Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας παλαιμάχων ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου -Όμηρος Νεοχωρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας παλαιμάχων ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου -Όμηρος Νεοχωρίου με σκορ 6-5 παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, αλλά τις εντύπωσης τής έκλεψε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ομήρου τού Παναιτωλικού αλλά υποστηριχτής και φίλος της ΑΕΚ Αγίου ΚωνσταντίνουΓιώργοςΜανδέλλος με τις φανταστικές ενέργειες της ασίστ και το χατ -τρικ.

διαβαστε περισσοτερα

Γιώτα Γιάννα «Μου αρέσουνε τα λάθη κύριε Μπαμπινιώτη μου» Η απάντηση του κ.Μπαμπινιώτη

Το νέο τραγούδι της Γιώτας Γιάννα ”Λάβαρα και Ραβασάκια” (στίχοι Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, μουσική Ζαχαρίας Καρούνης) με αυτούς τους στίχους: “Σ αγαπώ” λέει και γράφει το ωμέγα όμικρον με σκισμένο φανελάκι και το χέρι βρώμικο. Μου αφηνει ραβασάκια τα κρατώ σαν λάβαρα που η λάβρα του φωτίζει μάτια πεντακάθαρα Μου αρέσουνε τα λάθη κύριε Μπαμπινιώτη μου Στη σωστή ορθογραφία έφαγα τη νιότη μου. Εχει μάθει μακριά μου όταν σεκλετίζεται Λαϊκά παλιά ν’ ακούει για να νανουρίζεται Στ’ ανορθόγραφ’ όνειρό του είμαι ο κανόνάς του κι όλα τ’ άλλα είναι έργα του ακατανόμαστου



Ο κ. Μπαμπινιώτης το έμαθε  το έβαλε στο Facebook του, κι έγραψε:
(εδώ)


διαβαστε περισσοτερα

Θύμησες καπνού (Γράφει: o Αποστόλης Κομπλίτσης)

Η διαδικασία για τον καπνό άρχιζε στην περιοχή μας περίπου στα τέλη του Γενάρη, εκεί κοντά στις Αλκυονίδες μέρες με το σκάψιμο( σήκωμα) στις βράες και την επεξεργασία( κλώσιμο)  του σπόρου. Αφού γινόταν η σωστή επεξεργασία στο σπόρο αλλά και στο χώμα της βραιάς  στη συνέχεια σπέρνονταν εκεί στα μέσα περίπου του Φλεβάρη.
Παλιά το σκέπαζαν για προστασία από την παγωνιά με διάφορα κλαριά και στα πιο κοντινά χρόνια με ειδικό νάιλον διαμορφωμένο ως ένα μικρό τολ.  Παράλληλα προετοίμαζαν τα χωράφια οργώνοντας τα δυο και τρεις φορές, ώσπου να μεγαλώσει το φυντάνι για να μπορέσουν να το φυτρώσουν ρίζα- ρίζα στο χωράφι, μια διαδικασία επίπονη και κουραστική αλλά και κάποιες φορές αποτυχημένη, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. 
διαβαστε περισσοτερα

Οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Κέντρου Πρόληψης ΟΔΥΣΣΕΑΣ «ΙΘΑΚΕΣ»(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Κέντρου Πρόληψης ΟΔΥΣΣΕΑΣ «ΙΘΑΚΕΣ» με τη δραματοποίηση του παραμυθιού ''Ο Γλυκός Μένιος''.  Ένα παραμύθι που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του σχολείου. Ο Γλυκός Μένιος είναι ένας αρκούδος που του αρέσει πολύ το μέλι αλλά… δεν πρέπει να το παρακάνει γιατί έχει διαβήτη….. Οι μαθητές μας λοιπόν έρχονται μέσα από παιχνίδι ρόλων να μας διδάξουν την αποδοχή, την αλληλεγγύη, την ισότητα, την  κατανόηση του διαφορετικού αλλά και την αξία της μοναδικότητας του καθενός χωριστά . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου , στην αίθουσα εκδηλώσεων ΠΙΘΑΡΙ (Γιαννούζι) στις 7.00΄μ.μ.   Η Δ/ντρια του Σχολείου
Τασούλη Κων/να
διαβαστε περισσοτερα

Ποίηση :Μια εικόνα της Άνοιξης του Χριστόφορου Τριάντη*

Στους βρεγμένους δρόμους
έτρεχαν τα παιδιά.
Και στις έρημες αυλές
τρύπωναν τα όνειρά τους.
Χαμογελούσαν πίσω από τις ξύλινες πόρτες,
μέχρι να φύγει ο φόβος ( τις νύχτες ).
Στα χωριά αργοπέθαιναν
οι σκέψεις των γερόντων
και στις ανηφοριές
ο ήλιος γεννούσε ευλογία.
Η χαρά στύλωνε τα μάτια της
στους ναούς του πόνου
και οι προσευχές ανέβαιναν
στα καμπαναριά,
ευλογώντας την άνοιξη.
διαβαστε περισσοτερα

Θανάσης Παπαθανάσης «Απαράδεκτο να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη οι διαδικασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές»

«Απαράδεκτο να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη οι διαδικασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του Δ/Σ της ΚΕΔΕ μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
διαβαστε περισσοτερα

Περισσότερες φωτογραφίες από τον εορτασμό Καθαράς Δευτέρας στο Αστακό (φωτο MAKE ART)

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................