ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΌΛΟΥΣ όσους προσέφεραν χρήματα, τρόφιμα και είδη ένδυσης για οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Επίσης ευχαριστούμε τα καταστήματα Α/Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΑΦΟΙ ΣΟΜΠΟΛΟΥ, ΛΑΪΝΑ ΜΑΡΙΑ & ΜΑΝΤΖΟ ΧΡΗΣΤΟ για την διάθεση τροφίμων, καθώς επιχείρηση και κατάστημα Σούπερ Μάρκετ του Αστακού που προτιμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
Όπως κάθε φορά η ανταπόκριση είναι μεγάλη, συγκινητική και πολύτιμη!
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το ΦΥΤΩΡΙΟ 4 ΕΠΟΧΕΣ

Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στα φυτώρια ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ σας εύχονται καλή Ανάσταση ,καλό Πάσχα με υγεία, δύναμη και υπομονή για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
Για να γίνει αυτό ποιο γρήγορα
"ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" και το ΠΑΣΧΑ
διαβαστε περισσοτερα

Έκκληση των γονιών για το αγγελούδι από τον Αστακό (βίντεο).

Από ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS
Οι γονείς του Ηλία - Στυλιανού που πάσχει από την ίδια ασθένεια με τον Παναγιώτη - Ραφαήλ, απευθύνουν έκκληση για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας.
Συμπατριώτες μας Ξηρομερίτες, άνθρωποι που ζουν στην τοπική μας μικρή κοινωνία, ο πατέρας του αγγελουδιού εργάζεται στο ΚΔΑΠ Κανδήλας.
Είναι υποχρέωση μας όλοι μας να βοηθήσουμε, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, αλλά κυρίως είναι ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να πράξει το καθήκον της.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές ΑΙΟΛΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Απευθείας συνδέσεις με τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου. Παρακολουθείστε σήμερα ώρα 19:00 την Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου.

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝΣΥ)

Οι Αιτωλοακαρνάνες ετεροδημότες, τα μέλη των συλλόγων μας και των ομοσπονδιών μας, θα μείνουμε στην Αθήνα και δεν θα μεταβούμε στα όμορφα χωριά μας.
Δεν θέλουμε με καμία πιθανότητα να είμαστε η αιτία να μολύνουμε τον συνάνθρωπό μας.
Θα «ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» γιατί τους αγαπάμε και γιατί δεν πρέπει να λείψει κανείς από τα μελλοντικά μας πολιτιστικά και ανθρώπινα ραντεβού.
-Τα χωριά δεν φεύγουν, ποτέ δεν έφυγαν και πάντα θα μας περιμένουν και το Πάσχα πάντα έρχεται και θα ξανάρθει.
Οι άνθρωποι όμως φεύγουν και αν φύγουν δεν ξανάρχονται και τότε κανείς δεν θα μας περιμένει!
Το χρωστάμε σε εκείνους που μας αγαπάνε, σε εκείνους και μας έφεραν στη ζωή και μας μεγάλωσαν ,σε δύσκολα χρόνια.. «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ»
Καλό Πάσχα σε όλους
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ "Η ΒΕΛΑ"

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ "Η ΒΕΛΑ" εύχετε καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα για όλους, με υγεία και ελπίδα για το καλύτερο.
...και το Πάσχα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" και οι ετεροδημότες ''ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ"
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (φωτο-βίντεο αρχείου)

διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από το κέντρο αποκατάστασης ''Το καλειδοσκόπιο''

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αυτές τις γιορτινές μέρες ας οπλιστούμε με υπομονή για την Ανάσταση, ας πλημμυρίσει η καρδιά μας με αγάπη για τον συνάνθρωπο. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλες τις οικογένειες . Καλό Πάσχα εις το επανιδειν!



διαβαστε περισσοτερα

Θύμησες οι νέοι της Μπαμπίνης ….. ''ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ''

Στις αρχές του 20ου αιώνα οι νέοι της Μπαμπίνης είχαν αναπτύξει πλούσια  πολιτιστική δραστηριότητα και κυρίως το 1930-39. Από το 1923-26 οι μαθητές  του γυμνασίου Χρήστος Δ. Παπαδημητρίου και Γάκης Σ.  Ηγούμενος εκδίδουν στο χωριό σε τακτικά χρονικά διαστήματα χειρόγραφη εφημερίδα με τίτλο » Νέα του Ξηρομέρου». Τα θέματα της εφημερίδας ήταν αγροτικά, ιστορικά, λαογραφικά και κοινωνικά .Το 1930 μια ομάδα νέων φτιάχνουν μια ερασιτεχνική  θεατρική ομάδα και έδιναν παραστάσεις.Την ομάδα αποτελούσαν οι: Δήμος  Χρυσικός. Γάκης Ηγούμενος, Χαρίλαος Ζαρκαδούλας, Φώτης & Πέτρος Πορτούλης, Στέφανος & Νίκος Κομπλίτσης , Τάκης Τσώλης , Νίκος & Γάκης Παπαδημητρίου, Αριστείδης Παπαστάμος, Νίκος Παππάς , Απόστολος Μακρυνιώτης , Στάθης & Σοφοκλής Πιπερίγκος, Γιάννης Τζαδήμας, Σταμούλης Χρυσικός , Τάκης Θανασούλας, Βασίλης Πορτούλης , Γιώργος Ράπτης  και Στάθης Τόντος.Η παρέα αυτή προσέφερε στον Άγιo Νικόλαο  χρυσοκέντητο την αποκαθήλωση του Χριστού.
Πηγή: ΜΠΑΜΠΙΝΗ »ΑΡΧΑΙΕΣ ΦΟΙΤΙΕΣ»  Γι…
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από τον Βασίλη Φ. Φωτάκη Αντιδήμαρχο Δήμο Αγρινίου

Φωτάκης Φ. Βασίλειος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ(video αρχείου)

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Σαν σήμερα Μ.Παρασκευή .Η Ακολουθία των ''Ωρών & της Αποκαθήλωσης ''

Σαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η ακολουθία των ωρών 

και  της  αποκαθήλωσης στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

και ο στολισμός του Επιταφίου από της γυναίκες του χωριού

 μας 

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ......Αϊ Βάρβαρος

Σαν  πλησιάζει Πασχαλιά σκέψη δεν έχω άλλη Βοτάνι Αϊ Βάρβαρο να μάσω  απ΄την κράλη

Αναμνήσεις – νοσταλγία του  Βασίλη  Πανάκη τις ημέρες του Πάσχα  για τα χρόνια που έζησε στη Μπαμπίνη .... ο Άρης Μπιτσώρης  έφτιαξε στίχους και το συμπεριέλαβε  στις ποιητικές του συλλογές    ΕΠΙ  ΞΗΡομέρΡΟΥ  ΑΚΜΗΣ

Διαβάστε όλο το ποίημα
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ..Απευθείας συνδέσεις με τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου

Απευθείας συνδέσεις με τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου  Ξηρομέρου. Παρακολουθείστε σήμερα ώρα 18:30', Όρθρος Μεγάλης Παρασκευής. Τα Πάθη του κυρίου τω εσπέρας Μεγάλης Πέμπτης. Πρόγραμμα Ακολουθιών: ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 18:30΄  Όρθρος Μεγάλης Παρασκευής. Τα Πάθη του κυρίου τω εσπέρας Μεγάλης Πέμπτης. ΜΕΓΑΛΗ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
9:00΄ π.μ.   Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και Εσπερινὸς της  Αποκαθηλώσεως. 19:00    Η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου.
ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ
23:00΄ Κρούση κωδώνων - Ακολουθία της  Αναστάσεως.
Όλες οι Ακολουθίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας των έκτακτων μέτρων στο πλαίσιο αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού.....
 Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" μέσω του διαδικτυακού καναλιού του Συλλόγου στο YouTube.
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ Ι.Ν.ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ 2020 ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου Αιτωλ/νίας πάτερ Εφραίμ με την πρέπουσα ευλάβεια και σεβασμό φρόντισε για τον στολισμό του ιερού Επιταφίου τηρώντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Φέτος δεν θα έχει την συμπαράσταση των γυναικών του χωριού λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού. Έγκαιρα έχει προμηθευτεί τα λουλούδια και αμέσως μετά το πέρας της Ακολουθίας των Παθών  του Κυρίου σήμερα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης θα στολίσει τον Επιτάφιο έτσι ώστε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής να είναι έτοιμος να δεχθεί το σώμα του Χριστού κατά την Αποκαθήλωση. 

διαβαστε περισσοτερα

Το Άγιο Πάσχα ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Εκκλησία θυμάται τα Άγια Πάθη. Το πρωί γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου...


Η Εκκλησία θυμάται τα Άγια Πάθη. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ψάλλεται ο όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου και η υμνολογία είναι σχετική με την ταφή του Κυρίου από τους Ιωσήφ και Νικόδημο και την κάθοδο της ψυχής Του στα σκοτεινά βασίλεια του Άδη. Σχετικά τα τροπάρια: «Ο ευσχήμων Ιωσήφ...», και «Ότε κατήλθες προς τον θάνατον...». Όταν ο Κύριος απέθανε, το σώμα Του μπήκε στον τάφο, η δε ψυχή του ενωμένη με την Θεότητά του κατήλθε στον Άδη και αφού τον νίκησε απελευθέρωσε τις ψυχές. Και την τρίτη η…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................