Ευχές από την Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη ,το Δημοτικό Συμβούλιο & το Προσωπικό του Δήμου

Βιώνουμε το Θείο Δράμα ...την Μετάνοια,την Σταύρωση,την Ανάσταση...
Το φετινό Πάσχα είναι ιδιαίτερο ,όπως ιδιαίτερος είναι ο τρόπος που το ζούμε !
Η «πνευματικότητα» και η θρησκευτικότητα είναι έννοιες πιο ισχυρές από συμβολισμούς και τελετουργικά ...
Εύχομαι το φετινό Πάσχα ,να είναι το «Πέρασμα» σε μια εποχή πιο φωτεινή ,πιο ανθρώπινη ,πιο αλληλέγγυα,πιο ταπεινή !
Σας εύχομαι το μήνυμα της Αναστάσεως του Θεανθρώπου να φωτίσει τις ζωές και τις ψυχές μας !!! Με αγάπη
Τριανταφυλλάκης Λεων Ιωάννης
Δήμαρχος Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από το τουριστικό γραφείο Θεόδωρου Ηγούμενου

διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από το Ν.Π.Δ.Δ.του Δήμου Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την Ανάσταση και το Πάσχα

«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας…». Το μεγαλειώδες και πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών που διανύουμε αποκτάει ιδιαίτερη αξία φέτος, καθώς τόσο η πατρίδα μας όσο και το σύνολο της ανθρωπότητας βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό, ο οποίος απειλεί την υγεία και τις ζωές μας. Γι’ αυτό και σήμερα παρά ποτέ καλούμαστε να μετουσιώσουμε το αναστάσιμο μήνυμα σε πράξη, αποδεικνύοντας ότι Ελληνισμός και Χριστιανοσύνη, αυτά τα δίδυμα αδέλφια, θα βγουν και πάλι νικητές, υμνητές της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης. Φέτος, δεν θα διασταυρώσουμε λαμπάδες, αγκαλιές και φιλιά. Αλλά θα σταθούμε ακόμα πιο κοντά, προφυλάσσοντας ο ένας τον άλλον. Και ευχόμενοι με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της φωνής μας:
Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση - γνωστοποίηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για προμήθεια ειδών καθαριότητας.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση - γνωστοποίηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για προμήθεια ειδών καθαριότητας.

Από https://www.dimosxiromerou.gr/

Αστακός 15.04.2020 Αρίθ. πρωτ.: 2517 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας 30 006
Τηλ.: 2646360500
Fax: 2646042531
e-mail: info@dimosxiromerou.gr ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Ο Δήμος μας, θα προβεί στην προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Ξηρομέρου λόγω του κορονοϊού COVID – 19 συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 8.212,89 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.24%.
Η αναθέτουσα αρχή λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης δεν δύναται να τηρήσει τις προθεσμίες που προβλέπονται και με βάση την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού» (ΦΕΚ Α' 42/25.02.2020) προς το σκοπό της αποφυγής και διάδοσης του ιού καθώς και την εγκύκλιο Δ1α/Γ.Π.οικ.16393/09.03.2020 του Υπουργείου Υγείας.
Η διαδικασία σύναψης σύμβασης θα γίνει με απευθείας ανάθεση με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα…
διαβαστε περισσοτερα

Μήνυμα ενόψει των εορτών του Πάσχα από τον Βασίλη Φεύγα

15 Απριλίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Φεύγας: Να δικαιώσουμε το αληθινό μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο!
Μήνυμα του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Φεύγα ενόψει του Πάσχα.
«Φέτος θα ζήσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα, μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα, τις Εκκλησιές και τα χωριά μας. Θα στερηθούμε τα αγαπημένα μας έθιμα, το δικό μας τρόπο απόδοσης τιμής και συμμετοχής στα Θεία Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία της Μεγάλης Εβδομάδας.  Για τη χώρα μας αλλά και ειδικά για τον τόπο μας είναι πραγματικά μια Μεγάλη Εβδομάδα.  Τα πρώτα κρούσματα εμφάνισης του κορονοϊού στο νομό μας δεν πρέπει να μας φοβίσουν, ούτε να μας πανικοβάλλουν. Αντίθετα θα πρέπει να αφυπνίσουν την ευθύνη, ατομική και συλλογική. Μένουμε σπίτι, τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, εμπιστευόμαστε τις δημόσιες αρχές, οι οποίες αποδείχθηκε ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την απειλή του κορονοϊού με επιτυχία.  Όσα πέτυχε η …
διαβαστε περισσοτερα

Μήνυμα στήριξης των παραγωγών και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας(video)

Μήνυμα στήριξης των τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Ελλάδας εκπέμπει η Περιφέρεια, ειδικά ενόψει της περιόδου του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, με νέο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπογραμμίζεται η ανάγκη, ειδικά αυτό το πολύ δύσκολο διάστημα, οι καταναλωτές να επιλέγουν τοπικά αγροτικά προϊόντα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική παραγωγή και τις τοπικές επιχειρήσεις.  «Στηρίζουμε την αγροτική μας οικονομία, βάζοντας στην κορυφή των προτιμήσεών μας τη Δυτική Ελλάδα» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, προσθέτοντας: «Η αλληλεγγύη, ειδικά στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε, εκφράζεται και με την ανάπτυξη μίας ισχυρής τοπικής καταναλωτικής συνείδησης. Και είναι προς το συμφέρον όλων μας, να στρώνουμε το τραπέζι μας με τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας τους παραγωγούς και επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας. Ειδικά φέτος, “μένουμε Δυτική Ελλάδα”!».
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε. Έλεγχοι για της διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού ενόψει Πάσχα

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΦΑΓΕΙΑ          ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Έλεγχοι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτικού κοινού ενόψει Πάσχα Εντατικούς ελέγχους ενόψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποιεί η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι έλεγχοι διενεργούνται στην παραγωγή και στην διάθεση τροφίμων ζωικής προέλευσης προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτικού κοινού και η Δημόσια Υγεία.  Την Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος μετέβη στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να ενημερωθεί για την λειτουργία των σφαγείων της περιοχής. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε αρχικά τα σφαγεία Γρίβα ΕΠΕ (στο Αιτωλικό) και στην συνέχεια τις εγκαταστάσεις των βιοµηχανικών σφαγείων στη Νεάπολη Αγρινίου (πλησίον της γέφυρας του Αχελώου). Πρόκειται για σύγχρονα σφαγεία εναρμονισμένα στα πρότυπα και τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας. «Με υψηλό αίσ…
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών

διαβαστε περισσοτερα

ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ:ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Αντίσταση στον Κορονοϊκό Εγκλεισμό

«Η χειρότερη μοναξιά είναι αυτό που έχουμε μέσα μας. Είναι καιρός να διαλογιστούμε. Μιλήστε στον εαυτό σας και προσπαθήστε να φανταστείτε ένα παράθυρο στον ουρανό. Για καθέναν από εσάς που αισθάνεστε λυπημένοι και έχετε χάσει το θάρρος σας εξαιτίας όσων ζούμε, σας λέω: Εφ’ όσον έχετε λόγο να ζήσετε και να πολεμήσετε, δεν υπάρχει χρόνος για θλίψη». Χοσέ Μουχίκα (απόσπασμα από συνέντευξή του) Δείτε περισσότερα :http://arisbitsoris.blogspot.com
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για το Πάσχα από τον Νικόλαο Ζώγα Δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ξηρομέρου

Αγαπητοί Συνδημότισσες  και Συνδημότες, οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες και απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας. Δοκιμάζεται η Πίστη μας, οι Αξίες μας και οι Αρχές μας! Ας έχουμε πάντοτε στον νου μας τώρα περισσότερο από ποτε τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη, « τι όλα κι αν μας τα πάρουνε, μόνο την Πίστη μας στο Θεό να μην χάσουμε».
Εύχομαι από καρδιάς με την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού να έρθει σε όλους σας  υγεία, προκοπή και ευτυχία!
Με τιμή Ζώγας Νικόλαος  Δημοτικός Σύμβουλος  Με την παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομερου 

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Μ.Τετάρτη το Μεγάλο ευχέλαιο

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με πολύτιμο μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματα της, καθώς μετανόησε ειλικρινά.

Κάθε Μεγάλη Τετάρτη πριν την Τελετή του Νιπτήρος τελείται σε όλες τις Εκκλησίες, το Ιερό Ευχέλαιο. 
Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική για την Εκκλησία ακολουθία, γι’ αυτό και την έχει εντάξει στα μυστήρια της.
διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλη Τετάρτη

Νωρίς το απόγευμα ψάλλεται η Ακολουθία του Ευχελαίου. Ο ιερέας χρίει τους πιστούς με Μύρο, που είναι η απτή απόδειξη της Χάριτος του Θεού, προκειμένου να συγχωρηθούν οι αμαρτίες τους.
Το βράδυ ψάλλεται στις Εκκλησίες ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης. Στην υμνολογία κυριαρχούν τα γεγονότα της νίψεως των ποδών των αποστόλων υπό του Κυρίου, του Μυστικού Δείπνου, της προσευχής του Κυρίου προς τον πατέρα του στην Γεθσημανή πριν από την σύλληψή του και της προδοσίας του Κυρίου από τον Ιούδα. Το βασικό τροπάριο της ημέρας Ότε οι ένδοξοι μαθηταί αποδίδεται στον Ρωμανό τον Μελωδό.
σαν σημερα
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................