Κυκλοφόρησαν τα ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο (224) της εφημερίδας ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ, περιοδική έκδοση του συνδέσμου Χρυσοβιτάνων Ξηρομέρου ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ'' Θα διαβάσετε θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο καιρό τη Τ/Κ Χρυσοβίτσας, άρθρα,αλλά και  δραστηριότητες του  Πολιτιστικού  Συλλόγου.
Διαβάστε τη
διαβαστε περισσοτερα

Εισαγγελέας και αυτόφωρο για όσους ψήσουν σε πυλωτές και αυλές

Περιπολίες έξω από εκκλησίες αλλά και σε υπαίθριους χώρους, πλατείες, εξοχικές κατοικίες, πιλοτές πολυκατοικιών θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού από μεγάλες ή μικρές συναθροίσεις πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη σχέδιο στην ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες και σε κωμοπόλεις για να αποφευχθούν γλέντια γύρω από τον οβελία. Ειδικό ενδιαφέρον υπάρχει για τους ελέγχους σε πυλωτές κατοικιών ή πολυκατοικιών όπου μπορεί να υπάρχουν μικρές πασχαλινές συνάξεις των κατοίκων τους. Οι χώροι αυτοί θεωρούνται ιδιωτικοί κι οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις για τη «διάλυση» των συγκεντρώσεων. Εάν δεν υπάρξει υπακοή των πολιτών μπορεί να υπάρξει κλήση εισαγγελέα, επιβολή προστίμων σε όλους τους παρευρισκομένους ενώ μπορεί να κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως τι θα ισχύει σε περιπτώσεις πολιτών που έχουν κλειστεί αυλή και θα επιλέξουν να ψήσουν τον οβελία μόνο για την οικογένεια τους ή για όσα ατόμα έχουν δηλώσει ως μόνιμη …
διαβαστε περισσοτερα

Σύσταση της Δ/νσης Υγείας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την κατανάλωση άγριων μανιταριών και τον κίνδυνο δηλητηριάσεων

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό να αποφεύγει την κατανάλωση άγριων, ανεξέλεγκτων μανιταριών, καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηριάσεων. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Κάθε χρόνο στη χώρα μας καταγράφονται αρκετά περιστατικά δηλητηριάσεων από άγρια μανιτάρια. Ενδεικτικά από αρχές Οκτωβρίου ως μέσα Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 89 περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων σε όλη την Ελλάδα. Η διάκριση των δηλητηριωδών μανιταριών στα αυτοφυή άγρια μανιτάρια είναι πρακτικά αδύνατη. Η διάκριση γίνεται με ειδικές μεθόδους ταυτοποίησης. Η δηλητηρίαση από μανιτάρια είναι πολύ σοβαρή και τα συμπτώματα δηλητηρίασης (οξείας γαστρεντερίτιδας) μετά την κατανάλωση άγριων μανιταριών στο γεύμα, εμφανίζονται σε διαφορετικό χρόνο. Σε περίπτωση δηλητηρίασης μετά από κατανάλωση ανεξέλεγκτων μανιταριών, μεταβείτε άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο και ενημερώστε τους θεράποντες ιατρούς ότι φάγατε μανιτάρια.  Για την αποφυγή επικίνδυνων για την Υγεία καταστάσε…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστήρια επιστολή του Δασκάλου Αχιλλέα Ζακόπουλου . Προς το Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιριωτών για τη βράβευσή του από τον Σύλλογο

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
 Προς:


Tο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου
 Μαχαιριωτών.
Αγαπητοί μου, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας εκφράσω για μια ακόμα φορά τις ευχαριστίες μου, για την τιμητική πρόσκληση στην όμορφη εκδήλωσή σας στον ετήσιο χορό σας, που ομολογουμένως είχε τεράστια επιτυχία.
Μου δώσατε την ευκαιρία να σας δω από κοντά, να σας καμαρώσω και να θυμηθώ τα όσα βίωσα, τα ωραία εκείνα χρόνια στο χωριό σας και να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στους δύσκολους εκείνους καιρούς. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμητική διάκριση που μου κάνατε, η οποία ήταν για μένα κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες διακρίσεις που είχα από την υπηρεσία μου, κατά το χρονικό εκείνο διάστημα που ήμουν στον αγαπημένο Μαχαιρά. Επίσης επειδή αυτή η βράβευση δόθηκε από τους αγαπημένους μου μαθητές και Μαχαιριώτες.
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Γεωργούλας Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές..

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.. Κατ εξακολούθηση λασπολόγοι και συκοφάντες ,υπερφίαλοι σε θράσος και υπεροψία , ειδήμονες στην χάλκευση και στην «ανθρωποφαγία» σε κάθε μη αρεστό σας, πολιτικά έρμαια του γνωστού ινστρούχτορα μπλόκερ.
διαβαστε περισσοτερα

Θ. Βασιλόπουλος: «Καθήκον μας να βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δίπλα στους αγρότες μας…»

Κοντά στους πληττόμενους αγρότες βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................