Τρεις ακόμη υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» θα είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας η κοινωνιολόγος Καλλιρρόη Αυδή, ογεωπόνος Σάββας Βλάχος και ο Κωνσταντίνος Γιάκος που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ άνοιξη(φωτο)

Δείτε φωτογραφίες Μπαμπίνη Άνοιξη ''αναγεννημένη φύση ''μοσχοβολάει η γη από τις φουντωμένες πρασινάδες .

Φωτο Κώστας Μασαλής

διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή η συγχωριανή μας Αικατερίνη(Κατερίνη) Κομπλίτση

Έφυγε από τη ζωή η Κατερίνη Κομπλίτση (μητέρα του υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Ξηρομέρου Δημητρίου Κομπλίτση) σε ηλικία  96. 
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Πέμπτη  στις 12:00 μεσημέρι  στον Ιερό Ναό Άγιου Νικολάου  Μπαμπίνης.
Καλό ταξίδι Βάβω Κατερίνη 
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ:ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ ΕΞΟΔΙΤΕΣ

Έπεσαν μαχόμενοι τη νύχτα της ΕΞΟΔΟΥ(10 Απριλιου 1826)

Γατσής  Νίκος  τραυματίστηκε και πέθανε λίγο αργότερα στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Εκεί ήταν ο Καραϊσκάκης. Ζαρκαδούλας Θεόδωρος του Νικολάου. Κατερινόπουλος  ή Τόμπας  Αθανάσιος. Έπεσε τη νύχτα της Εξόδου στον κάμπο του Μεσολογγίου.
Κυριαζής θεόδωρος του Σπύρου. Πολέμησε στη Β' Πολιορκία του Μεσολογγίου και έπεσε στην Έξοδο. Μακρυνιώτης Γιάννης Μπαμπινιώτης Δημήτριος  του Πέτρου
Ο Τζούβαλης Δημήτριος  Μπαμπινιώτης αγωνιστής γράφει σε ιδιόχειρο σημείωμα για την προσφορά των Μπαμπινιωτών στον Αγώνα σχετικά  με τους Πεσόντες στη Έξοδο. << Στο γιουρούσι στο Μεσολόγγι σκοτώθηκε το παιδί του Πίπη Κυριαζή και του Πέτρου Μπαμπινιώτη ο Μήτσος …ήτανε με το Γρίβα και το Δημοτσέλιο>>>
Αιχμαλωτίστηκαν τη νύχτα της Εξόδου.
διαβαστε περισσοτερα

Αφιερώματα ,σαν σήμερα. Η δεύτερη πολιορκία και η έξοδος του Μεσολογγίου

Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή και Ομέρ Βρυώνη, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλίου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................