Περισσότερες φωτογραφίες από την κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) με το φακό του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΝΗ

διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος (μπαρπα-Μήτσος )Μασσαλής

Έφυγε σήμερα από ζωή ο συγχωριανός μας Δημήτριος (μπαρπα-Μήτσος )Μασσαλής  σε ηλικία 90 ετών ,εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 04 Φεβρουαρίου  και ώρα 11.π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης
διαβαστε περισσοτερα

Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Ρέθα(Βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Η Μονή Ρέθα (ή Αρέθα) βρίσκεται σε χαμηλό λοφίσκο του όρους Μακρυνόρος και ανήκει στην επαρχία Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, απέχει δε 5 km από το χωριό Αγία Τριάδα και 31 km από την Αμφιλοχία. Το μοναστήρι αποτελεί ίσως το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο της περιοχής και είναι αφιερωμένο στη Γένεση της Θεοτόκου.

διαβαστε περισσοτερα

Ο Φλεβάρης.Το Λαογραφικό Σημείωμα της εβδομάδας:Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

(Φωτ.: Θανάσης Νικολός)

Ο Φλεβάρης είναι ο δεύτερος μήνας του έτους σύμφωνα με το δικό μας, το Γρηγοριανό αλλά και το Ιουλιανό ημερολόγιο. Είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα. 
Το όνομά του οφείλει σε μια Ρωμαϊκή γιορτή που ονομάζεται Φεμπρουά και αφορά θρησκευτικό καθαρμό και εξαγνισμό. Το λατινικό ρήμα februare απ’ όπου προέρχεται η λέξη σημαίνει καθαρίζω, εξαγνίζω.  Η Φεβρούα ήταν η θεά που επόπτευε στους καθαρμούς και τους εξαγνισμούς και ο Φέβρουος ο θεός των νεκρών, επειδή ήταν ο τελευταίος του Ρωμαϊκού έτους και επομένως «διαβατήριος» και αποκαθαρτικός. Έχει σχέση με το γεγονός ότι κατά τη διάρκειά του πραγματοποιούνταν γιορτές θρησκευτικού εξαγνισμού και καθαρισμού.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ κοντά στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ  κοντά στην ομάδα τις καρδιάς τους των ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ σε κάθε αγώνα στηρίζουν με την παρουσία τους την ομάδα του Παναιτωλικού ,έτσι και σήμερα ταξίδεψαν στην Τρίπολη   στον αγώνα με τον Αστέρα.
Ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας  

διαβαστε περισσοτερα

Περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια του νέου Κρεοπωλείου -Ψητοπωλείου Οικογένειας Σκουτέρη από τον Αστακό

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Κρεοπωλείου -Ψητοπωλείου Οικογένειας  Σκουτέρη από τον Αστακό , παρουσία πλήθους κόσμου ,φίλων ,συνεργατών και συμπατριωτών μας ,χθες Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00 
-Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην Καραΐσκου 163 (Πλατεία Τερψιθέας, Πειραιάς) 
διαβαστε περισσοτερα

Επιτυχημένη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) φωτο

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του  Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11:00, η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. 
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ανακοίνωση για τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη στην ύδρευση.

Αστακός 2.2.2020  Ανακοίνωση.

Από την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, τεχνικό κλιμάκιο του Δήμου Ξηρομέρου θα ξεκινήσει διακοπές νερού σε παράνομες υδροδοτήσεις και σε οφειλέτες των τελών ύδρευσης, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ύδρευσης. Δεν μπορεί αυτό το φαινόμενο υπεκφυγής πληρωμής των δημοτικών τελών, που καλλιεργήθηκε για πάρα πολλά χρόνια να συνεχίζεται, καθιστώντας τον Δήμο μη βιώσιμο οικονομικά και το κυριότερο μία αδικία εις βάρος αυτών που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, πληρώνοντας και γι αυτούς που δεν πληρώνουν, μιας και μιλάμε για ανταποδοτικά τέλη. Η δημοτική αρχή παρέλαβε μία οικονομική κατάσταση που την ήξερε και ακόμα χειρότερα, έναν Δήμο μόνο κατ' όνομα. Αυτό δεν αποτελεί άλλοθι και υπεκφυγή. Η νέα διοίκηση του Δήμου θα πράξει αυτά που επιτάσσει το καθήκον της, να δημιουργήσει ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, με μόνιμους υπαλλήλους, με επανδρωμένες και λειτουργικές τις υπηρεσίες του, με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, με παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, κάτι που σήμερα δεν κά…
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Κρεοπωλείου-Ψητοπωλείου Οικογένειας Σκουτέρη(Φωτορεπορταζ:Χρήστος Μπόνης)

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Κρεοπωλείου -Ψητοπωλείου Οικογένειας  Σκουτέρη από τον Αστακό , παρουσία πλήθους κόσμου ,φίλων ,συνεργατών και συμπατριωτών μας ,χθες Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00  -Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην Καραΐσκου 163 (Πλατεία Τερψιθέας, Πειραιάς) 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................