Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια παραμονή του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε ο Εσπερινός στο ιδιόκτητο εκκλησάκι από τον Αρχιμανδρίτη Πάτερ Δαβίδ Μπαζουλα και Ιεροψάλτη τον κ.Κωνσταντίνο Λαγό.
Στον Εσπερινό παραβρέθηκε ο πρόεδρος τής Κοινότητας Χρυσοβίτσας κ. Γιάννης Χρόνης και αρκετών συγχωριανών
Μετά το τέλος τού Εσπερινού ο πάτερ Δαβίδ μας μίλησε για τον Βίον τού Αγίου Δημητρίου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

διαβαστε περισσοτερα

Πλήθος κόσμος στην αρτοκλασία του Συλλόγου Στανιατών''Ο Άγιος Δημήτριος'' (Φωτο))

Με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Αντώνιο στο Περιστέρι η αρτοκλασία του Συλλόγου των εν Αθήναις απανταχού Στανιατών ενόψει της εορτής του Αγίου Δημητρίου που τιμά την ενορία του χωριού τους και την ονομασία του Συλλόγου. Μετά το τέλος της αρτοκλασίας ο Σύλλογος  πρόσφερε  άρτους, γλυκά, καφέδες, αναψυκτικά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καραδήμας Σπύρος και τα μέλη του Δ/Σ ευχαρίστησαν τους συγχωριανούς και τους φίλους που παραβρέθηκαν.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
διαβαστε περισσοτερα
Ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, για την κτηματογράφηση της περιοχής μας.

Ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, για την κτηματογράφηση της περιοχής μας.

Τέλος στις συνεχείς παρατάσεις όσον αφορά στην υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στοχεύοντας στην ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το 2021. Μετά από τη χτεσινή ενημέρωση από το Κτηματολόγιο για την πορεία της εξέλιξης των δηλώσεων στο Δήμαρχό μας κ. Ι. Τριανταφυλλάκη και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχό μας κ. Σ. Γερόλυμο, οι περιοχές του Δήμου Ξηρομέρου εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά δηλώσεων στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που ανησύχησε την Δημοτική Αρχή.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με το τοπικό τμήμα του χωριού μας Διοργανώνουν Εκδρομή και Αντάμωμα στα Καλάβρυτα

Καλόγουστοι παραδοσιακοί ξενώνες με τζάκια, εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες, ο κεντρικός λιθόστρωτος πεζόδρομος με τα μαγαζιά και ο γραφικός σταθμός του οδοντωτού. Η ωραιότερη πλατεία των Καλαβρύτων είναι η πλατεία Ελευθερίας -ή Χελμού- όπου υψώνεται εντυπωσιακό το ιστορικό κτήριο του ομώνυμου ξενοδοχείου. Αξιοθέατο είναι το αρχοντικό της Παλαιολογίνας, το τριώροφο πέτρινο κτήριο με τις πολεμίστρες και την καταχύστρα στην είσοδο. Στο μουσείο Ολοκαυτώματος θα μάθετε για την τραγική ιστορία των εκτελέσεων και των καταστροφών που προκάλεσαν στα Καλάβρυτα οι Γερμανοί κατακτητές το 1943.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Μνήμες (φωτο ο Δάσκαλος Νικόλαος Κατερινόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Εθνικής Επετείου. )

Καθώς πλησιάζουμε για τον εορτασμό της  Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία (δεκαετία του 70 περίπου) από τα παλιά  τον αείμνηστο Δάσκαλό μας Νικόλαο Κατερινόπουλο(δείτε εδώ)στο μνημείο των πεσόντων στη Μπαμπίνη σε ομιλία του κατά τη διάρκεια  εκδήλωση Εθνικής Επετείου.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Γιορτή του Δημοτικού Σχολείου για την επέτειο του 'ΟΧΙ'

Με θεατρικά, σκετς, ποιήματα και τραγούδια οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μπαμπίνης παρουσίασαν τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.




διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα .Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου

Μετά την καταστροφική μάχη του Πέτα για τους έλληνες επαναστάτες (4 Ιουλίου 1822), ο Ομέρ Βρυώνης και ο Κιουταχής, επικεφαλής 11.000 ανδρών, κατήλθαν χωρίς αντίσταση στην κοιλάδα του Μεσολογγίου, την οποία απέκλεισαν από ξηράς (25 Οκτωβρίου). Μαζί τους βρέθηκαν και οι οπλαρχηγοί Βάλτου και Ξηρομέρου, Γεώργιος Βαρνακιώτης, Γιαννάκης Ράγκος, Γώγος Μπακόλας, Γεωργάκης Βαλτινός και Ανδρέας Ίσκος, που είχαν δηλώσει υποταγή στους δύο πασάδες. Ο Γιουσούφ Πασάς με τον στόλο του συμπλήρωνε τον αποκλεισμό της πόλης από τη θάλασσα. Το Μεσολόγγι εκείνα τα χρόνια ήταν το οικονομικό και πολιτικό κέντρο της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας (σημερινής Δυτικής Στερεάς Ελλάδας).
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................