KYKΛOΦOPHΣE το τρίτο φύλλο της σχολικής του EΦHMEPIΔAΣ. "ΔYNATA MOΛYBIA".

"ΔYNATA MOΛYBIA".
O ΣYΛΛOΓOΣ ΓONEΩN KAI KHΔEMONΩΝ του 21ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου KYKΛOΦOPHΣE το τρίτο φύλλο της σχολικής του EΦHMEPIΔAΣ.

Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια των μαθητών οι οποίοι με μικρές βιωματικές ιστορίες, ποιήματα, ζωγραφιές, συνεντεύξεις, αφιερώματα, κουίζ, βιβλιοπροτάσεις κάλυψαν 24 σελίδες (8 έγχρωμες και 16 ασπρόμαυρες). Κυριότερα θέματα: γκάλοπ με θέμα "γονείς", ρομποτική, Παναιτωλικός, τρίτη ηλικία, Ένωση Αγρινίου, Ζωγραφική.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Βασίλη Τηγάνη καθώς και την καθηγήτρια των εικαστικών κα. Σοφία Κορκοριάδου για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της εφημερίδας. Αφιέρωσαν χρόνο και παρακίνησαν τα παιδιά ώστε αυτά που είχαν στο μυαλό τους να τα εκφράσουν στο χαρτί.
Ευχαριστούμε επίσης την Κατερίνα Αθανασίου για τον σχεδιασμό και τον Αργύρη Κριθαρούλα για τη σελιδοποίηση (www.brightmedia.gr).

H EΦHMEPIΔA MAΣ XPEIAZETΑΙ MATIA TPYΦEPA, XEPIA AΠAΛA KAI KAPΔIA MEΓAΛH. EINAI ΓPAMMENH AΠO ΠAI…
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Τσιλιμάντου Βασίλειου στην Δ.Ε. Φυτειών.Με τον συνδιασμό ΞΗΡΟΜΕΡΟ Δύναμη Ελπίδας-ανατροπή τώρα .Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας και στο ψηφοδέλτιο μας στην Δ.Ε. Φυτειών, τον Τσιλιμάντο Βασίλειο του Αθανασίου, ένα νέο και δυναμικό άνθρωπο με διάθεση προσφοράς στα κοινά και ενεργούς συμμετοχής στην προσπάθεια μας να αλλάξουμε κατεύθυνση στον Δήμο Ξηρομέρου. Έτσι μετά την Δ.Ε. Αλυζίας και η Δ.Ε. Φυτειών έκλεισε με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις μας.
διαβαστε περισσοτερα

VIDEO από τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής για τα θύματα του βομβαρδισμού του Αγρινίου το 1941

video:Denise Tontou
διαβαστε περισσοτερα

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της επιγραφής για τα θύματα του βομβαρδισμού του Αγρινίου το 1941.Στους πεσόντες και ο Μπαμπινιώτης Σπυρίδων Τόντος

Τόντος Σπυρίδων:Μοίραρχος Χωροφυλακής  έπεσε στις 18 Απριλίου 1941 σε βομβαρδισμό της πόλης του Αγρινίου κατά την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα την ώρα του καθήκοντος. Επέβλεπε την προστασία των πολιτών στο καταφύγιο.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις ματωμένες στιγμές της ιστορίας της πόλης:«Η αγάπη για την πατρίδα είναι αρετή.Και είναι ήρωες όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας τους.
Με τέτοιο ακριβό τίμημα, το τίμημα της ζωής τους, πλήρωσαν οι συμπατριώτες μας, στις 16 Απριλίου 1941… Αθώες ψυχές που τα ονόματά τους θα κοσμούν αυτό τον ιστορικό τόπο θυσίας.
Μια μέρα σαν τη σημερινή, Μεγάλη Τετάρτη,οι Γερμανοί κατακτητές έκοψαν το νήμα της ζωής τους τόσο αιφνίδια, τόσο άδικα.

Στα αποκαλυπτήρια παρευρέθηκαν απόγονοι και συγχωριανοί του Σπύρου Τόντου 
Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΟΧΙ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κόμβο Κουβαρά .Τρίτη 30 Απριλίου 2019 & ώρα 10:30π.μ

Όλοι μαζί ενωμένοι σε μια δυναμική κινητοποίηση.
Λέμε OΧΙ στις μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύση βιορευστών στην περιοχή μας
Λέμε OΧΙ στην υποβάθμιση της περιοχής μας
Τρίτη 30 Απριλίου 2019 και ώρα 10 30 στον κόμβο Κουβαρά, στο ύψος των διοδίων της Ιονιας Οδού.
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα '' Στοά του Βιβλίου'' στην Αθήνα εκδήλωση αφιερωμένη στην πολιτιστική κληρονομιά του Αχελώου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδήλωση αφιερωμένη: «Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Αχελώου»

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα εκδήλωση αφιερωμένη στην πολιτιστική κληρονομιά του Αχελώου. Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ.), έγινε μία μέρα μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών (International Day for Monuments and Sites), όπως έχει ορισθεί η 18η Απριλίου από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS). Την εκδήλωση πλαισίωσαν ομιλίες της κας Ολυμπίας Βικάτου, Δρ. Αρχαιολογίας, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, του κ. Γεωργίου Σταμάτη, Αρχαιολόγου MSc. και Προέδρου της Ιστορικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο, της κας Νίας Χαρίτου, και προβολή του ντοκυμαντέρ με τίτλο: «Κάποτε το λέγαν Σακαρέτ…
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μπαλαμπάνη

διαβαστε περισσοτερα

PHARMACY 295 & IRONMAN GREECE 70.3, COSTA NAVARINO

Με τη στρατηγικής σημασίας συμβολή και χορηγία του PHARMACY 295, πραγματοποιήθηκε το πρώτο IRONMAN 70.3 Greece, στην Ελλάδα στην εξαιρετικής ομορφιάς και φιλοξενίας περιοχή της COSTA NAVARINO. 1.500 αθλητές, 5000 επισκέπτες, εκπρόσωποι από 61 κράτη παγκοσμίως και 800 εθελοντές-αρωγοί του αγώνα πλημμύρισαν την ανοιξιάτικη Μεσσηνία και πλαισίωσαν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς!

διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ ΓΑΛΟΥΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για Καλή Ανάσταση από τον πρόεδρο της Τ/Κ Καπανδριτίου Δήμου Ωρωπού Αλέξανδρο Καρακίτσιο

διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση συγκρότησης Ανεξάρτητου Συνδυασμού για το Βάρνακα. Τα 5 πρώτα ονόματα

Με γνώμονα  το καλό του χωριού μας  αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου συγκροτώντας τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό με την ονομασία «Βάρνακας. Ελπίδα ξανά». Σκοπός μας να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του Βάρνακα και να δώσουμε λύσεις. Για το λόγο αυτό θα παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας αναλυτικά σε όλους τους συχωριανούς  μας από τους οποίους ζητάμε την στήριξη τους. Με κοινή προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε τα υπόλοιπα ονόματα του Συνδυασμού μας, καθώς και το πρόγραμμά μας.    

Τα πέντε πρώτα ονόματα είναι:
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Μ.Τετάρτη το Μεγάλο ευχέλαιο

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με πολύτιμο μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματα της, καθώς μετανόησε ειλικρινά.

Κάθε Μεγάλη Τετάρτη πριν την Τελετή του Νιπτήρος τελείται σε όλες τις Εκκλησίες, το Ιερό Ευχέλαιο. 
Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική για την Εκκλησία ακολουθία, γι’ αυτό και την έχει εντάξει στα μυστήρια της.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των εν Αθήναις & Απανταχού Στανιατών

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................