Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις .

Ο νεαρός “τότε” Σπυρίδων Κανδηλιώτης, δείχνει με περηφάνεια το καΐκι που έφτιαξε από κονσερβοκούτι στον Κάλαμο (ορεινό νησάκι του Ιονίου απέναντι από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και ανήκει διοικητικά στον Νομό Λευκάδας).
Η φωτογραφία τραβήχτηκε περίπου το 1968 από τον φωτογράφο Edwin S. Grosvenor.
Αρχείο του National Geographic.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Facebook Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις .

Έρευνα Βλάσης Χρυσικός
διαβαστε περισσοτερα

Πρωτόκολλο συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού"- Εκπαιδευτικά Προγράμματα Υποψήφιων Θετών Γονέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 Δελτίο Τύπου Πρωτόκολλο Συνεργασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και το Χαμόγελο του Παιδιού Στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχωρά την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποδεικνύοντας στην πράξη την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να έχει κοινό βηματισμό στην προσπάθεια προστασίας και στην ανάπτυξη μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο.  «Τα παιδιά και οι οικογένειες που διαμένουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να γνωρίζουν ότι η συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η ενδυνάμωση της άμυνας απέναντι σε πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο αθώες ψυχές. Απλώνουμε με ανθρωπιστικές οργανώσεις ένα δίκτυ προστασίας, σε μία εποχή που παραμένει ζητούμενο η ασφάλεια και η προστασία ευπαθών ομάδων» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συν…
διαβαστε περισσοτερα

Νεκτάριος Φαρμάκης: Εμείς για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του! - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 Δελτίο Τύπου ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ                    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νεκτάριος Φαρμάκης: Εμείς για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!
Το σχέδιο δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, στη  διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στην Πάτρα. Ο σχεδιασμός κινείται στον άξονα της στήριξης της τοπικής αγοράς και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού σε μια περίοδο κατά την οποία η εκδήλωση της πανδημίας του COVID 19 έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στον Δήμο Ξηρομέρου.

Αστακός 17.7.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στον Δήμο Ξηρομέρου.
Ερχόμαστε να δώσουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια, για μία απόλυτα επιτυχημένη δράση στα όρια του Δήμου μας, που άπτεται του τομέα της υγείας των γυναικών του τόπου μας, του καρκίνου του μαστού, της συχνότερης κακοήθειας που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Τα θερμά μας συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί άκρως επιτυχημένα και άρτια η συγκεκριμένη δράση από 8 έως 14 Ιουλίου σε Αστακό, Μύτικα και Φυτείες.
Συγχαρητήρια για: Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Την χορηγό Εται…
διαβαστε περισσοτερα

Γιάννης Τριανταφυλλάκης :Για την Παρουσίαση του βιβλίου Όταν γεννιέσαι τρεις φορές...Του Δημήτρη Στρατούλη

Όταν γεννιέσαι τρεις φορές... Παρουσίαση του βιβλίου του πρ Υπουργού και συντοπίτη μας ,κκ Στρατούλη Δημήτριου .... Μια βραδιά με δυνατό μήνυμα, που πέρασε και ακούστηκε σε πλήθος κόσμου .Μια εκδήλωση που έγινε γέφυρα ζωής και ελπίδας . Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το προσωπικό της Κοινοφελούς και τον Πρόεδρό της , κκ Ελευθέριος Μάντζαρης για την άρτια οργάνωση . Τους εκλεκτούς ομιλητές , τους Καθηγητές Ιατρικής κκ Μπολέτη και κκ Μαρινάκη,την συγγραφέα κκ Πριοβόλου ,τον ηθοποιό ,κκ Γουλέ και φυσικά τον συγγραφέα και φίλο ,που ήταν καθηλωτικός ,κκ Στρατούλη. Τέλος , ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πλήθος κόσμου , που με την παρουσία του δημιούργησε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον. Με εκτίμηση Τριανταφυλλάκης Λεων Ιωάννης Δήμαρχος Ξηρομέρου
Πηγή :facebook
διαβαστε περισσοτερα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Πωλείται καζάνι χωρητικότητος  110 LT. αποστάξεως τσίπουρου και άδεια για τσίπουρο τηλ. επικοινωνίας 690 7648 731.

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Γιορτάζει η Αγία Μαρίνα

Μεγαλομάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η μνήμη της οποίας εορτάζεται στις17 Ιουλίου. Στον Καθολικό κόσμο είναι γνωστή ως Παρθενομάρτυς Μαργαρίτα και η μνήμη της τιμάται στις 20 Ιουλίου.

Η Μαρίνα έζησε τον 3ο μ.Χ αιώνα. Καταγόταν από την Αντιόχεια της Πισιδίας (σημερινό Γιαλβάτς Τουρκίας) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη ιερέα Αιδεσία. Σε ηλικία 15 ετών απέρριψε πρόταση γάμου του επάρχου Ολυμβρίου. Εκείνος, για να την εκδικηθεί, αποκάλυψε τη χριστιανική της πίστη, με αποτέλεσμα η Μαρίνα να συλληφθεί, να υποστεί βασανιστήρια και τελικά να αποκεφαλιστεί.

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Αστακού

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου γυναικών Αστακούκαλεί όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις καλοκαιρινές πολιτιστικές μας εκδηλώσεις κάνοντας εκθέσεις ή παρουσιάσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κλπ. να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. στα εξής τηλέφωνα:6944613595 και 6946966560 Το Δ. Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Διαδρομές πατριδογνωσίας.Του Αποστόλη Κομπλίτση

Μικρά παιδιά του δημοτικού και πιο πριν. Στην περιοχή μας υπήρχαν τότε πολλά άγρια αρπαχτικά πουλιά (αετοί, γεράκια, γύπες, κοράκια, ξτέρια και λοιπά).  Εμείς τότε, επειδή δεν τα αναγνωρίζαμε σωστά, τα ονομάζαμε όρνια. Μόλις τα βλέπαμε να πετάνε γύρω γύρω και πάνω ψηλά στο πλάι, αμέσως νοιαζόμασταν για τις κότες-κοτόπουλα και όποιος είχε κλώσα με κλωσόπουλα τρέχαμε να τα μαζέψουμε βάζοντας τα στο κοτέτσι ή στην Αχυρώνα, όποιος είχε στο κονάκι του. Τα κοτοπούλια, όπως τα λέγαμε για εμάς, ήταν μία σημαντική πηγή ζωής στην διατροφική μας αλυσίδα τότε. Το κρέας στην εποχή μας ήταν λιγοστό. Στα περισσότερα σπίτια, κόκκινο κρέας, όπως το λένε σήμερα, έμπαινε κάθε Κυριακή. Έτσι λοιπόν, με νύχια και με δόντια προσπαθούσαμε τότε να προστατέψουμε όποια σοδειά είχαμε από τα ΌΡΝΙΑ που πετούσαν αλλά και από όρνια που περπατούσαν!!! Περνώντας τα χρόνια η αγωνία για την επιβίωση μας έγινε δύναμη,έγινε θέληση για ζωή και η αγάπη για τον τόπο μας μεγάλωνε. Πεινάσαμε αλλά μάθαμε πώς να επιβιώνουμε παντο…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................