Ένα ποίημα του Δημοσθένη Τσιαμάκη για τον κορονοϊό

Από:agrinionews.gr Ο Δημοσθένης Τσιαμάκης έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στην πολιτική και την Αυτοδιοίκηση και έχει προβεί σε πολλές παρεμβάσεις στο δημόσιο βίο. Ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Ευρυτανίας ωστόσο κάνει μια ξεχωριστή παρέμβαση σε αυτή τη συγκυρία καθώς παρουσιάζει ένα ποίημα που έγραψε με αφορμή τον κορωνοϊό και τη  διαχείριση του ζητήματος στη χώρα μας. Το ποίημα όπως παραδόθηκε στο agrinionews.gr. Για μεγέθυνση πατήστε πάνω στις εικόνες:
διαβαστε περισσοτερα

2,4 εκ. ευρώ για συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Μεγάλο έργο συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού του Εθνικού Οδικού Δικτύου ξεκινά άμεσα στη Δυτική Ελλάδα, καθώς σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.
διαβαστε περισσοτερα

Χ. Μπονάνος: «Αυτή η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει την τοπική κοινωνία και ψηφίζει… Αυτοδιοίκηση!»

Σε ανακοίνωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφέρει τα εξής: «Κατανοώ ότι η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι δημιουργεί εύκολα συγχυτικές καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να ερμηνεύσουν αποσπασματικά τα γεγονότα, με σκοπό τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και την αλίευση σε θολά νερά.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ:Αποκατάσταση της αλήθειας κύριε Δήμαρχε

Για την πλήρη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών. Κύριε Δήμαρχε Ξηρομέρου κατά την προσφιλή σας συνήθεια ιδιοποιείται ως δικά σας επιτεύγματα κόπους και προσπάθειες άλλων. Και συγκεκριμένα της παράταξης δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης. Εν προκειμένω αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της θητεία σας εντάχθηκαν έργα του Δήμου Ξηρομέρου ύψους 704.828,58 ευρώ στο Φιλόδημος 2. Η αλήθεια που επιμελώς αποκρύπτεται είναι ότι : Tα έργα

διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Πρόσκληση για συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Αστακός, 24.4.2020 Αριθ. Πρωτ.: 2644 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε τακτική συνεδρίαση μέσω Τηλεδιάσκεψης (έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ, σύμφωνα με τις από 11-3-2020 και 30-3-2020 ΠΝΠ "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του" (ΦΕΚ Α'55) και με τις αριθμ .πρωτ 18318/13-3-2020 (ΑΔΑ:9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ) και 20930/31-3-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ) εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, για λήψη απόφασης των κάτωθι θεμάτων:
διαβαστε περισσοτερα

Υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων 2020-2021

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς που επιθυμούν να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων περιόδου 2020-2021, ότι θα πρέπει να υποβάλλουν στις Διευθύνσεις  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 25 Μαΐου 2020 (ίσως ανακοινωθεί παράταση από το ΥΠ.Α.Α.Τ.).  Λόγω των γνωστών περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον COVID-19, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πριν την προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες, να επικοινωνήσουν στα ακόλουθα τηλέφωνα:
διαβαστε περισσοτερα

Ξεκίνησε το έργο συντήρησης και βελτίωσης του οδικού άξονα Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι – Κανδύλα - Μύτικας

Ένα έργο που θα λύσει χρόνια προβλήματα επικινδυνότητας και θα ικανοποιήσει ένα μόνιμο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου ξεκίνησε την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2020.  Πρόκειται για το έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι – Κανδύλα – Μύτικας, συνολικού μήκους 32 χλμ και προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, ο οποίος δήλωσε: «Είναι εντολή του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, αλλά και συνειδητή επιλογή, να βρίσκομαι σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας και να παρακολουθώ στενά όλα τα έργα που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και επιλύουν χρόνια προβλήματα των πολιτών. Το έργο που ξεκίνησε σήμερα, σε συνδυασμό με την μελέτη παράκαμψης των οικισμών Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου, που περαιώνεται σύντομα, θα μετατρέψει σε ταχύτερη και ασφαλέστερη τη διέλευση προς τον Μύτικα, γεγονός που σηματοδοτεί και νέες προοπτικές ανάπτυ…
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάζει σήμερα Παρασκευή η Ιερά Μονή της Αγίας Ελεούσας

Γιορτάζει σήμερα Παρασκευή η Ιερά Μονή της Αγίας Ελεούσας στο φαράγγι της Κλεισούρας στην Αιτωλοακαρνανία.  Το γραφικό εκκλησάκι που προκαλεί δέος σε όλους τους περαστικούς λόγω της τοποθεσίας του και της ιστορίας του, συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των πιστών Χριστιανών πάνω του!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................