ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ: Το Mοναστήρι της Παναγίας

Το Mοναστήρι της Παναγίας στο Λιγοβίτσι δεν ήταν ένα απλό μοναστήρι αλλά στρατόπεδο εξέγερσης των Ελλήνων και εκπαίδευσης του εθελοντών που ήρθαν να βοηθήσουν την ελληνική επανάσταση.Ο GEORGE JARVIS * γιός του διπλωμάτη της Ν Υόρκης Bejamin Jarvis GEORGE JARVIS Πολύ σύντομα έμαθε ελληνικά, φόρεσε φουστανέλα κι έγινε ένας Ρωμιός μικροκαπετάνιος και είχε στην δούλεψή του στις εκστρατείες που ανελάμβανε καμιά τριανταριά παλληκάρια τα οποία τον αποκαλούσαν καπετάν Γιώργης ο Αμερικάνος.

διαβαστε περισσοτερα

Το θαλασσόκρινο που αποκαλούν «κρινάκι της Παναγίας»

Το θαλασσόκρινο που αποκαλούν «κρινάκι της Παναγίας» γιατί τα άνθη του ευωδιάζουν το Δεκαπεντάγουστο. Επιμένει να ανθίζει εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι γνωστό από αρχαίες εικονογραφήσεις στην Κνωσό και την Σαντορίνη... 

«Κρινάκι της Παναγίας» ή «Κρινάκι της Άμμου» ή «Κρινάκι της Θάλασσας» ή «Θαλάσσιος Ασφόδελος» ή «Θαλασσόκρινο» είναι μερικές από τις ονομασίες του είδους Pancratium maritimum, του φυτού που επιμένει εδώ και χιλιάδες χρόνια να φυτρώνει στην καυτή και άνυδρη άμμο του καλοκαιριού και να χαρίζει το σπάνιο άρωμά του σε όσους το παρατηρούν! 

διαβαστε περισσοτερα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης ''ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ'' Τίμησε τον Γιώργο Διαμάντη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης Ξηρομέρου σε εκδήλωσή του το Σάββατο 10 Αυγούστου τίμησε τον ''Δάσκαλο'' Γιώργο Διαμάντη για την πολυετή προσφορά του στη Δημοτική μας παράδοση.
Ο Γιώργος Διαμάντης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μπαμπίνης και τους Μπαμπινιώτες για  την τιμή που του έκαναν να τον τιμήσουν για την προσφορά του στη Δημοτική μας παράδοση με αναμνηστική πλακέτα και τόνισε ότι πάντα οι Μπαμπινιώτες θα έχουν ξεχωριστή θέση στη καρδιά του.
Λίγα λόγια για τον Γιώργο Διαμάντη
διαβαστε περισσοτερα

Yψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, θα συνεχίσουν να βρίσκονταιστην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ;ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

.













.
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκε το 3on3 basketball tournament Beyond your Limits- Anniversary X στον Αστακό!!!

Το 3on3 Beyond your Limits- Anniversary X του Αστακούμαςέφτασεστο τέλος του και κατά γενική ομολογία στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Τώρα είναι η στιγμή που κοιτάμε πίσω, στο τι έμεινε από αυτό το τουρνουά και δεν μπορούμε παρά να είμαστε συγκινημένοι και περήφανοι. Στιγμές έντασης, αγωνίας, χαράς αλλά και λύπης με κάθε τρίποντο που έμπαινε, κάθε λει απ που χανόταν, κάθε πρόκριση και κάθε αποκλεισμό. Τα χαμόγελα των θεατών και η έκπληξή τους σε κάθε εντυπωσιακή φάση αλλά και το πάθος που επέδειξαν όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη μας ανταμοιβή.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΠΑΜΠΙΝΗ(ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Κατάμεστη χθες το βράδυ η μαγευτική παλιά πλατεία της Μπαμπίνης στην εκδήλωση παράδοσης και πολιτισμού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός ΣύλλογοςΜπαμπίνης¨ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ¨.  Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν νοστιμότατα χειροποίητα γλυκά και πίτες προσφορά των γυναικών του χωριού.
διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

Πριν λίγες ήμερες(και ενώ βρισκόμουν στον Αστακό) είχα ξεκινήσει ένα οδοιπορικό σε περιοχές (δημοτικά διαμερίσματα) του Δήμου Ξηρομέρου στα οποία υπάρχουν και συναντάς  ακόμη (ορατά πλέον μερικά) αρχαιολογικά ευρήματα.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................