Κάλαμος -Καστός από ψηλά (φωτο Χρήστος Μπόνης)

Υπέροχες φωτογραφίες από τα πανέμορφα νησιά του Ιονίου  Κάλαμος & Καστός Ο Κάλαμος (σπανιότερα η Κάλαμος), (24,964 τ. χλμ κάτ. 529, 2011), είναι μικρό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη δυτική ακτή της Αιτωλοακαρνανίας. Το νησί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά παρά την κοντινή του απόσταση ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα μικρά νησιά της περιοχής. Είναι κυρίως ορεινό, η κορυφή μάλιστα του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ. Η επικοινωνία με την ηπειρωτική χώρα γίνεται με καΐκια που εκτελούν δρομολόγια από και προς τον Μύτικα στην ακτή της Αιτωλοακαρνανίας. Το νησί φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του και αρκετοί το επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
διαβαστε περισσοτερα

Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 - ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2019(δηλώσεις συμμετοχής)

Φορέστε τη φανέλα και το σορτσάκι σας και ελάτε να λάβετε μέρος σε ένα τουρνουά με το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων. Το τουρνουά θα διεξαχθεί Τρίτη και Τετάρτη ( 6-7 Αυγούστου 2018)  στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου της Παπαδάτου Ξηρομέρου. Όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος ως διαγωνιζόμενοι, δώστε γραπτώς το όνομα της ομάδας σας και τα ονόματα των παικτών (βασικών και αναπληρωματικών) στους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Εναλλακτικά, δηλώστε συμμετοχή μέσω της φόρμας: https://forms.gle/xeXjL9aNfJxp8qJv9
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Κίνδυνος πυρκαγιάς από ξερόχορτα και θάμνους σε παρατημένο οικόπεδο και σε κοινοτικό χώρο στο κέντρο του χωριού

Κάτοικοι της Μπαμπίνης εκφράζουν την αγωνία τους για τα ξερόχορτα  και θάμνους που υπάρχουν στο κέντρο του χωριού σε παρατημένο οικόπεδο & σε κοινοτικό χώρο  και τιςσυνέπειες που θα μπορούσε να έχει σε περίπτωση πυρκαγιάς.
διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Υπερβολική κατανάλωση νερού στο λιμάνι του Αστακού

Η προκλητικότητα  χθες το απόγευμα ιδιοκτήτη σκάφους που έχει αγκυροβολήσει εδώ και λίγο καιρό μόνιμα στον Αστακό  η οποία παράλληλα  συνοδεύονταν από μια περιφρόνηση προς τους κάτοικους του Αστακού, ξεπέρασε τα όρια της ανοχής και της υπομονής.
διαβαστε περισσοτερα

Ν/σχ ΥΠΕΣ: Ποιες αλλαγές έρχονται στον «Κλεισθένη» -Μείωση θητείας αντιδημάρχων, αντιπεριφερειαρχών

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές χθες, θα κατατεθεί στη Βουλή το δεύτερο μεγάλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την επίτευξη κυβερνησιμότητας στους δήμους και τις περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο, θα πάρει εντός ημερών το δρόμο προς τη Βουλή αμέσως μετά την ψήφιση του μίνι φορολογικού με τις ελαφρύνσεις του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις, Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι οι εξής: ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

SUMMER CAMP TAEKWONDO ASTAKOS 2019..!! ένα καταπληκτικό αθλητικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στον Αστακό.

Ένα υπέροχο αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του χωρίς όμως στην ουσία να τελειώσει ΠΟΤΈ..!!! 
Η ημερομηνία λήξης του δεν είναι ικανή από μόνη της να δώσει τέλος σε ένα γεγονός που βρίσκεται στην καρδιά στην ψυχή και στην σκέψη..!! 
Οι αυθόρμητες και ειλικρινείς αναφορές όλων δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης ότι ήταν ένα καταπληκτικό εξαήμερο.. 
Έτσι δεν υπάρχει λόγος αναφοράς εκ'μέρους μου σχετικά με την επιτυχία της διοργάνωσης. 
Στην ουσία δεν υπήρχε ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ Αφού όλοι με την συμμετοχή και τον ενδιαφέρον τους έμοιαζαν συνδιοργανωτές αποτελώντας μια εξαιρετική παρέα με κοινό σκοπό.. 
Γιαυτό ακριβώς το λόγο βγήκε αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα.. 

Θέλω να εκφράσω τις απέραντες ευχαριστίες μου στους :

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................