξελίχθηκαν και αυτές σε «συμμέτοχους στο έγκλημα») ετοιμάζουν την διακήρυξη της δημόσιας δημοπρασίας. Η διακήρυξη αυτή στέλνεται στην Οικονομική Επιτροπή της περιφ…
διαβαστε περισσοτερα
Η 18η λαμπαδηδρομία συλλόγων και φορέων εθελοντών αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α. στον Αστακό.

Η 18η λαμπαδηδρομία συλλόγων και φορέων εθελοντών αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α. στον Αστακό.

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός 29.9.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Ο Δήμος Ξηρομέρου & το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Αστακού, o οποίος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του Εθελοντισμού με την οργάνωση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Αστακό και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) θα συμμετάσχουν στην 18Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Α. Καλούμε, τους Αιμοδότες μας, όλους τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Ξηρομέρου, όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς του τόπου μας, τους μαθητές των σχολείων μας και όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην Λαμπαδηδρομία να παρευρεθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 6:30 Μ.Μ. (Παιδικός Σταθμός Αστακού)ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ: 8:00 Μ.Μ. (Παραλία Αστακού - Άγκυρα)* Θα τηρη…
διαβαστε περισσοτερα
Προγραμματισμένη πολύωρη διακοπή της ύδρευσης της πόλης του Αστακού, λόγω της σύνδεσης τμήματος του καινούργιου εξωτερικού δικτύου.

Προγραμματισμένη πολύωρη διακοπή της ύδρευσης της πόλης του Αστακού, λόγω της σύνδεσης τμήματος του καινούργιου εξωτερικού δικτύου.

https://www.dimosxiromerou.gr Αστακός, 3.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ενημερώνουμε ότι από σήμερα νωρίς το πρωί, θα υπάρξει προγραμματισμένη πολύωρη διακοπή της ύδρευσης της πόλης του Αστακού, λόγω της σύνδεσης τμήματος του καινούργιου εξωτερικού δικτύου, ένα έργο του οποίου η εργολαβία εξελίσσεται και με την ολοκλήρωση του θα λύσουμε τα πολυετή προβλήματα της ύδρευσης της πόλης του Αστακού. Αναμένεται το δίκτυο να αδειάσει όλο και η επαναφορά της υδροδότησης θα αργήσει. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Πρόσκληση - γνωστοποίηση για υπηρεσίες γιατρού παιδιάτρου, για τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Βρεφονηπιακό..

ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Πρόσκληση - γνωστοποίηση για υπηρεσίες γιατρού παιδιάτρου, για τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Βρεφονηπιακό..

https://www.dimosxiromerou.gr.
Αστακός, 02.10.2020 Αριθ. πρωτ.: 668 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας 30006 Τηλ. & Fax: 2646041204 e-mail: npdddimouxiromerou@yahoo.gr ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010. 2. Τις διατάξεις του άρθρου 118 του Ν. 4412/2016. 3. Τις διατάξεις του άρθρου 120 του Ν. 4412/2016. 4. Την αναγκαιότητα για την παροχή υπηρεσιών Παιδιάτρου για την περίοδο από τη υπογραφή της σύμβασης έως και την 31 Ιουλίου 2021. 5. Την αριθ. 652/28.09.2020 συνταχθείσα μελέτη ενδεικτικού προϋπολογισμού 4.800,00€ για την παροχή υπηρεσιών Παιδιάτρου για την περίοδο Οκτώβριο 2020-Ιούλιο 2021. 6. Τον ΚΑ 60-6117.002 του προϋπολογισμού Εξόδων στον οποίο έχει εγγραφεί επαρκής πίστωση ως πολυετής δαπάνη που εκτείνεται στα έτη 2020-2021 με τίτλο "Αμοιβή για παρεχόμενες υπηρεσίες Παιδιάτρου σύμβαση &…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................