ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Επιτροπής Αγώνα κατά των Βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου» Συνάντηση με την Γ.Γ. του Πρωθυπουργού και παράδοση στον Πρωθυπουργό ψηφίσματος ενάντια στα βιορευστά.

Στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων των πολιτών και των τοπικών και συλλογικών φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου και των όμορων κοινοτήτων για την αδιάκοπη συνέχιση των δράσεων και ενεργειών για την ανατροπή, με κάθε τρόπο, της καταστροφικής για την περιοχή μας, εγκατάστασης τριών (3) μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιορευστά σ’ αυτή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20.5.2019, κατ΄ αρχήν συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα, του Δήμου Ξηρομέρου και συλλογικών φορέων της περιοχής μας, με την κα Γιάννα Πεππέ, Γενική Γραμματέα του Πρωθυπουργού και τον κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισηςκαι στη συνέχεια παράδοση του ψηφίσματος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και ταυτόχρονη ενημέρωση προσωπικά για το δίκαιο το αιτήματος.

διαβαστε περισσοτερα

Οικολογική Δυτικής Ελλάδας:ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ!

Αβάσιμη η τοποθέτηση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου κα Χριστίνα Σταρακά σε πρόσφατη επίσκεψή της στις Κοινότητες Καινούργιου και Παναιτωλίου και στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας μεταξύ άλλων είπε επί λέξη:
διαβαστε περισσοτερα
ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ

ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Προεκλογική Ομιλία του Δημάρχου Ερωτόκριτου Γαλούνη το βράδυ της Δευτέρας στο Αρχοντοχώρι. Δεκάδες κόσμου κατέκλισαν κεντρικό δρόμο του χωριού και με τεράστιο πάθος και παλμό έδωσαν ξεκάθαρη εντολή στο Δήμαρχο Ερωτόκριτο Γαλούνη για συνεχίσει το επιτυχές έργο του. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

διαβαστε περισσοτερα

Κοινωφελής Δήμου Ξηρομέρου .Ανακοίνωση για τις εγγραφές και επανεγγραφές στα ΚΔΑΠ για το έτος 2019-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αγαπητοί γονείς, Ενόψει της νέας πρόσκλησης για τις εγγραφές και επανεγγραφές στα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ- ΚΔΑΠ (Αστακού-Φυτειών-Κανδήλας) για τη νέα χρονιά 2019-2020 (αφορά παιδιά ηλικίας 5-12 ετών), η οποία αναμένεται γύρω στις 7 Ιουνίου και με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για όλους τους ενδιαφερόμενους, παραθέτουμε τα σημαντικότερα έγγραφα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης:
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑ ΛΟΓΩ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Από το Γραφείο Τύπου του  Συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα πολίτης»  ανακοινώνεται ότι:
Η σημερινή Προεκλογική ομιλία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Παλαιομάνινα  και ώρα 21:00 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, λόγω αιφνίδιου θανάτου συμπολίτη μας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας : Απομονώνουμε το φασισμό και δεν δείχνουμε καμία ανοχή απέναντί του

Καταδικάζουμε την στάση της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Πολιτών -Συνεχίζουμε" να δεχτεί στη προεκλογική της συγκέντρωση των ετεροδημοτων στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μάη,  τη παρουσία του Χρήστου Ρήγα, περιφερειακού συμβούλου εκλεγμένου με την Ελληνική Αυγή Δυτικής Ελλάδας που στηρίζονταν στις προηγούμενες εκλογές απο τη φασιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.
διαβαστε περισσοτερα

Επανεκλογή του Θανάση Παπαθανάση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ)

Στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) με τη νέα του σύνθεση συμμετείχε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού έλαβε χώρα και η εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Εκτελεστικής Επιτροπής.
Μετά τη συνεδρίαση ο κ.Παπαθανάσης δήλωσε:
«Η Υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την ενίσχυση του ρόλου του ΚΕΣΥ,  την αναδιοργάνωση της ιατρικής εκπαίδευσης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες..Το Φαρμακείο και ο Επιστήμονας Φαρμακοποιός στο νέο μοντέλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως το έχουμε οραματιστεί έχουν κομβικό και καθοριστικό ρόλο. Με διαρκή εκπαίδευση και αξιοποίηση του ρόλου του μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα τόσο στη συμμόρφωση των ασθενών στις θεραπείες όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων για το Σύστημα Υγείας της χώρας μας.»
διαβαστε περισσοτερα

Πρόγραμμα ομιλιών Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές στις 26 Μαΐου, ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των ομιλιών μας, όπου θα απευθυνθούμε στους πολίτες του Ξηρομέρου, κοιτάζοντας τους στα μάτια, αναλύοντας την θετική ατζέντα των προτάσεων μας, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας, γιατί ναι.... εμείς έχουμε πρόγραμμα.
Σας καλούμε όλους να παραβρεθείτε, να μας χαρίσετε και να μας μεταδώσετε για άλλη μία φορά την προσμονή, τον ενθουσιασμό, τα χαμόγελα και τον παλμό σας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε το μεγάλο μήνυμα της πολιτικής αλλαγής και της νέας σελίδας στον Δήμο Ξηρομέρου. Το έχουν καταλάβει όλοι ότι η αλλαγή σελίδας έρχεται.
Ο υποψήφιος και αυριανός Δήμαρχος Ξηρομέρου, με την θέληση και την δύναμη των πολιτών, γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα», θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω ομιλίες:

Τετάρτη 22 Μαΐου 
Φυτείες, ώρα 08:30 μ.μ.

Πέμπτη 23 Μαΐου

Κανδήλα, ώρα 08:30 μ.μ.

Παρασκευή 24 Μαΐου 
Αστακός, ώρα 09:00 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο
διαβαστε περισσοτερα

Του Αγίου Κωνσταντίνου σήμερα ας ευχηθούμε χρόνια πολλά στον Πάτερ Κων/νο Φλωρόπουλο

Από:Αναμνήσεις και Έθιμα Φυτειωτών

Του Αγίου Κωνσταντίνου σήμερα ας ευχηθούμε χρόνια πολλά και στον παλιό και άξιο Ιερέα που διακόνησε και στο χωρίο μας Πάτερ. Κων/νο Φλωρόπουλο (παπακώστα) να είναι πάντα γερός και δυνατός.

Ένα ποίημα  Αφιερωμένο στον ίδιο από την συγχωριανή μας Τσούμα (Σαράτση) Λαμπρίνη.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  & από τη Μπαμπίνη
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................