ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ:Στένωμα (video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Το Στένωμα βρίσκεται στις βορειοδυτικές πλαγιές του Τυμφρηστού (Βελούχι) και ανατολικά του ποταμού Ταυρωπού (Μέγδοβας). Απέχει 17 χλμ. βορειοδυτικά από το Καρπενήσι και είναι κτισμένο επάνω στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Νεράϊδας σε περιοχή γεμάτη από έλατα, βελανιδιές, καρυδιές και πλατάνια. Σε απόσταση 3 χλμ. από το χωριό ανάμεσα στα χωριά της Παλιάς Βίνιανης και Νέας Βίνιανης (σημερινή Βίνιανη) και πάνω στον Ταυρωπό βρίσκεται μονότοξοτο πέτρινο γεφύρι που ήταν το μοναδικό σημείο ασφαλούς διέλευσης του ποταμού πριν το σημερινό σιδερένιο νοτιότερα στο Παρκιό.Το γεφύρι καθώς και ένας νερόμυλος της περιοχής έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία, από το 1997, "διότι αποτελούν αξιόλογα και αντιπροσωπευτικά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής ιστορικής ειδικής χρήσης, σημαντικά για τη μελέτη εξέλιξης της αρχιτεκτονικής". Ως κοινότητα συστάθηκε το 1912 και ανήκε τότε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί τη τοπική κοινότητα Στενώματος που …
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ 2.12.2019 ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Δεύτερη (2η)του Μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίουτου Λιμενικού Ταμείου (Δημοτικό Κατάστημα), για λήψη Αποφάσεων στα κάτωθι θέματα:
διαβαστε περισσοτερα
Αποζημίωση λόγω επίταξης ιδιοκτησιών στο έργο: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ. ΤΜΗΜΑ: ΚΟΜΒΟΣ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ - Ι.Κ. ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ».

Αποζημίωση λόγω επίταξης ιδιοκτησιών στο έργο: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ. ΤΜΗΜΑ: ΚΟΜΒΟΣ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ - Ι.Κ. ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ».

Αστακός, 28.11.2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΑΚΟΣ 300 06
ΤΗΛ.: 26463 60500/34
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Την Πέμπτη 05.12.2019 θα μεταβεί στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου στον Αστακό, κλιμάκιο της επιβλέπουσας υπηρεσίας 'Ε.Υ.Δ.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ & ΚΕΡΚΥΡΑΣ' του έργου: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ. ΤΜΗΜΑ: ΚΟΜΒΟΣ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ - Ι.Κ. ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», προκειμένου να συλλέξει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την είσπραξη από τους δικαιούχους της αποζημίωσης λόγω επίταξης ιδιοκτησιών στο αναφερόμενο έργο. Οι δικαιούχοι παρακαλούνται να έχουν μαζί τους:
Α. Ταυτότητα ή εξουσιοδότηση
Β. Φορολογική ενημερότητα
Γ. Ασφαλιστική ενημερότητα Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
https://www.dimosxiromerou.gr/
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Εργασίες καθαρισμού από σκουπίδια & μπάζα

Σε  καθαρισμό κοινοτικής έκτασης από σκουπίδια και μπάζα προέβη ο πρόεδρος της τ/κ Μπαμπίνης Θεόδωρος Ζαρκαδούλας .
Τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές καθώς η ανεξέλεγκτη  απόρριψη στερεών αποβλήτων αποτελούν εστία μόλυνσης και αισθητικής υποβάθμισης του χωριό μας.
Ευελπιστούμε οι χώροι να παραμείνουν καθαρή  

διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ την 28.11.2019 του Ν.Π.Δ.Δ.''Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Καλεί σε Έκτακτο-Κατεπείγον Διοικητικό Συμβούλιο την ΕικοστήΟγδόη (28η) του Μηνός Νοεμβρίου του έτους 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αστακού) για λήψη Απόφασης στο κάτωθι θέμα
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................