Π.Δ.Ε.Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (Α.Α. 10/2019), που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με βάση τα νέα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 12/07/2019 τροποποιείται σε Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 13/07/2019 έως και το απόγευμα της Κυριακής 14/07/2019.

διαβαστε περισσοτερα

Δυνατή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αιτωλοακαρνανία

Δυνατή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αιτωλοακαρνανία πριν λίγα λεπτά, στις 18.08  του Σαββάτου, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία. Το επίκεντρο της  μάλιστα είναι στο Νομό, ορίζεται 28 χλμ. βορειοδυτικά του Αγρινίου, κοντά στην Αμφιλοχία στην περιοχή του όρους Πεταλάς,  και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 28,2 χλμ. Περισσότεραεδώ
διαβαστε περισσοτερα

Yψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 σε Αχαΐα και Ηλεία – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
διαβαστε περισσοτερα

Μοναστηράκι Ξηρομέρου -Παραδοσιακή νεροτριβή Κ. Πετρόπουλου(VIDEO)

ΣτοΜοναστηράκι Ακτίου-Βόνιτσαςστο κέντρο του χωριού λίγο μετά απ την πηγή του Κεφαλόβρυσου βρίσκεται μια από τις παραδοσιακές νεροτριβές του Μοναστηρακίου το νερό της νεροτριβής έρχεται κατευθείαν από τα Ακαρνανικά Όρη, η νεροτριβή του Κώστα Πετροπούλου(Σφλέρη).
Βρίσκεται εκεί
διαβαστε περισσοτερα

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ:Του Αλέξανδρου Κυριαζή

Απόσπασμα από το βιβλίο ''ΝΙΣΑΦΙ''
Επάνω στις στερεές γύψινες προεταντήρες ( τζακοποδιές ) του και των τριών όψεων που οι νοικοκυρές κάλυπταν με δαντελωτό ύφασμα πλεγμένο με τα χέρια τους με το « βελονάκι» , στις σχόλες του χρόνου από τις ίδιες , κοσμούσε και στόλιζε εν πρώτοις το γυμνό τζάκι με διάφορα αντικείμενα συνήθως μικρά ενθυμήματα άλλων εποχών και προγονικά π.χ. φωτογραφίες και καρποστάλ στρατευμένων και πολιτών ως και διάφορα άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσεως όπως  το μικρό μεταλλικό κουτί με τις «ροκέλες » (κουβαρίστρες) τις κλωστές κεντήματος τιμητική θέση ένα των οποίων ακόμη κατείχε και η λάμπα του «πετρελαίου» η κοινή με το λαμπόγιαλο η οποία εύρισκε τη θέση της στον πιο ψηλό προεταντήρα για λόγους ασφαλείας μάλλον , αλλά και οικονομικής επιλογής καθώς άναβε δεν άναβε μερικές φορές το χρόνο γιατί λέει έκαιγε «καθαρό» πετρέλαιο ασύμφορο για χωρικό βαλάντιο .
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μαχαιριωτών για τον Αύγουστο 2019

Την Τετάρτη 07/08/2019
Ώρα 7 μ.μ. Εκδήλωση γευσιγνωσίας τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων από τον Σεφ μας Στάθη Τσίντζο.
10 μ.μ. Μουσικό πάρτυ Νεολαίας στην κεντρική πλατεία του χωριού με τον Λάμπη Τσίντζο.

Την Πέμπτη 08/08/2019
Ώρα 8 μ.μ. προβολή παλαιών φωτογραφιών από την ζωή στον Μαχαιρά στην κεντρική πλατεία του χωριού.(Επιμέλεια Χ. Ν. Κουβέλης)

Την Παρασκευή 09/08/2019
Ώρα 9 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο ''Οι Μερακλήδες'' Αγρινίου.
Ώρα 10 μ.μ. μουσική βραδιά με τους καλλιτέχνες Διαλεχτή, Δημήτρης Αποστόλου, Γιούλη Γκούμα, Αιμίλιος Αϋφαντόπουλος.  Στο κλαρίνο ο Δημήτρης Λαμπάκης και στο μπουζούκι ο Κώστας Μαντέλος.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΥΚΛΟΦΌΡΗΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΙΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΤΕΥΧΟΣ 49

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα αρ.φύλλου 49  ''Χαλκιοπουλιτών Επικοινωνία'' που εκδίδεται  με την φροντίδα του Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών''Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης'' 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................