Η Βάβω.Γράφει : O Χρήστος Τούμπουρος*

To λαογραφικό σημείωμα του Χρήστου Τούμπουρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων


«Λάρωσε καλό μ’, λάρωσε παιδάκι μ’. Τώρα έρχεται η μάνα σ’». 
Αυτά τα λόγια άκουγε κανείς σε κάθε σχεδόν σπίτι. Ήταν η γιαγιά που για να «λαρώσει» το μωρό, να σταματήσει το κλάμα, το έπαιρνε στην αγκαλιά της και κουνώντας το, του έλεγε ρυθμικά και μελωδικά αυτοσχέδιους στίχους. Τα «ταχταρίσματα» ή τα «ταρνανίσματα» που έμοιαζαν με νανουρίσματα. 
διαβαστε περισσοτερα
Προκήρυξη της ΣΟΧ 2/2020 για κάλυψη 1 θέσης ΙΔΟΧ ΠΕ /ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (Κέντρο Κοινότητας) διάρκειας ενός έτους. Προθεσμία αιτήσεων έως 15 Οκτωβρίου.

Προκήρυξη της ΣΟΧ 2/2020 για κάλυψη 1 θέσης ΙΔΟΧ ΠΕ /ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (Κέντρο Κοινότητας) διάρκειας ενός έτους. Προθεσμία αιτήσεων έως 15 Οκτωβρίου.

ΑΠΟ .https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός, 1.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η αριθ. ΣΟΧ 2/2020 (ΑΔΑ ΨΩ81ΩΚΖ-ΚΛΗ) Ανακοίνωση του Δήμου για πλήρωση 1 θέσεως ΙΔΟΧ ΠΕ /ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (Κέντρο Κοινότητας) διάρκειας ενός (1) έτους από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως την λήξη του Προγράμματος κατά το άρθρο 21 του Ν. 2190/1994 και η αριθ. 8027/01.10.2020 περίληψη αυτής. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και συγκεκριμένα από 06.10.2020 έως και 15.10.2020. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ 5 και να την υποβάλλουν στην διεύθυνση info@dimosxiromerou.gr Για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή τα κατά τόπους ΚΕΠ. Επισυνάπτονται όλα τα σχετικά έγγραφα. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου Συνημμένα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2-2020 ΔΙΑΥΓΕΙΑ.pdf677 kBΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΟΧ 5 - ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ -ΚΕΝΤΡ…
διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, γίνεται γνωστό πως κατόπιν και της σχετικής απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν επί της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της θέσης Χαλίκι, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης και άρσης επικινδυνότητας του οδοστρώματος.Οι εργασίες θα εκτελούνται παράλληλα με την κυκλοφορία του δρόμου, με εφαρμογή της μερικής παρεμπόδισης κυκλοφορίας, με εναλλάξ αποκλεισμό και των δύο (02) λωρίδων κυκλοφορίας, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 01 Οκτωβρίου 2020 έως και 30 Οκτωβρίου 2020.
διαβαστε περισσοτερα

Συλλόγος Απανταχού Αστακιωτών -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2018-2020

Απολογισμός περιόδου 2018-2020Αγαπητοί φίλοι μέλη του Συλλόγου μας Πριν λίγους μίνες το Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών  έκλεισε δυο χρόνια από την ήμερα της εκλογής του.  Βάση του καταστατικού έπρεπε να προβούμε στις απαραίτητες διαδικασίες (Γενική Συνέλευση, εκλογές) για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.  Δυστυχώς όμως  οι   απρόβλεπτες καταστάσεις  που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα(και όχι μόνο) με την εξάπλωση της πανδημίας (Κορωνοιος) είχε ως αποτέλεσμα  να ανασταλούν όλες οι λειτουργίες που είχαν άμεση σχέση με μαζικές λειτουργίες , εκδηλώσεις η συναθροίσεις κάτι το οποίο μοιραία είχε αντανάκλαση και στον Σύλλογο .
Έτσι λοιπόν  οι επιβαλλόμενες διαδικασίες που προαναφέρθηκαν(εκ του καταστατικού) δεν πραγματοποιήθηκαν  .  Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχοντας τουλάχιστον προς το παρόν  ελάχιστα περιοριστικά μετρά μπορούμε να προβούμε στην δεύτερη καταστατική διαδικασία δηλ  την  εκλογική!! .Εκ του καταστατικού ορίζεται ότι πρέπει  να προηγηθεί και να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση …
διαβαστε περισσοτερα

Συμβολική κατάληψη στο Ενιαίο Λύκειο Αστακού (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση του Αίολου Αστακού για τη λαχειοφόρο αγορά

Το Δ.Σ. του Α.Μ.Σ. Αίολος Αστακού ανακοινώνει ότι ο τυχερός αριθμός της λαχειοφόρου αγοράς με δώρο ένα σκούτερ, είναι 965 και εύχεται καλορίζικο στον τυχερό της κλήρωσης.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................