ΕΥΧEΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡOΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘHΝΑΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟY ΣΤΑΝΙΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡOΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚOΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔIΑΣ ΣΥΛΛOΓΩΝ ΒAΛΤΟΥ ΣΠYΡΟ ΚΑΡΑΔHΜΑ

Αγαπητοί συμπατριώτες .Εύχομαι το φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα η ζωή μας και να μας οδηγήσει στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης.
ΚΑΛH ΑΝAΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛO ΠAΣΧΑ.
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από τον Παναγιώτης Στάικο

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά
Καλή Ανάσταση με υγεία , προσοχή και αισιοδοξία για χαρούμενο και ευλογημένο Πάσχα με τις οικογένειές σας , για να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Ελληνικό Πάσχα , όπως εμείς ξέρουμε .!!!!

Με αγάπη
Dr. Παναγιώτης Στάικος
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από τον Νίκο Ναούμη

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Μεγάλη Πέμπτη, Σήμερον κρεμάται επί ξύλου(Αναδημοσίευση)

Με κλειστές τις εκκλησίες λόγω 
απαγόρευσης ... για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19 )Αναδημοσιεύουμε παλαιότερες αναρτήσεις ...Με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια παρακολούθησαν οι Μπαμπινιώτες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τα πάθη του Κυρίου χοροστατούντος του ιερέως Κων/νου Φλωρόπουλου.(2018) & πατήστε 2017

διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΣΠΗΛΙΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ, βουλευτή Ατ/νιας , ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Ν.Δ

διαβαστε περισσοτερα

42,7 εκατομμύρια ευρώ σε 768 παραγωγούς της Δυτικής Ελλάδας

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, η ένταξη 768 φυσικών και νομικών προσώπων και συλλογικών οργάνων στο υπομέτρο 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.  Το συνολικό ύψος δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 42.767.892,74 ευρώ και θα εξυπηρετήσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της Περιφέρειας.
Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών του υπομέτρου 4.1 του ΠΑΑ 2014-2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη θα ενταχθούν επιπλέον επενδύσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις πρόσθετου ύψους δημόσιων επενδύσεων 5.000.000 ευρώ περίπου.
Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατατέθηκαν 1244 προτάσεις Σχεδίων Βελτίωσης, ύψους 127.389.745 ευρώ με συνολική δημόσια δαπάνη  70.161.884 ευρώ.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου κ. Ελευθέριο Κατσαούνη.

διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύλλογος Χοβολιοτών Αστακού, πάντα με διάθεση προσφοράς.

Ακόμη μια εξαιρετική δράση από τον Σύλλογο Χοβολιοτών Αστακού, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Εργασίες ευπρεπισμού στο Εσχατολάγκαδο της πόλεως μας/ Με την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Γιώργου Βασίλα.
διαβαστε περισσοτερα

Δ/νση Υγείας - Π.Ε Αιτνιας.Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την ορθή προμήθεια και διαχείριση αγαθών λόγω του ιού COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από το άτομο που νοσεί είτε  μέσω βήχα ή φτερνίσματος ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού, μέσω μολυσμένων χεριών και μολυσμένων επιφανειών  και να οδηγήσει σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Δεν υπάρχουν σαφείς επιστημονικές ενδείξεις για τη μετάδοση του ιού μέσω των τροφίμων. Όμως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις υψηλής μεταδοτικότητας του ιού και ενδείξεις παραμονής στις διάφορες επιφάνειες για λίγες ώρες έως αρκετές ημέρες. Για την διακοπή της διασποράς του κρίνεται μεταξύ άλλων απαραίτητη η διατήρηση υψηλού επιπέδου ατομικής υγιεινής αλλά και υγιεινής του περιβάλλοντος χώρου, επιφανειών και αντικειμένων. 
διαβαστε περισσοτερα

Διαρκείς έλεγχοι από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής γνωστοποιεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω των εορτών του Πάσχα, και παρά την δύσκολη χρονική συγκυρία εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) ελέγχους στην αγορά κρέατος με στόχο την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων ζωικής προέλευσης, αλλά και την προστασία από την απάτη. 
Η παρουσία κτηνιάτρων της Περιφέρειας στην αγορά και κυρίως η συνεχής παρουσία στις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις διασφαλίζει την συνέχιση της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος στηρίζοντας και την πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας. 
Συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από είκοσι έλεγχοι σε σημεία λιανικής πώλησης κρέατος της Περιφέρειας και δέκα έλεγχοι σε εμπόρους χονδρικής πώλησης. 
Σε δύο περιπτώσεις έγιναν κατασχέσεις τροφίμων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση. Η παρουσία των κρεοσκόπων στις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις είναι συνεχής, καθώ…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για το Πάσχα από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλυζίας κ. Πάνο Παληογιάννη.

Το Αναστάσιμο φως να φωτίζει τις ζωές όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και επαγγελματική προκοπή.
Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αλυζίας
Πάνος Παληογιάννης

διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από το ΚΑΦΕ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ'' ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Τα κόκκινα αυγά

Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη,  Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας
Ανάστασ’ είναι σήμερα! Παιδιά, γυναίκες, γέροι Κόκκινο αυγό στην τσέπη τους, χρυσό κερί στο χέρι… Κ. Βάρναλης
Το αυγό συνδέθηκε με τον κύκλο της ζωής και χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο σε πολλές θρησκείες. Αργότερα, η χρήση του ως συμβόλου πέρασε και στη χριστιανική θρησκεία. Συνδέθηκε με το Πάσχα και την Ανάσταση. Προέλευση του εθίμου:Για την προέλευση του εθίμου των κόκκινων αυγών υπάρχουν διάφορες παραδόσεις. Μια παράδοση αναφέρει: τη στιγμή που οι Εβραίοι φώναζαν «το αίμα αυτού(του Χριστού) εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών» [=το αίμα του Χριστού να πέσει πάνω μας και πάνω στα παιδιά μας!], τότε στα σπίτια τους όλα τα τρόφιμα που είχαν για το Πάσχα βάφτηκαν κόκκινα. Και τ’ αυγά φυσικά. Για ενθύμηση αυτού του θαύματ
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλιάτικες ευχές από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχοντοχωρίου «Η Ζάβιτσα».

Διανύοντας την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού μας, σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα. Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, από το σκοτάδι στο φως.
διαβαστε περισσοτερα

Ζωντανό ,πανέμορφο το Πάσχα στο χωριό Αλλά εμείς «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ .Γράφει ο Παναγιώτης Ηλ.Χολής

Ας πάμε λίγο πίσω και για την ακρίβεια κάποιες δεκαετίες πίσω το χρόνο. Ο τόπος είναι φυσικά το χωριό και να δούμε, όσο μπορούμε βέβαια, πως προετοιμάζονταν τα νοικοκυριά για τον ερχομό της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα.
Μετά την Κυριακή των Βαΐων, άρχιζαν οι προετοιμασίες.
Από τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκίναγαν οι εργασίες καθαρισμού και στολισμού του σπιτιού.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη... Tο έθιμο το«κάψιμο του Ιούδα»

Από νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι νέοι του χωριού τηςΜπαμπίνης Ξηρομέρου, μάζευαν μεγάλεςστοίβες από
διαβαστε περισσοτερα

Το Άγιο Πάσχα-Μεγάλη Πέμπτη

H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο. Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του... 

H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο. Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του. Το βράδυ ψάλλεται στις εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς. Στις εκκλησίες της Ζακύνθου, η περιφορά του Εσταυρωμένου γίνεται μετά το 11ο Ευαγγέλιο.

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου... Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,
ο των αγγέλων βασιλεύς.
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο,
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.
Ήλοις προσηλώθη,
ο Νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο Υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................