ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Σπάνιο προικοσύμφωνο του 1551

Ένα σπάνιο προικοσύμφωνο στη Μπαμπίνη  του 1551 περιγράφει τη έδιναν τότε για προίκα. Το προικοσύµφωνο συντασσόταν πριν από τον γάµο και περιλάµβανε είδη ρουχισµού , έπιπλα, οικιακά σκεύη, κοσµήµατα, ζώα ,νοµίσµατα κ.ά.. καθώς και  ακίνητα ( σπίτια, αµπέλια, χωράφια, κτλ.),που περιγράφονταν µε κάθε λεπτοµέρεια ( θέση, έκταση ,  κτλ.).
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Επανάληψη Δημοτικού Συμβουλίου εξ αιτίας διακοπής.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Επανάληψη Δημοτικού Συμβουλίου εξ αιτίας διακοπής.

Αστακός, 30.10.2019 Αριθ. Πρωτ.: 9283 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Σας γνωστοποιούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της 29-10-2019, που διακόπηκε, θα επαναληφθεί στις 30-10-2019 και ώρα 19:30 μ.μ., με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Στην συνεδρίαση καλείται να παραστεί ο Δήμαρχος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα.
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από σήμερα Τετάρτη 30-10-2019 μέχρι και την Παρασκευή 01-11-2019 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει μεταβολή του καιρού από σήμερα Τετάρτη (30-10-2019) και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανώς θα συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ :ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ TOYΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Πέντε βιβλία, πέντε ιστορίες του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων.
''ΓΕΥΣΗ  ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ''

''ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ'' ''ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ'' ''ΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ'' ''ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ'' Η Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων Αστακού ''ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ'' διαβάζει, απορεί, συνομιλεί με το συγγραφέα και σας προσκαλεί σ' ένα αναγνωστικό ταξίδι στους λογοτεχνικούς κόσμους των βιβλίων του Μάνου Κοντολέων Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση των μυθιστορημάτων,δημιουργική ανάγνωση, δραματοποίηση αποσπασμάτων και θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού.




διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................