Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα θα στείλει διπλό μήνυμα νίκης, τόσο απέναντι στον κορωνοϊό όσο και απέναντι στην οικονομική κρίση»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με επαγγελματίες και πολίτες, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκη Παπαδόπουλο.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Μαρίας Σαλμά και Θεόδωρου Βασιλόπουλου με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκαν την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 στο Μεσολόγγι,η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος , ο περιφερειακός σύμβουλος Νικόλαος Μωραΐτη καιο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας – Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα αγροτικά προβλήματα και πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της Ομοσπονδίας.
Από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας επισημάνθηκε ότι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκαν απροστάτευτοι μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊόυ και αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ιδιαίτερα σχολίασαν με έμφαση ότι ειδικά οι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων αναγκάστηκαν να πουλήσουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές την  παραγωγή τους, όπως γάλα και κρέας.  Ειδική αναφορά έκαναν και για τους παραγωγούς βρώσιμης ελιάς. Όπως τόνισαν πριν λίγο καιρό και οι παραγ…
διαβαστε περισσοτερα
Υποχρέωση ιδιοκτητών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από χόρτα.

Υποχρέωση ιδιοκτητών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από χόρτα.

https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός 13.5.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την αποτροπή πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία διαρκεί από την 1η Μαΐου 2020 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2020, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτούς, όπως προβούν στην αποψίλωση - καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών τους, από χόρτα, κλαδιά κλπ καθώς και απομάκρυνσης όλων των υλικών που θα συλλεχθούν το συντομότερο δυνατόν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ' αριθ. 1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ. 26 και σύμφωνα με την παραπάνω πυροσβεστική διάταξη, προβλέπονται τα κάτωθι: 1. Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα (50) λεπτών το τετραγωνικό μέτρο. 2. Βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων …
διαβαστε περισσοτερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε. (ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τετάρτη 13 Μαΐου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε. (ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ)
Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο, Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς επίσης τις τροποποιήσεις και τις καινοτομίες που αυτό περιέχει, μετά την αναμόρφωση και ψήφισή του, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας (την Τρίτη 28 Απριλίου 2020).
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας epresence.gov.gr καιγια τον λόγο αυτό θα πρέπει να μας κοινοποιήσετε, το αργότερο μέχρι σήμερα στις 14:00 το ονοματεπώνυμο του δημοσιογράφου ή συνεργάτη σας που επιθυμεί να συμμετάσχει, μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να αποσταλεί η σχετική πρόσκληση συμμετοχής, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι για να καταστεί δυνατή η συμ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................