ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ Ριζόπιτα (της Γεωργίας Μπενέκου)

Ριζόπιτα :για ταψί περίπου 40 εκ
Για τη γεμιση: και 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ 400 γρ. σταφίδα μαύρη δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο ένα ποτήρι του νερού, αλατάκι, και νερό Βάζουμε το ρύζι να βράσει στο νερό με αλάτι....στη μέση της βράσης ρίχνουμε το λάδι , το βγάζουμε να κρατάει λίγο και να χει λίγο ζουμάκι... ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη σταφίδα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.... Βάζουμε ελαιόλαδο στο ταψί δύο φύλλα ραντισμένα με ελαιόλαδο τη γέμιση άλλα δύο φύλλα ελαιόλαδο ραντίζω με νεράκι αρκετό σουσάμι, χαράζω σε κομμάτια και ψήνω στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μια ώρα... Τη βγάζω και πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα. Καλή επιτυχία!
διαβαστε περισσοτερα

"ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ" Με επιτυχία η πρώτη δράση στη Ναύπακτο

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση στη Ναύπακτο, του προγράμματος «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ  η δική μας θάλασσα». 
   Το πρωί της Δευτέρας 18 Μαρτίου εκπρόσωποι  της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πράσινο+Μπλε» και της Μη κυβερνητικής Οργάνωσης «ΟΖΟΝ», υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν για τη δράση τους εθελοντές αλλά και εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Γ’ και Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου, στο παρατηρητήριο που έχει επιλεγεί για την έρευνα, στην περιοχή του «Πούντου» στην παραλία του Γριμπόβου Ναυπάκτου.
   Ακολούθως χωρισμένοι σε ομάδες, συνέλεξαν και κατέγραψαν από τη παραλία  διάφορες κατηγορίες απορριμμάτων (καπάκια πλαστικά, χαρτιά, κουτιά αλουμινίου κ.α), με τα καταγραμμένα στοιχεία να αποτελούν την αρχή μιας βάσης  δεδομένων ως προς την ποσότητα και το είδος των θαλάσσιων απορριμμάτων που εμφανίζονται στις οριοθετημένες περιοχές καταγραφής.
   Οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κατανοώντας στη πράξη το πρόβλημα με τα θαλάσσια σκουπίδια στο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΌ κόλπο.

 Λίγα λόγ…
διαβαστε περισσοτερα

Η Ξηρομερίτισα Αγγελική Χαλιμούδρα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη

Στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε την περιφέρεια που θέλουμε να ζούμε. Μία περιφέρεια που να δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να μπορούν να έχουν μία εργασία και να ζήσουν στον τόπο τους.
διαβαστε περισσοτερα

Πάμε για Οβριές(βραές) & σπαραγγια .Το δημοφιλέστερο σπορ στα χωριά μας αυτό τον καιρό

Το δημοφιλέστερο σπορ στα χωριά μας  αυτό τον καιρό είναι το μάζεμα της οβριάς. Με το που πατήσει το πόδι της η άνοιξη  όλοι κοιτάνε τριγύρω μήπως δουν καμία από τις κατάπικρες κορφούλες, που βρίσκονται στο τραπέζι μας για τουλάχιστον δύο μήνες. Και μιλούν για τις μαζωξιές τους με την ίδια περηφάνια που μιλούν οι ψαράδες για την ψαριά τους. «Έφερα δέκα μάτσα,έφερα μια αγκαλιά»
Κατεβαίνουν ακόμα και από την Αθήνα για να πάρουν μια γεύση του ιδιαίτερου αυτού φαγητού.

διαβαστε περισσοτερα

Εντυπωσιακή η παράσταση που έδωσαν οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων ΙΘΑΚΕΣ του Κέντρου Πρόληψης ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Εντυπωσιακή και με πολλά μηνύματα η παράσταση που έδωσαν οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων ΙΘΑΚΕΣ του Κέντρου Πρόληψης ΟΔΥΣΣΕΑΣ.
Ο Γλυκός Μένιος ένα αρκουδάκι διαφορετικό από τα άλλα, με ζαχαρώδη διαβήτη, κατάφερε να κάνει φίλους, να αγαπηθεί και να εντάξει την ετερότητα σε ένα περιβάλλον αρμονικής συμβίωσης, αποδοχής και αλληλεγγύης! 

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά  και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης!





διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ:Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Αγωνιστική Ημερίδα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ '' Αφιερωμένη στη μνήμη του ΔΑΣΚΆΛΟΥ ΓΙΏΡΓΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ..(ΦΩΤΟ ΜΑΚΕ ΑΡΤ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Αγωνιστική Ημερίδα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ'' ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ ''την οποία διοργάνωσε από κοινού ο ΑΜΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΣ ΔΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

διαβαστε περισσοτερα

Πάνω από 4.700 μαθητές Δημοτικών Σχολείων εκπαιδεύτηκαν στο Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»

Στην Κλειτορία συνεχίζεται από σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, ο δεύτερος κύκλος του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο». Στόχος είναι η ενημέρωση των μαθητών δημοτικών σχολείων των όμορων περιοχών σχετικά με τη σωστή χρήση του διαδικτύου και την αποφυγή των ιστοσελίδων που ενέχουν κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων. Η δράση φιλοξενείται στη Μαθητική Εστία Κλειτορίας.
διαβαστε περισσοτερα

Video:Από το χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδαταίων Αθήνας

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................