Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας – κάλεσμα του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Ξηρομέρου για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο σύλλογος δήλωσε συμμετοχή στη διαβούλευση και έχει επιλέξει το πρόγραμμα 1, που έχει να κάνει με την αγροτοδιατροφή και τις συνήθειες της περιοχής μας.
Αφού υπάρξει η σχετική χρηματοδότηση (ενίσχυση) από το πρόγραμμα του δήμου ,θα συμμετέχει με δράσεις που θα καθοριστούν μέσα από συζητήσεις και προτάσεις των μελών του.  Θα συμμετέχει για την ανάδειξη και διαφύλαξη των παραδόσεων (όπως παραδοσιακά τρόφιμα, μέθοδοι και τεχνικές παρασκευής τους) . Στη σκέψη και στο πρόγραμμα του Δ.Σ. του συλλόγου είναι συνεργασίες με άλλες τοπικές κοινωνίες διπλανών ή/και πιο μακρινών δήμων για ανταλλαγή εμπειριών στις διατροφικές συνήθειες κάθε τόπου. Κατά τη γνώμη μας τέτοιες δράσεις που έχουν στόχο το κοινωνικό σύνολο, αναδεικνύουν πρόοδο και πολιτισμό για τον τόπο μας. Θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε με διαφάνεια και ισοτιμία.
Το Δ.Σ.

Κυριαζής Νικόλας                   Πρόεδρος

Κο…
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:Προμήθεια συστήματος κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Στα καλά νέα για τον Δήμο Αγρινίου συμπεριλαμβάνεται και η πρόσφατη έγκριση της ΑΡ.77/2020 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την: "Προμήθεια συστήματος κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων Δήμου Αγρινίου-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020» με κωδικό πράξης MIS 5037463".
διαβαστε περισσοτερα

Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο:Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται

28.04.2020
Δελτίο Τύπου Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση της παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην πρόοδο σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αναλυτικότερα, με το πρόταγμα “Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται” οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο, εισήγαγαν ως προ ημερησίας διάταξης θέμα στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε το συλλογικό όργανο να τοποθετηθεί για το φλέγον θέμα.  Συνεπής στην προώθηση πολιτικών για την συνταγματική και νομική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η παράταξη μας αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός νέου κύματος πλειστηριασμών. Σε αυτήν την κρίσιμη κοινωνική και οικονομική συγκυρία η κοινωνία, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αποτελέσει ισχυρό συμπαραστάτη των αδύναμων πολιτών και της οικογένειας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο από την εισήγηση του θέματος. Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτική…
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: Με νοικοκύρεμα και εξορθολογισμό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2020

«Με σωστό, νηφάλιο σχεδιασμό και σκληρή δουλειά των υπηρεσιών «νοικοκυρεύουμε» το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας μας επιτυγχάνουμε μια «έκρηξη» του Προγράμματος με 96 εκατ. ευρώ που μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανέλθουν σε 160 εκατ. ευρώ». Με αυτές τις φράσεις περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης την πρόταση κατάρτισης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2020. Μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι προηγήθηκε μια εξαντλητική διαδικασία σε διαρκή επαφή με τους Δημάρχους για την αξιολόγηση προτεραιοτήτων και με βάση αντικειμενικά κριτήρια μεταξύ των οποίων την ωριμότητα έργων που εντάσσονται. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και εξειδίκευση του Προγράμματος.  Προ ημερησίας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία κατέληξε σε  έκδοση απόφασης με την οποία επισημαίνει ότι το σώμα παραμένει σταθερό στην απόφαση που έλαβε το 2017 για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αναστολή των πλ…
διαβαστε περισσοτερα

Καθαρίστηκε το κοιμητήριο Αστακού.

Σας γνωρίζουμε ότι το κοιμητήριο Αστακού καθαρίστηκε πολύ καλά. Από εδώ και στο εξής, σας παρακαλούμε ότι είναι να απορρίπτεται, να τα βγάζετε στους κάδους έξω από το κοιμητήριο. Ο σεβασμός και ο πολιτισμός μας το επιβάλλει, ώστε να διατηρήσουμε το κοιμητήριο μας καθαρό.!
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Κ.Σ. ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΡΕΤΗ ΓΡΙΤΣΙΠΗ
διαβαστε περισσοτερα
Μητσοτάκης -άρση μέτρων: Το χρονοδιάγραμμα -Ανοίγουν γυμνάσια, λύκεια, τον Ιούνιο, ίσως, τα δημοτικά (πίνακας)

Μητσοτάκης -άρση μέτρων: Το χρονοδιάγραμμα -Ανοίγουν γυμνάσια, λύκεια, τον Ιούνιο, ίσως, τα δημοτικά (πίνακας)

Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών. Καταργούνται, με άλλα λόγια, η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS. 
Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας. Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές. 
Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών. Αναφέρω ενδεικτικά: Βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. 
Όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. 
Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων». Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το σημερινό του διάγγελμα.

Περισσότ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................