ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Τα ηχητικά πρακτικά του Δ.Σ., την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

ΕΝΑΡΞΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (Αρχή - 51:19). 1. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΕΛ (Β' ΦΑΣΗ) (51:20 - 55:59). 2. Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση επιτροπής αδειών θαλασσίων μέσων αναψυχής, από το Λιμεναρχείο Λευκάδος, για το έτος 2020. 3. Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση επιτροπής χαρακτηρισμού πολυσύχναστων παραλιακών χώρων, από το Λιμεναρχείο Λευκάδος, για το έτος 2020. 4. Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση επιτροπής Ανέλκυσης Απομάκρυνσης και Εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, για το έτος 2020, από το Λιμεναρχείο Λευκάδος (56:00 - 57:15). [Θέματα 2, 3 & 4] 5. Αποδοχή και κατανομή ποσού 39.090 ευρώ, από τους ΚΑΠ, για λειτουργικές δαπάνες σχολείων (Α' ΚΑΤΑΝΟΜΗ 2020) (57:16 - 1:06:57). 6. Ορισμός υπολόγου και υπευθύνου διαχειριστή λογαριασμού του έργου…
διαβαστε περισσοτερα
Θεσσαλονικείς ορειβάτες στον Ορεινό Βάλτο

Θεσσαλονικείς ορειβάτες στον Ορεινό Βάλτο

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας Από agrinionews.gr/ Το τριήμερο των αποκριών ορειβάτες/φυσιολάτρες από την Θεσσαλονίκη μέλη της ομάδας “Traceyoureco”,επισκέφτηκαν την Αιτωλοακαρνανία. (η ομάδα είναι μοναδική για πρωτότυπες υπαίθριες δραστηριότητες-ορειβασία-πεζοπορία-και ζωντανές εμπειρίες μέσα στην φύση). Ο επικεφαλής και συντονιστής κ. Στέλιος Τσαλίκης, σε συνεργασία με την επικεφαλής της Εθελοντικής πολιτιστικής ομάδας «ΕΠΠΙ-Δρούμε» κα. Παρθενίας Χαρίτου, επέλεξαν αυτή την φορά για “outdooractivities” την περιοχή μας και με αφετηρία το Αγρίνιο, όπου κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο, περιηγήθηκαν σε Ξηρόμερο και Ορεινό Βάλτο, (Δήμο Αμφιλοχίας).
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε. ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ συστήνει στους αγρότες να αποφύγουν το κάψιμο γεωργικών υπολειμμάτων για 24 ώρες
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συστήνει στους αγρότες της Περιφέρειας, λόγω των ισχυρών Νότιων –Νοτιοανατολικών ανέμων, εντάσεως από 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, να αποφύγουν το κάψιμο γεωργικών υπολειμμάτων για ένα 24ωρο και γενικά τη χρήση φωτιάς ή οποιαδήποτε ενέργεια δύναται να προκαλέσει την παραγωγή σπινθήρων σε υπαίθριους χώρους, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς
διαβαστε περισσοτερα

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Βγήκε η απόφαση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ του κοινωνικού τουρισμού 2020 περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ. Ειδικότερα χιλιάδες δικαιούχοι θα μπορούν από την 1η Αυγούστου 2020 να κάνουν χρήση των νέων επιταγών κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2020. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2019 λήγει 31 Ιουλίου 2020. Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020. Οι διακοπές με το νέο πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :Αναβολή αθλητικών εκδηλώσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίτη 3 Μαρτίου 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αναβάλλονται οι διαδραστικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, αναβάλλονται οι διαδραστικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή αθλητικών συλλόγων και πολιτών, που θα διοργανώνονταν σε Αγρίνιο (Πέμπτη 5 Μαρτίου), Πύργο (Παρασκευή 6 Μαρτίου), Αμαλιάδα (Δευτέρα 9 Μαρτίου), Πάτρα (Τρίτη 10 Μαρτίου) και Μεσολόγγι (Τετάρτη 11 Μαρτίου), με αφορμή την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες του Προέδρου του Νομικού Προσώπουν κ. Βασίλη Πολύζου προς την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           Αστακός , 03.03.2020 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                                              
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ                                  
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το  Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας και την Πρόεδρό του κα. Ήρα-Ειρήνη Κουρή για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για δωρεάν παραχώρηση καρναβαλικών στοιχείων (κεφάλι καρνάβαλου, μάσκες, στολές ) για τις ανάγκες των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο μας, οι οποίες τελικά ματαιώθηκαν, όπως και σε όλη την χώρα, μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ

Η ευαισθησία και  η αλληλεγγύη που επιδείξατε είναι ιδιαίτερα σημαντική στην δύσκολη αυτή εποχή. Ευελπιστούμε σε μια μελλοντική συνεργασία και αλληλοβοήθεια!

Με εκτίμηση, 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: ΖΗΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ 2020

Σας γνωρίζουμε ότι η Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού, την οποία ο Σύλλογός μας στηρίζει, ως φορέας, προετοιμάζει τη νέα της θεατρική παράσταση, με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα», βασισμένο στο ομώνυμο αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα.

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Πρόσκληση σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμήθεια γραφικής ύλης. Προθεσμία υποβολής προσφοράς έως Δευτέρα 9 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμήθεια γραφικής ύλης. Προθεσμία υποβολής προσφοράς έως Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Αστακός 03.03.2020 Αρίθ. πρωτ.: 1562 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ &
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας 30 006
Τηλ.: 2646360500/37
Fax: 2646042531
e-mail: info@dimosxiromerou.gr
ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Ο Δήμος μας, θα προβεί στην προμήθεια Γραφικής Ύλης και Λοιπών Υλικών Γραφείων, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 14.220 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.
Η εκτέλεση της προμήθειας θα γίνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, βάσει του άρθρου 118 του Ν. 4412/2016 και με κριτήριο ανάθεσης, βάσει του άρθρου 86 του Ν. 4412/2016, την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά ανά ομάδα (χαμηλότερη τιμή), βάσει της τιμής.
Παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε ενδιαφέρον με σχετική έγγραφη οικονομική προσφορά, έως την Δευτέρα 09.03.2020 στη Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας Τ.Κ. 30006.
Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την επόμενη εργάσιμη ημέρα και ώρα 10:00 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι δύ…
διαβαστε περισσοτερα

Π. Δ. Ε. Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (4/2020) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει απότο απόγευμα της Τρίτης έως και την Πέμπτη 05-03-2020 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη (03-03-2020) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (03-03-2020) Από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα στη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (04-03-2020) α) Στη δυτική Ελλάδα τις πρωινές ώρες. β) Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά. γ) Στα νησι…
διαβαστε περισσοτερα
ΑΣΤΑΚΟΣ. Πρόσκληση  για εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

ΑΣΤΑΚΟΣ. Πρόσκληση για εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 12 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, διοργανώνεται εκδήλωση με τίτλο: «Γυναίκα το μισό του ουρανού». Ομιλήτριες:
Μαρία Καλπουζάνη, Διεθνολόγος – Οικονομολόγος, Υπ. Βουλευτής, Γ. Συντονίστρια Μητρώου Στελεχών Ν.Δ. Περιφέρεια Δ. Ελλάδας.
Νίκη Φούντα, Αρχιτέκτων Μηχανικός, πρώην Βουλευτής, Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Η διοργάνωση της εκδήλωσης είναι με την υποστήριξη της Τ.Κ. Αστακού και των Συλλόγων Γυναικών Αστακού και Βασιλόπουλου.
https://www.dimosxiromerou.gr/
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................