Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιείται και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Οι  εκδηλώσεις κορυφώνονται τη Δευτέρα με την Επίσημη Δοξολογία, καθώς επίσης την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
διαβαστε περισσοτερα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία»

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδαςστο περιφερειακό συμβούλιο  αντιμετωπίζει με τρόπο διαχειριστικό το  ζήτημα των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς, αφού κάνει λόγο αποκλειστικά για την παράταση του προγράμματος και παραγνωρίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.   Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδαςκαταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα γιατί είναι σε  απόλυτο συμβιβασμό με την αντίληψη, διαχρονικά, της ΕΕ και των κυβερνήσεων για την ανακύκλωση της ανεργίας και την απαξίωση υπηρεσιών και δομών με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους. Η "Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας"έχει πάγια θέση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι, μάλιστα, θεωρούνται ως "ωφελούμενοι" με σκοπό την ένταση της εκμετάλλευσής τους, καλύπτουν κενά σε μόνιμο προσωπικό, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τη στιγμή,…
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά διαβούλευση για το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή

Την έναρξη της διαβούλευσης για τοΠεριφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ ) ανακοινώνει ηΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η εκπόνηση του ΠεΣΠΚΑ εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: ΑΦΙΕΡΩΜΑ Το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου

Λίγα λόγια για το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου από τον Δημήτριο Φ.Θανασούλα

Το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου ευρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό Μπαμπίνη στη διαδρομή προς τον Άγιο Γεώργιο Πόρτας και στην τοποθεσία πάνω Χώρα όπου γεννήθηκε ο φιλόσοφος Χριστόδουλος Παμπλέκης.
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα.Το Νόμπελ του Γιώργου Σεφέρη

Στις 24 Οκτωβρίου 1963 έφθασε στην Αθήνα η χαρμόσυνη είδηση της απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Γιώργο Σεφέρη. Ήταν το πρώτο Νόμπελ για την Ελλάδα. Ο διπλωμάτης και ποιητής Γιώργος Σεφέρης υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ και συγκεκριμένα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στις 10 Δεκεμβρίου 1963, στην τελετή απονομής που έγινε στη Στοκχόλμη, παρέλαβε το επίζηλο βραβείο από τον βασιλιά της Σουηδίας Γουσταύο. Από τη δεκαετία του ‘50 η ποίηση του Σεφέρη ήταν γνωστή και αναγνωρισμένη στο εξωτερικό. Το 1955 και το 1961 ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ. Δύο χρόνια αργότερα, οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν στην Αθήνα ότι θα ήταν αυτός ο νικητής. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου, όταν έφθασε στην Αθήνα το τηλεγράφημα της Σουηδικής Ακαδημίας, που ανήγγειλε τη χαρμόσυνη είδηση. Ο Σεφέρης είχε κερδίσει το βραβείο «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες». Η Σουηδική Ακαδημία είχε ξεπληρώσει ένα χρέος τη…
διαβαστε περισσοτερα

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ/Σ στο Σύλλογο Απανταχού Παλαιριωτών 'Η Κεχροπούλα'

Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Απανταχού Παλαιριωτών "Η Κεχροπούλα", μετά από διετή θητεία βάση καταστατικού αποφάσισε να προέβη σε εκλογές μέσα στο διάστημα 10 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου. 
διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφόρησαν τα ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο (221) της εφημερίδας ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ, περιοδική έκδοση του συνδέσμου Χρυσοβιτάνων Ξηρομέρου ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ'' Θα διαβάσετε θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο καιρό τη Τ/Κ Χρυσοβίτσας, άρθρα,αλλά και  δραστηριότητες του  Πολιτιστικού  Συλλόγου.
Διαβάστε τη

διαβαστε περισσοτερα

Ερώτηση της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, για το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 21/10/2019, συζητήθηκε η επερώτηση της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ). Αυτό αποτελεί το κύριο εργαλείο για την θωράκιση των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.  Μέσω του ΠΕΣΠΚΑ θα καθοριστούν οι στρατηγικές και θα εξευρεθούν πόροι για την υλοποίησή τους.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................