Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για την Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά αποτελεί υπενθύμιση των αγώνων για τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατά συνέπεια την ανάγκη για μία διαρκή προσπάθεια εμβάθυνσης της δημοκρατίας και των κοινωνικών κατακτήσεων. Συμβολίζει όμως και τη χαρά της ζωής, σε μια εποχή που η απειλή της πανδημίας, πέρα από το φόβο για την ανθρώπινη υγεία, γεννάει φόβους για υποχώρηση αυτών των κατακτήσεων. Οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα μας και να «συναντηθούμε» πάλι στο σταυροδρόμι της ελπιδοφόρας πορείας, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω. Η κοινωνία μας έχει δώσει πολλούς δύσκολους αγώνες τα τελευταία χρόνια και τα έχει καταφέρει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. 
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με όλες τις δυνάμεις της θα συνεχίσει να στέκει στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, ως ένα ισχυρό προπύργιο δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ & ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για Καλή Πρωτομαγιά !! Από το radiomagia 104,7 fm

διαβαστε περισσοτερα

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης

Αυτοί που δεν κινούνται δεν προσέχουν τις αλυσίδες τους   Rosa Luxenbourg 1870-1919
Για την πρώτη Μάη έχουν γραφτεί πολλά από τότε που τα εργατικά συνδικάτα της Αμερικής, και συγκεκριμένα του Σικάγο, ξεσηκώθηκαν για να ζητήσουν 8 ώρες εργασία την ημέρα. Ήταν πρώτη Μάη του 1886.
διαβαστε περισσοτερα

Στην τοπική κοινωνία αποδίδεται το νεοκλασικό «Χρυσόγελου» στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου!

Εκδηλώσεις, συνέδρια, εκθέσεις αλλά και θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας θα στεγάσει το Νεοκλασικό Κτίριο «Χρυσόγελου», δείγμα της αστικής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αιώνα, που βρίσκεται επί των οδών Φ. Κατάσου και Μ. Μακρή, στο Μεσολόγγι. Η διάθεση, παραχώρηση, χρήση και ο κανονισμός λειτουργίας των χώρων του, εγκρίθηκαν την Τρίτη 29 Απριλίου 2020 κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Επιστροφή στα θρανία με βάρδιες, αποστάσεις και αντισηπτικά – Προαιρετική η χρήση μάσκας

Στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές - Όλο το σχέδιο για τα σχολεία, τα φροντιστήρια και τα Πανεπιστήμια

Με σταδιακό τρόπο, μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και συστηματική αξιολόγηση των δεδομένων που αφορούν στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολείαπου είχαν κλείσει στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Όλο το σχέδιο του υπουργείο Παιδείας για την επόμενη ημέρα στα σχολεία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Απριλίου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια φέτος, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ στα Επαγγελματικά Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου. Επίσης, δεν θα διεξαχθούν φέτος προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Έμφαση θα δοθεί στην κάλυψη της ύλης, κατόπιν οδηγιών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ η αξιολόγηση των μαθητών θα…
διαβαστε περισσοτερα

Σωματείο «Acheloos Grow Up» SOS: Περιβαλλοντικό έγκλημα στις Οινιάδες με τις πλάτες των αιρετών

ACHELOOS GROW UP ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ταχ. Δ/νση: 30001, Πεντάλοφο Μεσολογγίου Τηλ.: 6981 516479, 6983 498679 Email: acheloosgrowsup@yahoo.com
29/04/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
SOS: Περιβαλλοντικό έγκλημα στις Οινιάδες με τις πλάτες των αιρετών
Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε αποδέκτες εντόνων ανησυχιών και καταγγελιών από κατοίκους του Νεοχωρίου και της Κατοχής σχετικά με την υπολειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Οινιάδων και παράλληλα με το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, επί 15 συναπτά έτη, με την ανοχή του Δήμου και της Περιφέρειας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................