Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας& Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς λειτούργησε σήμερα Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Καραΐσκάκη Ξηρομέρου φωτο MAKEART)

Σήμερα Κυριακή της Τυρινής01 Μαρτίου2020, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Καραΐσκάκη Ξηρομέρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας ,συν λειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου πατρός Μακαρίου Αντωνόπουλου του ιερέως Δημητρίου Τέγα και του ιεροδιακόνου Αμβροσίου. Παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη του προέδρου τ/κ Καραΐσκάκη Αθανασίου Λιγνού και πλήθους πιστών . Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας προχείρισε εις πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού & πρώην Αρχιερατικό επίτροπο Αστακού ιερέα Δημήτριο Τέγα. Σε σύντομη ομιλία του επαίνεσε τον εφημέριο Δημήτριο Τέγα για την μέχρι τούδε προσφορά του
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Ετοιμάζονται τα καζάνια για τη Φασολάδα

Η διεύθυνση του καφέ -ψησταριά ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ''στη Μπαμπίνη  ετοιμάζετε για τη γιορτή της φασολάδας που διοργανώνει τη καθαρά Δευτέρα 02-03-2020 όπου οι παρευρισκόμενοι συγχωριανοί και φίλοι θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν δωρεά την παραδοσιακή μας φασολάδα.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Μάρτιος: Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

Το Λαογραφικό μας Σημείωμα
Ο Μάρτης είναι ο τρίτος μήνας του έτους και ο πρώτος της Άνοιξης, ο οποίος έχει και 31 ημέρες. Αρχικά, λόγω της εαρινής ισημερίας ήταν ο πρώτος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου (που ήταν δεκάμηνο). Τρίτος μήνας κατά σειρά έγινε με τη μεταρρύθμιση του 153 π.Χ. , αφού προστέθηκαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Μάρτιος σημαίνει «άρειος» και ήταν ο μήνας του Άρεως. 

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα.Κυριακή της Τυρινής

Η Κυριακή, πριν από την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι γνωστή και ως Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής (Μασλενίτσα, στις ορθόδοξες σλαβικές χώρες). Στις Εκκλησίες διαβάζεται, κατά την πρωινή Θεία Λειτουργία, η περικοπή του Ευαγγελίου του Ματθαίου (κεφ. στ', 14-21), που αναφέρεται στην αξία της συγχώρεσης και της νηστείας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................