Δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, αλλά και με το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ Τρεις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, αλλά και με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων,  θα παρουσιάσει την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με τους προέδρους των Επιμελητηρίων. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην Πάτρα.  Οι δράσεις που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:  «Καλοκαίρι χωρίς COVID 19». Υλικό προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού Ενημερωτική καμπάνια για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την ενημέρωση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας  «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα: Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε Τουριστικά Καταλύματα, Επιχειρήσεις κα…
διαβαστε περισσοτερα

Αποξήλωση αμιάντου στις Αλυκές Μεσολογγίου

Στην έγκριση Σχεδίου Δράσης για το έργο αποξήλωσης, συσκευασίας και διαχείρισης στοιχείων αμιαντοτσιμέντου από το παλαιό εργοστάσιο άλατος των Αλυκών Μεσολογγίου, προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης.
διαβαστε περισσοτερα

2ος ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑΣ» ΜΑΤΑΙΩΣΗ

foto:αρχείου
Ο Λεωνίδας Παπαρίζος και ο Σύλλογος των Απανταχού Αστακιωτών ενημερώνουν τους φίλους δρομείς και όχι μόνο την ΜΑΤΑΙΩΣΗ του 2ου Λ.Α.Δ.Α που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 9-8-2020 στον Αστακό. Η μεγάλη συμμετοχή δηλώσεων για τον αγώνα έρχεται σε αντίθεση με τους υγειονομικούς όρους που πρέπει να τηρούνται στην έναρξη –διάρκεια και φινάλε αυτού π.χ. περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων –αποστάσεις μεταξύ των αθλητών –έναρξη με μικρά τμήματα σε τακτά διαστήματα . Ως εκ τούτου και με μεγάλη λύπη είμαστε υποχρεωμένοι προς αποφυγή προβλημάτων που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης του Κορονοϊου στην ΜΑΤΑΙΩΣΗ του αγώνα. Ευελπιστούμε να ξεπεραστεί η κρίση, να είμαστε υγιείς και να μπορέσουμε να τρέξουμε χωρίς προβλήματα.

διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το τμήμα AHEPA HJ25 Άγ. Ανδρέας στηρίζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ελληνοπαίδων Εξωτερικού

Εκδήλωση στο μνημείο Πιέρ ντε Κουμπερτέν στην Ολυμπία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση και του Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού  Ιωάννη Χρυσουλάκη,  για την έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Φιλοξενίας  Ελληνοπαίδων Εξωτερικού ηλικίας 15 – 18 ετών και Φιλελλήνων με την ονομασία «Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις Ρίζες».
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη του κ. Μπολέτη Ιωάννη προέδρου Ωνασείου καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Κέντρο Υγείας Αστακού

Μεγάλη τιμή σήμερα για το κέντρο υγείας Αστακού η επίσκεψη του κ. Μπολέτη Ιωάννη προέδρου Ωνασείου καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητής παθολογίας - νεφρολογίας ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής της κλινικής Νεφρολογίας και μεταμόσχευσης νεφρού Λαϊκού νοσοκομείου. Και του συμπατριώτη μας κ. Στρατούλη Δημητρίου πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας και κοινωνικών ασφαλίσεων, παρουσία του Δημάρχου μας και Ιατρού κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Πηγή: facebook
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Ετήσιο μνημόσυνο για τον Ανδρέα Καρανίκα

Με τη συμπλήρωσηενός έτουςαπό το θάνατο του συγχωριανού μαςΑνδρέα Καρανίκαθατελεστεί επιμνημόσυνηδέηση το Σάββατο18 Ιουλίου   2020 Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό ΑγίουΝικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη: «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές - Δωρεά οργάνων – δώρο ζωής».

Πρόσκληση. Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ και οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη: «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές Δωρεά οργάνων – δώρο ζωής» που θα γίνει με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 8:00 μ.μ., στον Αστακό, στον υπαίθριο χώρο της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, στην παραλιακή οδό. Τη συζήτηση θ' ανοίξει ο Ελευθέριος Μάντζαρης, Πρόεδρος ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης, Δήμαρχος Ξηρομέρου και γιατρός. Ομιλητές: Γιάννης Μπολέτης, Πρόεδρος Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Καθηγητής Παθολογίας - Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού και Λαϊκού Νοσοκομείου.Σμαράγδη Μαρινάκη, επίκουρη καθηγήτρια νεφρολογίας Ιατρικής Αθήνας, νεφρολόγος Λαϊκού Νοσοκομείου.Ελένη Πριοβόλου, συγγραφέας.Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αργυρώ Μπεκατώρου, αν. καθηγήτρια Χημείας και τεχνολογίας τροφί…
διαβαστε περισσοτερα

Τα ηχητικά πρακτικά του Δ.Σ. της ειδικής συνεδρίασης, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

https://www.dimosxiromerou.gr/

Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. 1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018. 
διαβαστε περισσοτερα

Τα ηχητικά πρακτικά του Δ.Σ. της τακτικής συνεδρίασης, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

https://www.dimosxiromerou.gr/
Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. 6. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας των Κοιμητηρίων του Δήμου Ξηρομέρου (Αρχή - 10:39). 1. Έγκριση χορήγησης παροχής ύδρευσης εκτός σχεδίου πόλεως Αστακού στην επιχείρηση 'DIMOIL SA' (10:40 - 16:42). 2. Αποδοχή ,κατανομή και εισαγωγή στον Προϋπολογισμό 2020 πιστώσεως 62.842,99 € από το ΥΠ.ΕΣ., για κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊο Covid -19 (16:43 - 24:31). 3. Αποδοχή, κατανομή και εισαγωγή στον Προϋπολογισμό 2020 πιστώσεως 31.405.16 € από το ΥΠ.ΕΣ, για κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊο Covid -19 (24:32 - 54:23). 4. Συναίνεση για την μεταφορά …
διαβαστε περισσοτερα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 14/7/2020 του Δ/Σ Ξηρομέρου με θέμα λήψη ψηφίσματος για την ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε δικό μας ψήφισμα και στηρίχθηκε μόνο από την δική μας παράταξη. 
Αναλυτικά το ψήφισμα:  
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Ενός  μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η κυβέρνηση Ερντογάν με την απόφαση αυτή οξύνει ακόμη περισσότερο τους θρησκευτικούς και εθνικιστικούς ανταγωνισμούς, βάζοντας σε κίνδυνο τους λαούς των δύο χωρών αλλά και τους λαούς της γύρω περιοχής, εξυπηρετώντας συμφέροντα των ισχυρών. Η.Π.Α   -  ΝΑΤΟ-Ε.Ε. που ανέχονται και ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα ,εκθέτοντας ακόμα πιο πολύ την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που αναγορεύουν αυτές τις συμμαχίες σε παράγοντα σταθερότητας.
Οι λαοί με τη δύναμη τους μπορούν και πρέπει να παλέψουν

 για την ειρήνη στην περιοχή ,να…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................