Ενημερωτική εκδήλωση στο Αγρίνιο για τη Νόσο Crohn - Ελκώδη κολίτιδα



To Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί στις το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 εκδήλωση με θέμα: «Νόσος Crohn και Ελκώδη κολίτιδα (οι αόρατες αναπηρίες)», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ατόμων με νόσο crohn και ελκώδη κολίτιδα, καθώς και η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος.


«Πάνω από 5.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως και μεταξύ αυτών περίπου 20.000 έλληνες και ελληνίδες ζουν με τη νόσο Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα , παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθή ,Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Είναι  ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού ώστε ν΄ ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος. 


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................