Ενημερωτική σύσκεψη για την μεταφορά μαθητών στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Ενημερωτική σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 η ΑντιπεριφερειάρχηςΑιτωλοακαρνανίαςΜαρία Σαλμάεν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ειρήνη Καραθάναση Διευθύντρια Ανάπτυξης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και η Μαρία Σάββα Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν τα υπηρεσιακά στελέχη, για το σχολικό έτος 2019-2020 το Τμήμα Παιδείας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας επεξεργάστηκε αιτήσεις για τη μεταφορά 4.700 μαθητών και προκηρύχθηκαν 1.028 διαδρομές προς όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας.  Προκηρύχθηκε η Διακήρυξη του 5ου Επιμέρους Διαγωνισμού για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο του Δυναμικού Συστήματος Αγορών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτ…
διαβαστε περισσοτερα

Διεκδίκηση επιπλέον πόρων για φυσικές καταστροφές - Χαρτογράφηση κινδύνου δασικών πυρκαγιών - Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Η διεκδίκηση περισσότερων πόρων για δράσεις προστασίας από φυσικές καταστροφές, βρέθηκε σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

- Νεκτάριος Φαρμάκης: Θεμέλιο της κοινωνίας η εκπαίδευση


Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, εκφράζει τις ευχές του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι η εκπαίδευση αποτελεί «θεμέλιο της κοινωνίας»και για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα στέκει αρωγός και συμπαραστάτης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: 
διαβαστε περισσοτερα

Ενεργοποιείται ο Ανοικτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός για τρεις δράσεις του ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Στην υπογραφή τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης προχώρησαν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείωνκαι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο Ανοικτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός(Escrow Account) που απευθύνεται σε μικρομεσαίους – δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Με την σύμβαση ενεργοποιείται ο Καταπιστευτικός Λογαριασμός για τρεις δράσειςεπιχειρηματικότητας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»που είναι οιεξής: «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - έτους 2018». «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - έτους 2019». «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας».
διαβαστε περισσοτερα

Παναγιώτης Στάικος:Λεφτά υπάρχουν στον Δήμο Ξηρομέρου πολλά και πολύ πρεμούρα για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων .!!!!

Εμείς έχουμε πει , αφού ήταν και προγραμματική  μας θέση, πως  και στα πλαίσια των συγκλίσεων που ζητούσε ο καινούργιος νόμος , ότι θα ψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό αρκεί η  νέα Δημοτική Αρχή , όπως άλλωστε είχε δηλώσει επί λέξει    και ο κύριος Δήμαρχος :( Η σωστή οικονομική διαχείριση, η τήρηση των νόμων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Προϋπολογισμού είναι ζητούμενα , με τα οποία θα πορευτεί .), με την προϋπόθεση ότι θα έφερναν στον προϋπολογισμό  σε αντίστοιχους κωδικούς τα ποσά , για να γίνει η εκτέλεση των πάρα κάτω έργων και προμηθειών    με Δημοπρασία .

διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Γνωστοποίηση Δημάρχου Ξηρομέρου για τέσσερις ειδικούς συνεργάτες.

Αστακός, 09.9.2019 Αριθ. πρωτ.: 7275 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας T.K. 300 06 Τηλ.: 26463 60534/46 Fax: 2646360531 e-mail: info@dimosxiromerou.gr ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/2010 ) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» . 2. Τις διατάξεις του άρθρου 163 του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143/Α/28-6-2007) «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 213 του ν 4555/2018. 3. Τον ΟΕΥ του Δήμου Ξηρομέρου (ΦΕΚ 724/ τ.Β' /21.03.2014) 4. Το γεγονός ότι ο Δήμος Ξηρομέρου δικαιούται τέσσερις (4) θέσεις ειδικών συνεργατών (όσοι και οι Αντιδήμαρχοι). 5. Τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες για εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και την εύρυθμη συνεργασία του γραφείου Δημάρχου με την Τεχνική Υπηρεσία για την απρόσκοπτη και ταχεία υλοποίηση των δημοσίων συμβάσεων. Ο Δήμος Ξηρομέρου…
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανοικτή πρόσκληση για συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανοικτή πρόσκληση για συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Δημότες, Φορείς, Σύλλογοι, Οργανώσεις του Δήμου, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο θεσμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους έως και την 24.9.2019, στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου στον Αστακό και στην υπάλληλο Πανταζή Πανωραία. Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................