ΓΙΆΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ. ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική απόφαση (αριθ.  Δ1α/ΓΠ.οικ.48002) επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού), στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού (COVID – 19).

Ως εκ τούτου, όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι αιρετοί πρέπει να φορούν μάσκες, όπως και οι εξυπηρετούμενοι πολίτες, επίσης. 

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη και σε ανοικτούς χώρους, όταν υπάρχει συνωστισμός. 

Προσοχή:
- Δεν χρησιμοποιούμε σκισμένες μάσκες
- Δεν πιάνουμε τη μάσκα όταν τη φοράμε 
- Δεν κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι 
- Δεν φοράμε τη μάσκα κάτω από τη μύτη 
- Δεν χρησιμοποιούμε ξανά τις μάσκες μιας χρήσης 

Και να μην ξεχνάμε:

Μάσκες – αποστάσεις – πλύσιμο χεριών

Πηγή Facebook
διαβαστε περισσοτερα

Υπενθύμιση απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω πλύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές της ΠΔΕ για το Σάββατο 1η Αυγούστου 2020 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζεται ότι για το Σάββατο 1η Αυγούστου 2020, λογω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές. Η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, αφορά τις εξής περιοχές:
διαβαστε περισσοτερα

Δήμαρχος Ξηρομέρου: Το ύποπτο κρούσμα θεωρείται χαμηλού υγειονομικού κινδύνου, πάραυτα ακολουθούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ύποπτο μεμονωμένο κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε στο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά στο Ιόνιο και προορίζεται να ελλιμενιστεί και να παροπλιστεί στο Πλατυγιάλι Αστακού. Στα μέλη του πληρώματος του πλοίου -περί τα 60 άτομα- στο οποίο βρίσκεται απομονωμένος και ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, έχει απαγορευτεί η αποβίβασή τους. Οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές δέχονται οδηγίες από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ και ακολουθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Ήδη, έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές του και βρίσκονται σε υγειονομική καραντίνα, χωρίς συμπτώματα. Το ύποπτο κρούσμα θεωρείται χαμηλού υγειονομικού κινδύνου, πάραυτα ακολουθούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ-Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Πανταζής -Αύριο Σάββατο 1 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα στις 8:00 μμ στον αύλειο χώρο του πρώην δημαρχείου Αλυζίας στην Κανδήλα. Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΖΕΡΒΟΥΛΗ

ΠΗΓΗ:FACEBOOK
διαβαστε περισσοτερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Δυτική Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 Δελτίο Τύπου Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Δυτική Ελλάδα το Σάββατο 31 Ιουλίου Σε κατηγορία κινδύνου 4 ( πολύ υψηλή) θα βρίσκονται, η Π.Ε. Ηλείας και τμήματα των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας για το Σάββατο31 Ιουλίου 2020,  σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,όπως αποτυπώνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.  Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.. Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός …
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση για την λήξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020 στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Επιστολή ΦΣ Αιτωλοακαρνανίας

Θα ήθελα εκ μέρους των συναδέλφων μου του ΦΣ Αιτωλοακαρνανίας να συγχαρώ τον συνάδελφο μας κ. Σταρακά Γρηγόρη που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση έσωσε τη ζωή άντρα από αλλεργικό σοκ ύστερα από τσίμπημα σφήκας.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η τεράστια αξία του επιστήμονα Φαρμακοποιού αλλά και πόσο σημαντικά είναι τα μονοεδρικά φαρμακεία καθώς και τα φαρμακεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.
Στόχος μας η διαρκής εκπαίδευση των συναδέλφων μας ώστε να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές και χρήσιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.
Η πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει το Φαρμακείο του οποίου η χρησιμότητα ως πυλώνας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την διασφάλιση της υγείας των πολιτών είναι τεράστια.

Θανάσης Παπαθανάσης
Πρόεδρος ΦΣ Αιτωλοακαρνανίας

διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ- Του Άρη Μπιτώρη

Θέλει ο νους μου κι η καρδιά να γράψουνε για σένα μα το μελάνι στέγνωσε στη μύτη από την πένα.
Κανείς δεν το πέρίμενε αγαπημένε Χρήστο ότι για σένα ετοίμαζε του όπλου του το κλείστρο
Δείτε  http://arisbitsoris.blogspot.com/
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................