Ευχές από το κέντρο θεραπευτικής αγωγής ''ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ''

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ (Τσακαλογιάννη Ειρήνη Δ.) Κέντρο Λογοθεραπείας Θράκης 8, Πετρούπολη, 13231, ΑΤΤΙΚΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτινές ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κανδήλας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κανδήλας, σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα. Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες.
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Αστακός, 24.12.2019 Αριθ. Πρωτ.: 11048 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, την εικοστή ενάτη (29η) του μηνός Δεκεμβρίου 2019, ημέρα της εβδομάδας Κυριακή και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα: 1. Λήψη απόφασης περί αποδοχής χρηματοδότησης ύψους το ανώτερο 150.000,00 € του προγράμματος Φιλόδημος II στον άξονα προτεραιότητας «Η Τοπική Ανάπτυξη και η προστασία του Περιβάλλοντος» με τίτλο «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών». 2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2019. 3. Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση επιτροπής χαρακτηρισμού πολυσύχναστων παραλιακών χώρων έτους 2020. 4. Ορισμός εκπροσ…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλές γιορτές από το ΑΜΣ ΑΙΟΛΟ ΑΣΤΑΚΟΥ

.












διαβαστε περισσοτερα

Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο Αγρίνιο (video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι(24.12.19) στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου για να παρακολουθήσει από κοντά και να συμμετάσχει στο χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλέντι.

διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΜΥΤΙΚΑ PRESS

Το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, υγεία, ευτυχία και το 2020 που αναμένουμε, να είναι μία χρονιά ελπίδας, ειρήνης και χαράς για όλους τους ανθρώπους όπου της Γης, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.
Επιτέλους να δούμε το χαμόγελο να επιστρέφει στους κατοίκους της όμορφης Πατρίδας μας, φέρνοντας καλύτερες μέρες, για όλους αυτούς που δίνουν τον καθημερινό αγώνα της ζωής, με ψηλά το κεφάλι, με περηφάνια και αξιοπρέπεια.



διαβαστε περισσοτερα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου Βασίλη Πολύζο

Η Γέννησή του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Τις καλύτερες ευχές μου για τα φετινά Χριστούγεννα.
* Πίνακας: "Παιδική συναυλία - 1900", Γεώργιος Ιακωβίδης-
Πολύζος  Βασίλειος

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για Καλές γιορτές από pharmacy 295

.









.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές του Συλλόγου Παπαδαταίων Ξηρομέρου ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ΄΄

.











.
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτινές ευχές από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

.








.
διαβαστε περισσοτερα

Ξηρομερίτικο Χριστόψωμο: Ένα έθιμο που διατηρείται και στις μέρες μας

Χριστουγεννιάτικο Ξηρομερίτικο έθιμο σε όλα τα χωριά αποτελεί τοχριστόψωμο.Το ευλογημένο ψωμί του Χριστού ζυμώνεται την παραμονή (σαν σήμερα) των Χριστουγέννων πάντα με τα καλύτερα υλικά. Δείτε foto από το παραδοσιακό χριστόψωμο όπως παλιά ζυμωμένο  από τηνΓεωργία Μπενέκου....
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες Δημοτικής Τοπικής Κοινότητας Αστακού

Η Δημοτική Τοπική Κοινότητα Αστακού, ευχαριστεί την κυρία Βάσω Παππά και τον κύριο Βασίλη Πολύζο για το καραβάκι των Χριστουγέννων που δώρισαν στην πόλη μας.
Η Πρόεδρος
Αρετή Γριτσίπη
διαβαστε περισσοτερα

Αποστόλης Κομπλίτσης: ΑΠΑΡAΔΕΚΤΟ και ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚO για κάποιους που θέλησαν να στερήσουν από τα παιδιά τη χαρά των ημερών.

Εδώ και κάποια χρόνια ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας «Χριστόδουλος Παμπλέκης» έχει καθιερώσει στις γιορτές των Χριστουγέννων να προσφέρει διάφορα δώρα στα παιδιά του Δημοτικού σχολείου του χωριού.  Εφέτος με πολύ κόπο και χρήματα από τα μέλη του Συλλόγου κατάφερε να διευρύνει το πλάνο του.  Έτσι αγόρασε δωράκια και για τα παιδιά του νηπίου και του παιδικού σταθμού.  Τα δώρα εστάλησαν στο χωριό και ορίστηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου να τα μοιράσει στα παιδιά όταν θα γινόταν η καθιερωμένη σχολική γιορτή.  Στις 23/12/2019 και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάποιοι γονείς (ελάχιστοι ευτυχώς), κατά ΑΠΑΡAΔΕΚΤΟ και ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚO τρόπο, χωρίς να αναφέρουν τους λόγους, αρνήθηκαν και θέλησαν να στερήσουν από τα παιδιά τη χαρά των ημερών.  Προσπάθησαν να στερήσουν και από τον Σύλλογο να κάνει το καθήκον του. Το καθήκον πολιτισμού, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που διέπει τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα μέλη του Δ/Σ που έχουν στο ενεργητικό τους πολλά χρόνια αγώνων για το σεβασμό των ανθρώπιν…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες της Δημοτικής Τοπική Κοινότητα Αστακού

Η Δημοτική Τοπική Κοινότητα Αστακού, ευχαριστεί τους αδελφούς Πόλκα Κωνσταντίνο και Παναγιώτη για την ωραία φάτνη που μας δώρισαν.
Η Πρόεδρος Αρετή Γριτσίπη

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τη Πρόεδρο & τους Δημοτικούς Συμβούλους της Τοπική Κοινότητα Αστακού

.













.
διαβαστε περισσοτερα

Με κάλαντα και παραδοσιακές μελωδίες απ’ όλη τη χώρα πλημμύρισαν τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Κάλαντα, μελωδίες των Χριστουγέννων και ευχές πλημμύρισαν από νωρίς, σήμερα Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Συλλογικοί φορείς επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για να ευχηθούν στον ίδιο και στους συνεργάτες του «Καλά Χριστούγεννα» και να ψάλλουν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ: Κάλαντα στις γειτονιές

Ο καιρός μπορεί να μην ήταν με το μέρος μας , αλλά η θέληση των παιδιών, η στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης Ξηρομέρου, οι μελωδίες του πιάνου και οι φωνές όλων σίγουρα ήταν!
Κάλαντα στις γειτονιές μας για άλλη μια φορά!
Αμαλία Μακρή τα καταφέραμε!
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ του Κώστα Γεωργούλα Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ξηρομέρου

Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και την οικογένειά σας. 
Ας είναι το Ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. 
Χρόνια πολλά!
Κώστας Γεωργούλας 
Δημοτικός Σύμβουλος Δημου Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

.









.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Αστακός, 23/12/2019 Αριθ. πρωτ.: 324 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, Ν.Π.Ι.Δ. Πληρ: ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας Τ.Κ. 300 06 Τηλ.: 2646 041482 Fax: 2646041482 e-mail: koinofelisxiromerou2019@gmail.com ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην εταιρεία Plagton ΑΕ, για την πολύτιμη δωρεά 140 κιλών ψάρια, με σκοπό τη διανομή τους στους υπερήλικες της Δ.Ε. Αλυζίας. Κατόπιν αποδοχής της δωρεάς, με το υπ' αριθ. 322/18.12.2019 έγγραφο της ΚΕΔΗΞ, αυτά διανεμήθηκαν με την βοήθεια του ΒΣΣ Αστακού και εθελοντών, σε 140 ωφελούμενους στην Δ.Ε. Αλυζίας. Ως ελάχιστη ένδειξη της εκτίμησής μας, σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία, προσφορά και ευημερία. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΗΞ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
διαβαστε περισσοτερα

Τα κάλαντα και η προέλευση τους :Της Αγγελικής Ζαχαριά

Το χριστιανικό έθιμο, που έχει ειδωλολατρικές ρίζες. Oι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία και τα Κάλαντα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Η δική τους ιστορία έχει σχέση με τις Καλένδες ή Καλάνδες Ημέρες (Calendae ή Kalandae dies) του ρωμαϊκού ημερολογίου. Ποιες ήταν όμως αυτές οι Καλένδες;
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................