Ξεκινάνε οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς και στον βρεφονηπιακό σταθμό. Προθεσμία από 5 Μαΐου έως 4 Ιουνίου.

Ξεκινάνε οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς και στον βρεφονηπιακό σταθμό. Προθεσμία από 5 Μαΐου έως 4 Ιουνίου.

Αστακός, 04.05.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Σας ενημερώνουμε ότι η κατάθεση των αιτήσεων ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς Αστακού, Φυτειών και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κανδήλας, για την σχολική χρονιά 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί από 05 Μαΐου 2020 έως και 04 Ιουνίου 2020 ως εξής: Στους παιδικούς σταθμούς, όπου φιλοξενούνται αυτή τη χρονική περίοδο τα παιδιά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και στα τηλέφωνα: 2646 041204 για τον Παιδικό Σταθμό Αστακού,2646 022003 για τον Παιδικό Σταθμό Φυτειών και ,2646 051427 για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κανδήλαςή ταχυδρομικά σε σφραγισμένο φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα αναγράφεται: ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ,
ΝΠΔΔ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» ΑΣΤΑΚΟΣ, 300 06 Η αίτηση για την κάθε δομή ξεχωριστά καθώς και …
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα.πρώτη ημέρα μετά την άρση των μέτρων για τον Κορωνοϊό(φωτορεπορτάζ.Χρήστος Μπόνης)

Ξεκίνησε δειλά δειλά η ένταξη των #ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ# στην πραγματικότητα- Μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων απο την Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας (Κορωνοϊός) , όσοι  απασχολούντο σε επαγγέλματα που ανταποκρίνονταν  στην λίστα της άρσης των μέτρων  , απόσήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου εντάχθηκαν στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΡΙΝΙΟ :Η επιστροφή στην κανονικότητα 04/05/2020(βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Επιστροφή στην κανονικότητα στην πόλη του Αγρινίου μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοιό .
Δείτε το σχετικό βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση.

διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας με τις προέδρους Συλλόγων Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών και τους προέδρους Εμπορικών Συλλόγων

Με στόχο την επιστροφή στην καθημερινότητα, με ασφάλεια και υπευθυνότητα, το Σάββατο 2 Μαΐου 2020, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά συγκάλεσε σύσκεψη με αντικείμενο την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 και την υπεύθυνη ενημέρωση των Συλλογικών Οργάνων των Εμπορικών Συλλόγων Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπάκτου, όπως επίσης των Συλλόγων Κομμωτών-τριών Αγρινίου και Ναυπακτίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΘΥΜΗΣΕΣ....Ένα κατσαρόλι με έντονη συναισθηματική αξία.

Ένα κατσαρόλι με έντονη συναισθηματική αξία. Μετέφερα γάλα τις χρονιάρες μέρες και μου'λεγε η μάνα μου πρόσεχε μην το χύσεις. Έχω φέρει του σταυρού γύρα το χωριό με τον Παππά. Και φτιάχναμε γιαούρτι παίρνοντας τη στο καπνοχώραφο. Αναμνήσεις από τις οποίες έχουμε ακόμα γεμάτες τις μπαταρίες. Καλημέρα και καλή βδομάδα να'χουμε.
Γιώργος Ι.Μασσαλής

foto:Μπαμπίνη…. παραμονή των Θεοφανείων  δεκαετίας του 70 ο αείμνηστος (Παπά Μήτσος)  γυρίζει όλα τα σπίτια του χωριού  με το Σταυρό και το βασιλικό («αγιάζει» ή «φωτίζει» (ραντίζει) τους χώρους των σπιτιών και τις αγροικίες.(Με το κατασαρόλι)



διαβαστε περισσοτερα

ΣΚΑΡΟΣ: Νυχτοβόσκημα του κοπαδιού και αγρύπνια του τσοπάνη…

Στους τσοπάνηδες που έβαζαν το κοπάδι   πάνω από την καλοπέρασή τους…
Γράφει η δρ Μαρία Ν. Αγγέλη e-mail:agelimaria@yahoo.gr
Σηκώθηκα μια χαραυγή προτού να ξημερώσει Και πήρα τα κοπάδια μου να πα να τα βοσκήσω. Τα πρόβατά μου απλώσανε κάτω στα ριζοβούνια Και τρών’ κλαρί τα γίδια μου ψηλά  στα καταρράχια Κι από τ’ ασημοκούδουνα κι απ’ τα ψιλά τσοκάνια Αχολογούν τα διάσελα κι αντιλαλούν τα δάσα. Ζηλεύει τ’ άστρι που τ’ ακούει κι αβγάτισε το φως του, Ζηλεύουνε κ’οι πέρδικες κι αρχίσαν το κελάδι...
διαβαστε περισσοτερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θανάση Παπαθανάση Αντιπροέδρου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Προέδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

«Με την προσοχή όλων μας θα περάσουμε με ασφάλεια στην επόμενη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 « Μαζί το Σαββατοκύριακο»
«Με τη συμμόρφωση όλων μας στις οδηγίες των ειδικών και διατηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα αντισηψίας θα πετύχουμε με ασφάλεια την επιστροφή στην κανονικότητα»
Εξάλλου αναφέρθηκε και στο θέμα των μασκών και τη χρησιμότητά τους καθώς και στα μέτρα στήριξης που θα πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση για τα φαρμακεία που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρέθηκαν στην εμπροσθοφυλακή της μάχης και της προσφοράς προς τους πολίτες.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε συστάσεις στα μέλη του που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων την επόμενη περίοδο:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................