ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Θεία λειτουργία στον Αη Δημήτρη

''...Εις το βουνό ψηλά εκεί είν’ εκκλησιά ερημική
το σήμαντρό της δε χτυπά δεν έχει ψάλτη ουτέ παπά...''

Την Παρασκευή 25/10/19 όμως το μικρό ξωκλήσι τ’ Άη Δημήτρη, λίγο έξω απ’το χωριό μας, είχε ΚΑΙ ψάλτη ΚΑΙ παπά... ΚΑΙ η μικρή του θύρα άνοιξε για να τιμήσει τον Άγιο του, στον Οποίον είναι ταγμένο να τιμά χρόνια τώρα...
Όπως άνοιξε διάπλατα και η αυλόπορτα του υπέροχου κτήματος της οικογένειας Δημ. Θανασούλα για να υποδεχθεί τους λιγοστούς ταπεινούς συγχωριανούς που κατάφεραν να ανηφορήσουν και να προσευχηθούν στον Άγιο, παραμονή πρωί της Χάρης του!!!
Με κατάνυξη, αγαλίαση, ανάταση ψυχής και εύφρανση καρδίας, έγινε η Θεία Λειτουργία χωρίς περιττά στολίδια, πολυελαίους, χορωδίες και παπαδοπαίδια, για άλλη μια φορά στη Χάρη του Άη Δημήτρη απ’ τον πάτερ Νικόδημο υπό το φως των καντηλιών και των κεριών!
Η πρωινή ψύχρα μαλάκωνε και γλύκαινε απ’ τον ζεστό και απλόχερα περιποιημένο ναΐσκο... Και για αυτό, εκ μέρους όλων πιστεύω, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους ιδιοκτήτες Τάκη και Σοφία που μα…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ:Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για το βάψιμο του Αγίου Νικολάου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες (από τον πρόεδρο της Τ/Κ Μπαμπίνης Θεόδωρο Ζαρκαδούλα ) για το βάψιμο του εξωτερικού μέρος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ήδη έχει ολοκληρωθεί  μεγάλο μέρος των εργασιών.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Ξηρομέρου : Αποκαλυπτήρια της προτομής για τον πεσόντα στην Κύπρο ήρωα Δεκανέα ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΚΑ - (ΦΩΤΟ-ΒΊΝΤΕΟ: Αριστείδης Τόλης)

Με μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Δεκανέα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑ, ο οποίος κατά τη διάρκεια  της στρατιωτικής του θητείας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 03/02/1965 απήχθη και εκτελέστηκε από τουρκοκύπριους εξτρεμιστές.
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Κυριακή σε ζωντανή σύνδεση από τον Αστακό. H εκπομπή του OPEN TV ''Τώρα Ότι Συμβαίνει'' με τη Φαίη Μαυραγάνη για το έθιμο της λαμπαδηδρομίας και του ΟΧΙ

Αύριο το πρωί (Κυριακή) στις 9.15 στην πιο θεαματική και πιο καλή εκπομπή του Σ/Κ της Φαίης Μαυραγάνη στο κανάλι OPEN θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση από τον Αστακό για το έθιμο της λαμπαδηδρομίας και του ΟΧΙ - Θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών Χρ. Μπόνης και ο πρόεδρος των Χοβολιωτών Γ.Βασίλας για την αναβίωση του εθίμου .
διαβαστε περισσοτερα

Το ΟΧΙ, η μνήμη και ο σεβασμός...Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

«Ο Ελληνισμός, για την ώρα τουλάχιστον, επέτυχε ως γένος, αλλ᾿ απέτυχε ως κράτος!» Οδυσσέας Ελύτης
Είναι αλήθεια πως η καταβύθιση στην ιστορική μνήμη δεν πλασάρεται ως εμπορικό προϊόν, και περισσότερο η μέθεξη στα διδάγματα που είναι επόμενο να αντλήσει ο Έλληνας από την εποποιία του 40, καθώς και η ανασκόπηση στη μνήμη των ναζιστικών θηριωδιών δεν προσφέρει «εμπορικό αντάλλαγμα» και επομένως δεν αποτιμάται. Αλίμονο! Ακόμη περισσότερο και το «κατάφατσα» κοίταγμα των διαχρονικών και οικουμενικών συμβόλων του αγώνα κατά του φασισμού και ναζισμού -ζούνε ακόμη πολλοί που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία- ξεπερνάει κατά πολύ της προβολής της όποιας αφεντομουτσουνάρας μας και επομένως μας παρασύρει στην ασημότητα και στον παραμερισμό.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την εικοστή ενάτη (29η) του μηνός Οκτωβρίου, του έτους 2019, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................