ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Αμβρακία(video)

Παρά το τσουχτερό κρύο και τον παγωμένο αέρα η τελετή των υδάτων στη λίμνη Αμβρακία τελέσθηκε Κανονικά.
H Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε στον Άγιο Νικόλαο Παπαδάτου και στη συνέχεια με την παρουσία πλήθους πιστών , έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Λίμνη Αμβρακία από τον π.Εφραίμ


video :Δημήτρης Στεργίου
διαβαστε περισσοτερα

Ο Καθαγιασμός των υδάτων στην παραλία Ελιά.(φωτο Βάσω Παππά)

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Κανδήλα.
Το πρωί στον Ιερό Ναό  Ζωοδόχου Πηγής τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογίααπό τον π. Ευφρόσυνο Γρίβα και στη συνέχεια ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία Ελιά.
Τέσσερις φέτος οι  τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά με τον Ηλία Λιβιτσάνη για μια ακόμη φορά να πιάνει τον Σταύρο.

διαβαστε περισσοτερα

Θεοφάνεια 2020:Αγιασμός υδάτων στη λίμνη Στράτου(βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες,με το θερμόμετρο να δείχνει 3 C και ισχυρό άνεμο, με την παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην τεχνητή λίμνη Στράτου (Γέφυρα Αχελώου). Τα Θεοφάνεια ολοκληρώνουν το Δωδεκαήμερο των εορτών των Χριστουγέννων και μεταφέρουν το ελπιδοφόρο μήνυμα, μέσω της φανέρωσης των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας. Σήμερα η Ορθοδοξία τιμά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον βαπτιστή Τα Θεοφάνεια εορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου. Το όνομα της προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Η εορτή των Θεοφανίων λέγεται επίσης και Επιφάνεια και Φώτα (ή Εορτή των Φώτων).

διαβαστε περισσοτερα

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η φώτιση και η ελπίδα να αποτελούν τους μόνιμους συνοδοιπόρους όλων»

Στον Αγιασμό των Υδάτων στην πόλη του Αιγίου παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος πραγματοποίησε και την ακόλουθη δήλωση: 
"Σήμερα, η Ορθοδοξία γιορτάζει τη βάπτιση του Θεανθρώπου και την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Μία γιορτή πολλών και υψηλών συμβολισμών, με κυριότερο ίσως, τον εξαγνισμό και την ανακαίνιση του ανθρώπου. Είναι μια μέρα ελπίδας, μία μέρα φώτισης. Και καθώς βρισκόμαστε στις αρχές του νέου έτους, θέλω να εκφράσω την ελπίδα και την ευχή, η φώτιση και η ελπίδα να αποτελούν τους μόνιμους και καθημερινούς συνοδοιπόρους στις προσπάθειες όλων μας. Χρόνια πολλά στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας"
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ:ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/1/2020

διαβαστε περισσοτερα

Παναγιώτης Στάικος:Σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Αντώνη Βασιλείου.

Σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου  του κυρίου Αντώνη Βασιλείου που  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18: 30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο , δεν τολμώ καν να εκστομίσω  τον τίτλο του βιβλίου του, γιατί τον θεωρώ από μόνο του προσβλητικό για χιλιάδες φίλους μου από τα Βλαχόφωνα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας , οι οποίοι  είναι οι φίλοι μας συνοδοιπόροι  σε κοινούς αγώνες για την ζωή και την Δημοκρατία και το γεγονός ότι τα χωριά αυτά  είναι δίγλωσσα , μεταφέροντας  ανά τους αιώνες το γλωσσικό ιδίωμα  αναλλοίωτο και από όσο γνωρίζω  χωρίς γραφή , τους περιποιεί μεγάλη τιμή, χωρίς να θέτει σε αμφισβήτηση την Ελληνική τους Εθνική Συνείδηση   και όλοι τους αισθάνονται άλλωστε υπερήφανοι γι αυτό και δικαίως  , αφού αυτό το γλωσσικό ιδίωμα  τους γυρίζει πίσω σε χρόνια δύσκολα ,κατά τα οποία αυτοί οι συμπολίτες μας με σκληρό μόχθο και εντιμότητα κατάφεραν και αντεπεξήλθαν τις δυσκολίες  της ζωής βελτιώνοντας την ζωή των παιδιών τους  και …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................