Ανοιχτό αύριο το υπό ίδρυση Λαογραφικό μουσείο Μπαμπίνης για προσφορά εκθεμάτων

Ανοιχτό αύριο το υπό ίδρυση Λαογραφικό μουσείο από τις ώρες 11:00 π.μ εως 13:00μ.μ για όποιος συγχωριανούς και φίλους θελήσουν να προσφέρουν τα εκθέματά τους .

εκ της επιτροπής
διαβαστε περισσοτερα

Η κρυφή παραλία στον Παλιοπόταμο(βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Η πρόσβαση προς τον Παλιοπόταμο γίνεται μέσω χωματόδρομου λίγο πριν την παραλία του Λούρου και αποτελεί ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει το μπάνιο του μακριά από τις «κοσμικές» παραλίες, μέσα στη φύση.
διαβαστε περισσοτερα

Έκθεση τοπικών προϊόντων από το Σύλλογο Γυναικών Αστακού (Φωτορεπορτάζ) Χρήστος Μπόνης)

Εάν στα επόμενα χρόνια θελήσουν κάποιοι να γράψουν την ιστορία του Αστακού και να αναφερθούν  στα θετικά αυτού του τόπου, τότε  ας ξεκινήσουν τουλάχιστον από σήμερα να καταγράφουν την ιστορία και τις δραστηριότητες του μοναδικού συλλόγου που έχει μόνο ΣΥΝ(+) .
Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού
Συνεχίζοντας το σερί των επιτυχημένων   εκδηλώσεων , ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού πραγματοποίησε χθες (8/8/2020) μια ακόμη ενδιαφέρουσα  εκδήλωση.
 Εκθέτες (μέλη και μη του Συλλόγου) παρουσίασαν τα αυθεντικά προϊόντα τους (της αγροτικής γης) σε ένα χώρο που προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες  στην παραλία Αστακού.
 Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή που δεν αρκέστηκαν μόνο στην τυπική βόλτα πέριξ των περίπτερων , αλλά προέβη και στην προμήθεια των προϊόντων(μέλι διαφόρων τύπου, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κρασί, δημητριακά και πολλά άλλα ήταν όμορφα τακτοποιημένα στου πάγκους των εκθετών , οι οποίοι πριν πουλήσουν το προϊόν τους , εξηγούσαν στους υποψήφιους αγοραστές τα πλεονεκτήματα του προ…
διαβαστε περισσοτερα

Yποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας σε παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3330/Β/8-8-2020 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι καθίσταται υποχρεωτική  η χρήση μη ιατρικής  μάσκας σε «Παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους»
Παρακαλούμε για πιστή εφαρμογή του μέτρου στις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις των συλλογών μας και των Νομικών Προσώπων.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
   ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ





διαβαστε περισσοτερα

Στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ κρατάμε ζωντανή τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (Δείτε βίντεο)

Γνωρίζουμε ότι ένας πολιτισμός δεν χάνεται αν οι άνθρωποι κρατούν τα στοιχεία της πολιτισμικής του ταυτότητας, αν μπορούν να τα διαδώσουν και να τα μεταδώσουν, αν μπορούν να τηρούν τις παραδόσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη στην κοινωνία της παγκοσμιοποίησης να γνωρίσουμε και να διατηρήσουμε την παράδοσή μας Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι ενδιαφέρονται για την παράδοση, μαθαίνουν παραδοσιακά όργανα και τη παραδοσιακή μουσική
διαβαστε περισσοτερα

Η ΚΟΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΑς ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΑΣ ΖΟΡΜΠΑ-ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΥ ''ΟΙ ΜΑΤΑΙΩΜΕΝΟΙ ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ''

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................