Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο... ''Ιριδισμοί της γλώσσας'' της συντοπίτισσάς μας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑ*

Στον Ανδρέα και τον Άγγελο, τους δίδυμους εγγονούς μου, αφιέρωμα σαν καλωσόρισμα.

Τι είναι οι «Ιριδισμοί της γλώσσας»;

διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΨΥΧΡΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Έρχεται σχετική ψύχρα σταδιακά από αύριο Κυριακή στα κεντρικά και νότια της Ελλάδας καθώς και κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια προσπάθεια που θα κάνει ο χειμώνας τη βδομάδα που έρχεται για να μας δείξει ότι ίσως πλησιάζει στη χώρα μας. Όπως είναι λογικό, η ψύχρα στα κεντρικά και νότια και το κρύο στα βόρεια θα γίνουν περισσότερο αισθητά κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών αλλά και πρώτων πρωινών ωρών. Οι θα πνέουν άνεμοι βοριάδες στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ και νοτιάδες στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ. Από την Τρίτη και μετά θα έχουν την τάση να ενισχυθούν περαιτέρω. Από βροχές δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο. Ίσως από την Τρίτη προς Τετάρτη και έπειτα γίνουν περισσότερες αλλά δεν θα προβληματίσουν. Από άποψη θερμοκρασίας τώρα : Κυριακή :
Αθήνα : 16°C
Θεσσαλονίκη : 11-12°C Δευτέρα :
Αθήνα : 16°C
Θεσσαλονίκη : 12°C Τρίτη :
Αθήνα : 18°C
Θεσσαλονίκη : 15°C Από την Τετάρτη και στη συνέχεια αναμένεται λογικά και νέα πτώση της θερμοκρασίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΣΤΑΚΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12/2019 )

ΑΥΡΙΟ ,ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ,ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ,ΑΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ, ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΣΤΑΚΟΥ . ΘΕΜΑ:''ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ " ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ) ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση της Μαρίας Σαλμά με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Επίσκεψη στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε., Γιάννης Καρβέλης, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με την Αντιπεριφερειάρχη, Μαρία Σαλμά, για θέματα που αφορούν τον χώρο της Υγείας. Τέθηκαν ζητήματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και προληπτικής ιατρικής, καθώς και η στήριξη της λειτουργίας των νοσοκομείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.
Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Σαλμά σε δήλωσή της, ανέφερε: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ πολλά ζητήματα που αφορούν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία και τα ελλείμματα που υπάρχουν στις νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής. Ιδιαίτερα τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αφού στην Αιτωλοακαρνανία λειτουργούν δεκάδες αγροτικά ιατρεία, παρέχοντας χρήσιμες και κρίσιμες πολλές φορές ιατρικές υπηρεσίες. Μέσα από τη συνάντηση θέσαμε τις βάσεις για μια γόνιμη συνεργασία των δυο φορέων με γνώμονα την βελτ…
διαβαστε περισσοτερα

Γιάννης Γερογιάννης :ΖΩΗ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ.

Με το Διεθνές θεματικό Δίκτυο "Μαθαίνω για τα δάση" και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ,επισκεφτήκαμε χθες τα καμμένα και ξαναδώσαμε ζωή φυτεύοντας 4500 σπόρους βελανιδιάς.
Τα Δένδρα που αντιστέκονται στις φωτιές πρέπει να κυριαρχήσουν ξανά στην χώρα μας.

Γιάννης Γερογιάννης








διαβαστε περισσοτερα

Η Τακτική Γενική συνέλευση για τον Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα !!!

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
            “Τα Κόροντα”, 
Πατησίων 5, 4ος όροφος, 10431 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα”, σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει στις 15/12/2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ. (Πατησίων 5, 4ος ορ.), όπου θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:  1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. από τις 17/12/2018 μέχρι 15/12/2019.  2. Προγραμματισμός δράσης για το νέο έτος. 
Αν δεν υπάρξει απαρτία τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν στις 18/12/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στον ίδιο τόπο. 
Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                                   Η Γενική Γραμματέας
Ταξιάρχης Σάββας                            Καλλιρρόη Γεωργούλα
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................