ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Άνοιξη η ποιο όμορφη εποχή του χρόνου(φωτο)

Άνοιξη η ποιο όμορφη εποχή του χρόνου. Όλα ανθίζουν και η φύση και το τοπίο γύρω μας γίνεται όλο και πιο όμορφο. Ιδανική εποχή και για το χωριό.
Δεν λείπουν και οι αγροτικές εργασίες 

Δείτε φωτο

διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάζει η Παναγία Ελεούσα Κλεισούρας

Στα μισά περίπου της διαδρομής Μεσολογγίου – Αγρινίου βρίσκεται το φαράγγι, που τέμνει κάθετα το όρος Αράκυνθος. Το ύψος των βράχων καθώς και η άγρια ομορφιά του τοπίου θυμίζουν έντονα τα Μετέωρα. Προς τη δυτική πλευρά του φαραγγιού και σε ύψος 150 μέτρων περίπου είναι «κουρνιασμένη» σε μια σπηλιά των βράχων η Ιερά μονή της Αγίας Ελεούσας, η οποία είναι συνδεδεμένη με ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της νεώτερης ιστορίας μας. Παράλληλα όμως αποτελεί και σημείο αναφοράς στη θρησκευτική ζωή του τόπου. Ανήμερα της γιορτής της (πρώτη Παρασκευή μετά την Ανάσταση) πλήθος πιστών απ’ όλα τα σημεία του νομού Αιτ/νίας αλλά και διερχόμενοι την Εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων προσέρχονται να προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη βοήθεια της Παναγίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Ένα έργο πνοής για το Μεσολόγγι γίνεται πραγματικότητα

 Υπεγράφη σήμερα η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου.
  Με συντονισμένες ενέργειες από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά,   ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Με σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια, όπως και με τη σημαντική συμβολή του πρώην Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και των Βουλευτών, ένα έργο πνοής για το Μεσολόγγι γίνεται πραγματικότητα. Η πλήρης λειτουργία της μαρίνας θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή προοπτική στο Μεσολόγγι, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και με την ενίσχυση του κύκλου οικονομικών εργασιών.   Με τη σύμβαση αυτή καθορίζονται ζητήματα όπως η δυναμικότητα της μαρίνας, το συνολικό κόστος των έργων που πρέπει να γίνουν, το ποσό το οποίο θα καταβάλλει ο φορέας στο ελληνικό δημόσιο όπως και ο τρόπος αναπροσαρμογής του. Επίσης ορίζονται οι ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου το δημόσιο να εισπράττει τα καθορισμένα έσοδα. Τέλος ορίζεται και το…
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ»

Με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης ανακοινώνουμε επίσημα τη συγκρότηση του Συνδυασμού «Μαζί για τον Αστακό» προκειμένου να συμμετάσχουμε στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της πόλης μας.
Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές δηλώνουμε παρών και έτοιμοι να αγωνιστούμε για το καλό του τόπου μας και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τον Αστακό που ονειρευόμαστε και που αγαπάμε.
Υποψήφιοι Σύμβουλοι:
Αθανασούλας Παναγιώτης του Αθανασίου Γιώτης Ανδρέας του Παντελή Γκάτσης Ιωάννης του Ελευθέριου Διαμάντης Παναγιώτης του Ιωάννη Δρακάς Νικόλαος του Κωνσταντίνου Κάντζου-Πλούμη Δέσποινα του Γεωργίου Κοντοζήσης Αθανάσιος του Χαραλάμπους Μαστρογιαννη Κωνσταντίνα του Νικολάου Μπάκα Κωνσταντίνα-Μαρία του Παναγιώτη Μπακομιχάλη Κωνσταντίνα του Ηλία 11. Μπαρμπαρούσης Γεώργιος του Κωνσταντίνου
διαβαστε περισσοτερα

«ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα»Μήνυμα μεγάλης ΝΙΚΗΣ στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στον Αστακό.

Αστακός 2.5.2019  Δέλτιο τύπου.
Βίντεο & φωτογραφίες: Βασ. Πολύζος
Χρ. Μπόνης, Τζ. Παπαδημητρίου.

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 29 Απριλίου τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στο Αστακό, τα οποία με την αυθόρμητη προσέλευση των πολιτών, εξελίχτηκαν σε μία μεγαλειώδη και ανεπανάληπτη συγκέντρωση, όπου οι πολίτες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους στο πρόσωπο του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη και στο συνδυασμό του «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα», να προχωρήσει αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου και να τα αλλάξει όλα.
Η συγκέντρωση θύμισε κάτι από τις παλιές συγκεντρώσεις, όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, παλμός, πάθος και ελπίδα να ακούσει ο κόσμος θετικές προτάσεις, λύσεις και εναλλακτικές που θα βγάλουν τον Δήμο Ξηρομέρου από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών του Ξηρομέρου. Τον αυριανό Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, προλόγισε ο κ. Πάνος Χολής, ο οποίος πραγματικά ξεσήκωσε τους πολίτες με την…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................