Παρέμβαση Σπήλιου Λιβανού για τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία

Σε συνεχή επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς βρίσκεται ο Σπήλιος Λιβανός τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στο Αντίρριο και στον Πλατανίτη του δήμου Ναυπακτίας από τα καιρικά φαινόμενα.
διαβαστε περισσοτερα

Ζημιές σε σπίτια, στην αγροτική οδοποιία και σε ακτές, τα πρώτα προβλήματα σε Ναυπακτία και Αντίρριο

Ζημιές σε σπίτια, λόγω εισροής υδάτων, στην αγροτική οδοποιία, εξ΄αιτίας καταπτώσεων χωμάτινων όγκων, καθώς και σε ακτές, λόγω φερτών υλικών, είναι τα πρώτα προβλήματα που καταγράφονται στην περιοχή της Ναυπακτίας και του Αντιρρίου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε στην περιοχή του Αντιρρίου με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Τέγας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας εργάζονται συνεχώς για τον καθαρισμό δρόμων από φερτά υλικά, ώστε να γίνεται χωρίς προβλήματα η πρόσβαση των κατοίκων σε σπίτια και καταστήματα». Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της «Ιονίας» οδού, από το Αντίρριο έως την Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, όπου σήμερα τα ξημερώματα ε…
διαβαστε περισσοτερα

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Αντίνοος» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους
Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας «Αντίνοος». Οπως αναφέρει το meteo.gr  ο «Αντίνοος» , όπως φαίνεται στη διαφάνεια που ακολουθεί θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας πιστός στους σκοπούς της ίδρυσης του, διοργανώνει από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου τις καθιερωμένες καλοκαιρινές του εκδηλώσεις.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
διαβαστε περισσοτερα

Οι Μέρες του Καπνού στην Κατούνα (Εικόνες ζωής. φωτο & Βίντεο)

Με τέτοια καλοκαίρια μεγαλώσαμε, κάτω από αυτές τις δύσκολες αλλά καθαρές συνθήκες ζωής. Συνθήκες γεμάτες  καπνό.   Όλες οι οικογένειες τότε είχαν μεροκάματο, όλες οι οικογένειες τότε εργαζόταν δύσκολα στα χωράφια στην σκληρή καλλιέργεια του καπνού.   Όταν ο κόσμος του Ξηρομέρου βγήκε από τα χωράφια έχασε τον προσανατολισμό του.
διαβαστε περισσοτερα

«Χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου ο Μπακοχρήστος στα -54 κιλά

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος διπλασίασε τα ελληνικά 
μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε 
πάγκο που φιλοξενείται στη πρωτεύουσα του Καζακστάν
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................